Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης-Γεννηματά με κοινή επενδυτική γραμμή

Η ανάπτυξη και οι επενδύσεις βρίσκονται στο επίκεντρο της προεκλογικής καμπάνιας της ΝΔ και του Κινήματος Αλλαγής, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Φώφη Γεννηματά να κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα  για αντιαναπτυξιακή πολιτική.

Γράφει ο: 

Δεσμεύομαι ότι οι δύο υπουργικές αποφάσεις που καθυστερούν για το Ελληνικό θα υπογραφούν την πρώτη εβδομάδα που θα γίνουμε κυβέρνηση της χώρας, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας σε παραγωγικούς φορείς της Πάτρας, σε ανοικτή συγκέντρωση στον χώρο της «Αχαΐα Κλάους» και επισήμανε ότι το «κλειδί της πολιτικής της ΝΔ είναι η ισχυρή ανάπτυξη, που σημαίνει αυτοδύναμη Ελλάδα». 

«Δεν είναι δυνατόν να ανακαλύπτουμε δασικές εκτάσεις εντός του Ελληνικού ούτε να κηρύσσεται αρχαιολογικός χώρος όλος ο Πειραιάς» είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι το Ελληνικό μπορεί να δημιουργήσει μέχρι 60.000 θέσεις εργασίας.

Γενικότερα ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι το σχέδιο της ΝΔ προβλέπει:

- λιγότερους φόρους και 

- κίνητρα για πολλές επενδύσεις που φέρνουν καινούργιες δουλειές. 

Δηλαδή, «περισσότερους και καλύτερους μισθούς που τονώνουν την κατανάλωση και νέες εισφορές που ενισχύουν τα ασφαλιστικά ταμεία», σημειώνοντας ότι «ο πρώτος μισθός στην Cosco είναι χίλια ευρώ» προκειμένου να δείξει πως οι επενδύσεις μπορούν να φέρουν αύξηση των αποδοχών στους εργαζομένους.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για «συμβόλαιο εργαζομένων και επιχειρήσεων» υπογραμμίζοντας 

- έχουμε την απαίτηση η εργατική νομοθεσία να τηρείται και θα ελέγχεται με την καθιέρωση λευκού μητρώου για τους εργοδότες

- οι επιχειρήσεις θα ενθαρρύνονται να δίνουν παροχές πρόσθετες στους εργαζόμενους

-δεν θέλουμε πολίτες εξαρτημένους από επιδόματα

- Θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία στους ανθρώπους να πάρουν τον έλεγχο της δικιάς τους ζωής και των οικογενειών τους

Αναφερόμενος στα οικονομικά μέτρα του προγράμματος της ΝΔ δήλωσε ότι θα διατηρήσει το αφορολόγητο εκεί που βρίσκεται σήμερα, θα ενισχύσει κάθε Ελληνόπουλο που θα γεννιέται, ενώ ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί κατά 30% για όλους τους Έλληνες.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε  ότι «ο δρόμος την επόμενη μέρα δεν θάναι ένας δρόμος εύκολος. Γιατί είναι στρωμένος με νάρκες που αφήνει πίσω της η απερχόμενη κυβέρνηση. Θα χρειαστεί σκληρή δουλειά από όλους μας» και πρόσθεσε «αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα την επόμενη μέρα είναι μια σταθερή κυβέρνηση....Χρειάζομαι και σας ζητώ ισχυρή εντολή την 7η Ιουλίου. Δεν υπάρχουν περιθώρια ούτε για χαμένες ψήφους ούτε για πειράματα». Ανακοίνωσε μάλιστα ότι θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου της ΝΔ στην Αχαΐα, στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Γεννηματά: Πολιτική σταθερότητα για τη προσέλκυση επενδύσεων

Η επικεφαλής του ΚΙΝ.ΑΛΛ. από την πλευρά της επιτέθηκε κατά του πρωθυπουργού για την οικονομική πολιτική που ακολούθησε και τις κινδύνους των νέων αδιεξόδων, κατά τη διάρκεια ομιλίας της στο Συνέδριο για τις «Άμεσες ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα», επισημαίνοντας ότι ο πρωθυπουργός παραμένει «ορκισμένος εχθρός» των επενδύσεων.

«Έχει αλλεργία, ορκισμένος εχθρός. Ούτε λέξη για τις μεγάλες επενδύσεις που δεν άφησε να προχωρήσουν» ανέφερε και πρόσθεσε 

- δεν είπε ούτε λέξη για το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων που συνεχώς κουτσουρεύει 

- ούτε λέξη για τους χαμένους πόρους του ΕΣΠΑ λόγω της χαμηλής απορροφητικότητας

- ούτε λέξη για την ανάπτυξη που με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ καρκινοβατεί.

Σύμφωνα με τη κ. Γεννηματά κ Κυβέρνηση Τσίπρα φεύγει αφήνοντας πίσω βαριά κληρονομιά «χαμηλή ανάπτυξη με πολύ υψηλή ανεργία, αποεπένδυση του παραγωγικού δυναμικού με πολλές επιχειρήσεις στο «κόκκινο», νέες κοινωνικές ανισότητες και φυγή των νέων ανθρώπων στο εξωτερικό, έλλειψη σύγχρονων υποδομών και υποβάθμιση των δημόσιων αγαθών, ένα τραπεζικό σύστημα που ασφυκτιά από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και αδυνατεί ακόμη να χρηματοδοτήσει ουσιαστικά την οικονομία».

Η κ. Γεννηματά παρέθεσε τρεις προϋποθέσεις που θα εξαλείψουν τις αβεβαιότητες:

- να τελειώνουμε με την πόλωση, την υποβάθμιση των θεσμών και το τοξικό κλίμα που διώχνει και αποθαρρύνει επενδύσεις, να υπάρξει πολιτική σταθερότητα
- ένα προοδευτικό αξιόπιστο Σχέδιο με Ελληνική Ιδιοκτησία για τις μεταρρυθμίσεις και αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος.
- να πάρουμε ξανά τον έλεγχο του Υπερταμείου μετατρέποντάς το σε Ταμείο Αξιοποίησης της Εθνικής Περιουσίας.

Οι προτάσεις του ΚΙΝ.ΑΛΛ. για την έξοδο από την κρίση, και την προσέλκυση επενδύσεων, είναι οι εξής:

- Μια νέα ποιότητα διακυβέρνησης

- Αναπτυξιακή ταυτότητα σε κάθε Περιφέρεια.

- Επέκταση του μηχανισμού των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.

- Μείωση των φόρων. Σταθερό φορολογικό Σύστημα.

- Επιδότηση νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα με απλό τρόπο. 

- Ριζική αλλαγή του Ασφαλιστικού Νόμου Κατρούγκαλου που οδηγεί σε χρεοκοπία το ασφαλιστικό σύστημα.

- Ένα νέο Πλαίσιο για την Ψηφιακή Εποχή.

- Ανοιχτές και ανταγωνιστικές αγορές χωρίς παλαιομοδίτικους προστατευτισμούς, αλλά με σαφείς κανόνες που ισχύουν απαρέγκλιτα και ελέγχονται από αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές.

- Ολοκληρωμένο σχέδιο πολιτικής για την Ενέργεια.

- Αποκατάσταση του ρόλου του Τραπεζικού Συστήματος, ώστε να μπορεί να χρηματοδοτήσει επαρκώς την Οικονομία.

All rights reserved. Fmvoice 2006-2018.