Log in

Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: Άνοιγμα στην κοινωνία με τον eΣΥΡΙΖΑ

«Τα πήγαμε ανέλπιστα καλά»! Αυτή ήταν η τοποθέτηση κορυφαίου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την ολοκλήρωση της χθεσινής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας και είναι ενδεικτική του κλίματος που είχε διαμορφωθεί όλες τις προηγούμενες ημέρες.

Γράφει ο: 

Από τη μία οι επιθέσεις προς τον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Πάνο Σκουρλέτη, από την άλλη οι τοποθετήσεις στελεχών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έδειχναν ότι το κόμμα μπαίνει σε ένα κύκλο εσωστρέφειας που μόνο καλό δεν κάνει για τη συνέχειά του. Τελικά, τίποτα από όλα αυτά δεν συνέβη, καθώς στην χθεσινή Πολιτική Γραμματεία, υπήρξε συμφωνία από όλα τα μέλη της, στις εισηγήσεις του προέδρου. Η τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα περί ανάγκης ψηφιακού μετασχηματισμού του κόμματος, ανασυγκρότησης από τη βάση και δημιουργίας ενός νέου, eΣΥΡΙΖΑ, έχει ασφαλώς το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Ο στόχος πάντως, είναι το άνοιγμα του κόμματος προς τους πολίτες και την κοινωνία, η επανασύνδεση μαζί τους και η δημιουργία ενός ΣΥΡΙΖΑ που θα ανταποκρίνεται στο 31,5% που έλαβε στις πρόσφατες εθνικές εκλογές.

Τα άμεσα βήματα

Τα έξι άμεσα βήματα για το χρονοδιάγραμμα πρωτοβουλιών προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να εκμεταλλευθεί το μομέντουμ και το μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου που τον στήριξε στις εθνικές εκλογές, επίσης έχουν τη σημασία τους. Αυτά είναι:

  1. Δημιουργία Ενιαίου κέντρου με την Προοδευτική Συμμαχία, που σημαίνει άμεση συγκρότηση ενιαίας Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης ( ΚΟΕΑ), με την προσθήκη των στελεχών της Προοδευτικής Συμμαχίας και άλλων προσωπικοτήτων στην Κεντρική Επιτροπή.
  2. Δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της οργανωτικής λειτουργίας του Κόμματος ( eSYRIZA)
  3. Πολιτική Διακήρυξη για το νέο ξεκίνημα μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη.
  4. Έναρξη καμπάνιας εγγραφών με τη δημιουργία και της ψηφιακής πλατφόρμας από 1 Οκτωβρίου. Εγγραφές σε κεντρικά σημεία / περίπτερα ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο διαδίκτυο.
  5. Ανοιχτές Συνελεύσεις μελών για την εγγραφή νέων μελών και για την εκλογή νέων Συντονιστικών Νομαρχιακών Επιτροπών σε όλες τις μεγάλες πόλεις.
  6. Ανασυγκρότηση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ ,με κεντρικό ρόλο στην έναρξη της καμπάνιας στο Φεστιβάλ της Νεολαίας στις 27 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα «Είναι θετικό πως υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου που μας στήριξε στις εθνικές εκλογές για να ενταχθούν στον ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, το επικοινωνιακό περιβάλλον είναι εξαιρετικά εχθρικό και οι αντίπαλοί μας θα κάνουν ότι μπορούν για να μας απομονώσουν, να διαστρεβλώσουν τις θέσεις μας, να μας αποκόψουν από τα στρώματα που μας στηρίζουν».

Για αυτό το λόγο και χαρακτήρισε την ανάγκη ψηφιακού μετασχηματισμού του κόμματος ως μονόδρομο, τονίζοντας πως: «Οι νέες τεχνολογίες έχουν δημιουργήσει ένα νέο πλαίσιο καθημερινότητας για όλους μας, που το βασικό της χαρακτηριστικό είναι η μεγάλη ταχύτητα διάδοσης της πληροφορίας. Σε αυτό το νέο πλαίσιο η συζήτηση για τον μετασχηματισμό της δομής και την αναβάθμιση της πολιτικής λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορεί να αγνοήσει αυτή τη νέα πραγματικότητα. Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι ο eΣΥΡΙΖΑ».

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις επιθέσεις που δέχεται το τελευταίο διάστημα ο Γραμματέας, υπογραμμίζοντας ότι «είναι μεγάλη πολυτέλεια να γυρίσουμε σε μια άχαρη και αδιέξοδη εσωστρέφεια και σε σκιαμαχίες μεταξύ μας. Οι επιθέσεις στον Γραμματέα και σε στελέχη μας δεν πρέπει να αντιμετωπιστούν αμυντικά, ανοίγοντας έναν νέο κύκλο εσωστρέφειας αλλά συλλογικά προωθητικά, με ενότητα και σαφήνεια γραμμής και αποφάσεων».

Το επόμενο βήμα του μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει σήμερα, καθώς στις 12 το μεσημέρι ο πρόεδρος του κόμματος θα συναντηθεί με το συντονιστικό όργανο της Προοδευτικής Συμμαχίας. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σε «ουδέτερο έδαφος» δηλαδή στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ στην οδό Αγ. Κωνσταντίνου.