Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκλογολογία: Ο «λαγός» και η... «χελώνα»!

Η προεδρολογία, με ευθύνη του ίδιου του πρωθυπουργού, τελείωσε και η εκλογολογία, πάλι με ευθύνη του πρωθυπουργού, μόλις ξεκίνησε.

Γράφει ο: 

Με «λαγό» τον Άρη Πορτοσάλτε! «Υποχρέωση του Πρωθυπουργού κάθε φορά που ερωτάται σχετικώς να τις διαψεύδει. Δεν εξαγγέλλονται οι εκλογές άλλωστε. Αναγγέλλονται!», έγραψε σε άρθρο του στην ιστοσελίδα του ΣΚΑΪ ο γνωστός δημοσιογράφος και «οπαδός» του Κυριάκου Μητσοτάκη για να προσθέσει μεταξύ άλλων «η αναγκαστική οδός της διενέργειας διπλών εκλογών ώστε η χώρα να ξανασυναντήσει τη λεωφόρο της κανονικότητας, φαντάζομαι ότι δεν επιτρέπει περιθώρια εφησυχασμού στον Κ. Μητσοτάκη. Λογικά, υποθέτει κανείς ότι καταλληλότερος χρόνος διενέργειες διπλών εκλογών δεν είναι το τέλος της τετραετίας αλλά η αρχή της. Όταν ακόμη δεν έχει ξεφτίσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης για την κυβέρνηση. Όταν οι αρνητικές αναφορές στην προηγηθείσα κυβέρνηση Τσίπρα είναι φρέσκες (…)

«(…) Ίσως ο πρώτος χρόνος της διακυβέρνησης Μητσοτάκη να είναι η καταλληλότερη στιγμή ώστε να μηδενίσει το κοντέρ ο Πρωθυπουργός κάνοντας κι ένα δώρο στον αντίπαλο του. Να συγκροτήσει ο Α. Τσίπρας την Κοινοβουλευτική Ομάδα της προτίμησης του. Δηλαδή όσων επιθυμούν ο ΣΥΡΙΖΑ να μην παραμείνει Κόμμα της νοοτροπίας του 3%» επισημαίνει.

«Τι όμως θα επιτύγχανε ο πρωθυπουργός εάν αποφάσιζε πρόωρες εκλογές την Άνοιξη;» αναφέρει και απαντά «Να προσδώσει αέρα νίκης σε μια κυβέρνηση που ξεκίνησε εξαιρετικά, δυναμικά, αποφασιστικά, ελπιδοφόρα!»

Έτρεξε κατοστάρι έως τον Σεπτέμβριο. Και μετά κλάταρε. Υπό το βάρος κρίσης στο Μεταναστευτικό και στα Ελληνοτουρκικά η κυβέρνηση έκανε βουτιά σε αυτά τα θέματα και χάθηκε στα αδιέξοδα της καθημερινότητας (…)» σημειώνει και τονίζει «Η κυβέρνηση θέλει επανεκκίνηση. Θέλει τόλμη. Θέλει θάρρος. Θέλει λαμβάνοντας υπόψιν το πολιτικό κόστος (μη ξεχνάμε πολιτικοί είναι, η κοινωνία σε όλα τα στρώματα επιζητεί το κανάκεμα της) να δείξει υποδείγματα της πολιτικής της στην Εκπαίδευση, στην Υγεία, στην Αγροτική Οικονομία, στις Συγκοινωνίες, στις Υποδομές, στην Οικονομία, στο Μεταναστευτικό. Παντού».

«Έχει ένα ακόμη επιχείρημα ο Πρωθυπουργός: Από τις 7 Ιουλίου 2019 ξεκίνησε την προσπάθεια να φέρει την Ελλάδα στην ορθή κατεύθυνση. Και το πέτυχε κάνοντας στρατηγικές κινήσεις. Μετά τις εκλογές της Άνοιξης ήρθε η στιγμή να εφαρμόσει την πολιτική του που θα σφραγίσει την αναγέννηση της Ελλάδας» καταλήγει στο άρθρό του.

Το ενδιαφέρον είεναι ότι στο άρθρο ρου Αρ. Πορτοσάλτε απάντησε ο αρθρογράφος επίσης της ΝΔ, Σάκης Μουμτζής μέσω του liberal.gr. Αφού εξέθεσε τα πλεονεκτήματα των διπλών εκλογών την άνοιξη, αντιπαρέθεσε και τα μειονεκτήματα. Και μεταξύ αυτών σημείωσε:

«Δεν υπάρχει σοβαρός λόγος για να διεξαχθούν πρόωρες εκλογές. Η κυβέρνηση έχει μιαν άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, κάτι που της επιτρέπει να συνεχίσει απερίσπαστη το έργο της.

1ο. Δεν τελειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Με ένα ποσοστό που θα κυμανθεί κοντά στο 30% θα παραμείνει ο βασικός αντιπολιτευτικός πόλος στην κυβέρνηση. Οι δημοσκοπικές ενδείξεις μέχρι στιγμής δεν φανερώνουν εκλογική συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ.

2ο. Η κυβέρνηση, με τις εκλογές την άνοιξη, κερδίζει ουσιαστικά μερικούς μήνες παραπάνω ζωή. Αντί οι εκλογές να διεξαχθούν—καλώς εχόντων των πραγμάτων—τον Ιούλιο του 2023, θα διεξαχθούν την άνοιξη του 2024. Πολύ φασαρία για το τίποτα.

3ο. Μέχρι στιγμής όλα δείχνουν πως η κυβέρνηση κινείται με ικανοποιητικούς ρυθμούς σχεδόν σε όλα τα κρίσιμα υπουργεία. Ένα προεκλογικό δίμηνο, μετά βεβαιότητος, θα πάει την χώρα μας πίσω. Επιπροσθέτως, εφ΄ όσον οι τουρκικές προκλήσεις συνεχίζονται θα είναι εθνικά επικίνδυνο η Ελλάδα για δύο μήνες να λειτουργεί με υπηρεσιακή κυβέρνηση».

All rights reserved. Fmvoice 2006-2018.