Log in

Μητσοτάκης: Άλλα λέει στο κόμμα και στην κοινωνία και άλλα κάνει η κυβέρνησή του

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε χθες το απόγευμα, υποτίθεται αιφνιδιαστικά, τον Δήμο Αγίων Αναργύρων - Καματερού, προκειμένου να κρατήσει ζωντανή, όπως λένε στενοί συνεργάτες του, τη σχέση του με την κοινωνία, μέσα όμως σε ένα ελεγχόμενο φιλοκυβερνητικό-κομματικό περιβάλλον.

Γράφει ο: 

Ο πρωθυπουργός «περπάτησε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και την πλατεία των Αγίων Αναργύρων, συνομίλησε με πολίτες, κατοίκους και εργαζομένους της περιοχής και τους ευχαρίστησε για τη ζεστή τους υποδοχή». 

Στη συνέχεια μιλώντας στην κοπή της πίτας της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας:

- την ώρα που η κυβέρνηση του πελαγοδρομεί στο μεταναστευτικό ζήτημα, με αποτέλεσμα να επανιδρύσει το Υπουργείο Μετανάστευσης, επέμεινε να λέει ότι «Οι πρόσφυγες εφόσον είναι πραγματικοί πρόσφυγες είναι ευπρόσδεκτοι στη χώρα μας, οι οικονομικοί μετανάστες θα επιστρέφουν στον μόνιμο τόπο από τον οποίο ήρθαν, αυτή είναι η πολιτική μας, αυτή την πολιτική θα εφαρμόσουμε και θα την εφαρμόσουμε και με τη στήριξη και με την χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης».  
 
- την ώρα που η κυβέρνηση του βρίσκεται στο περιθώριο των γεωπολιτικών εξελίξεων και κόντρα στην πραγματικότητα που διαμορφώνεται, ισχυρίστηκε ότι «Η Ελλάδα, σήμερα φίλες και φίλοι, έχει ισχυρές συμμαχίες: Έχει εξωτερική πολιτική η οποία ασκείται σε πολλαπλά επίπεδα. Αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις των καιρών, όχι με ρητορικές εξάρσεις και με κούφιες κορώνες, αλλά με συγκεκριμένες πολιτικές δράσεις οι οποίες στηρίζονται πάντα στο Διεθνές Δίκαιο και στο πλέγμα των συμμαχιών που αργά αλλά μεθοδικά χτίζει η πατρίδα μας. Και έχουμε την απόλυτη αυτοπεποίθηση και βεβαιότητα ότι έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Έχουμε, επίσης, όμως και την απόλυτη αυτοπεποίθηση και βεβαιότητα ότι η χώρα θα προστατεύσει με όποιο τρόπο χρειάζεται όλα της τα κυριαρχικά δικαιώματα. Και ίσως αυτή η σιγουριά και αυτή η αυτοπεποίθηση της εξωτερικής μας πολιτικής να προκαλεί ενίοτε νευρικότητα στην άλλη πλευρά του Αιγαίου. Η δικιά μας πόρτα ξέρετε είναι  πάντα ανοιχτή για έναν καλόπιστο και ειλικρινή διάλογο με την Τουρκία.

Ο διάλογος αυτός όμως θα γίνεται με βάση τους κανόνες  με βάση το διεθνές δίκαιο και με βάση τη βασική παραδοχή, τη μία βασική μας διαφορά με την Τουρκία που είναι η οριοθέτηση  υφαλοκρηπίδας και αποκλειστικής  οικονομικής ζώνης. Είναι μια διαφορά την οποία θέλουμε και μπορούμε να τη συζητήσουμε και αν κάποιοι αισθάνονται ότι έχουν το δίκιο με το μέρος τους τότε δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν από το ενδεχόμενο αυτή η μία διαφορά την οποία έχουμε και αναγνωρίζουμε με την Τουρκία να καταλήξει στη Χάγη  σε ένα διεθνές δικαστήριο το οποίο θα αποφανθεί για το ποιος τελικά έχει δίκιο και το ποιος έχει άδικο. Όποιος έχει το δίκιο με το μέρος του δεν φοβάται. Αυτός ο οποίος φοβάται και αυτός ο οποίος εκφράζει νευρικότητα είναι αυτός ο οποίος δεν έχει το δίκιο με το μέρος του».    

- την ώρα που οι υπουργοί του, όπως ο Μάκης Βορίδης προγραμματίζει εκδήλωση 12.000 ευρώ για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης τονίζει, εν αγνοία του ίσως, ότι «Είναι πάρα πολύ σημαντικό να κρατήσω και εγώ και οι Υπουργοί μας και οι βουλευτές μας  ζωντανή αυτήν την επικοινωνία με την κοινωνία. Δεν πρόκειται και το έχω πει πολλές φορές  να δεχτώ κανένα φαινόμενο  έπαρσης και αλαζονείας  από κανένα στέλεχος κυβερνητικό ή στέλεχος της ΝΔ».

Προφανώς ουδείς μπορεί να πιστέψει τον κ. Μητσοτάκη, γιατί άλλα λέει στο κόμμα και στην κοινωνία και άλλα κάνουν η κυβέρνηση και οι υπουργοί του.