Log in

Γερμανία: Πώς «μάζεψε» τον κορονοϊό! (No 2)

Η διόρθωση της διόρθωσης! Μιας και «Μένουμε Σπίτι» και έχουμε πολύ χρόνο να συζητήσουμε. Το κυριότερο. Μέσα από τις συζητήσεις μας να βγάλουμε επιτέλους χρήσιμα συμπεράσματα για να διορθώσουμε τον κακό κόσμο στον οποίο ζούμε σήμερα.

Γράφει ο: 

Με διορθώνει ο αναγνώστης ή η αναγνώστρια στο κομμάτι που έγραψα χθες για τον κορονοϊό.

«Ελάχιστες χώρες έχουν τη δυνατότητα να τεστάρουν όλους τους πιθανούς ασθενείς. Η Γερμανία, πράγματι, έχει ακολουθήσει την τακτική αυτή που αποδείχτηκε πολύ αποτελεσματική, αλλά διαθέτει επίσης μερικές από τις ισχυρότερες φαρμακοβιομηχανίες στον κόσμο, οι οποίες έχουν πάρει εντολή να διαθέτουν όλα τα αποθέματα τους στο εσωτερικό της χώρας. Δεν είναι θέμα πολιτικής βούλησης, ούτε καν χρημάτων, πολύ απλά έχει τις εταιρίες, έχει τα αντιδραστήρια, άρα μπορεί μέχρι τώρα να καλύψει τις ανάγκες της. Μάλιστα, για το λόγο αυτό επέβαλε εδώ και 2 εβδομάδες απαγορευτικό στις εξαγωγές φαρμακευτικού υλικού που σχετίζεται με τον κορονοϊό αγνοώντας ακόμη και τις ανάγκες χωρών με τεράστιες ανάγκες, όπως η Ιταλία. Και εμείς αν είχαμε test kits, θα τα κρατάγαμε για το δικό μας πληθυσμό αντί να τα εξάγουμε».

-Μυρίζει νεοφιλελευθερισμό-

Δηλαδή ατομισμό. Δηλαδή εμείς να σώσουμε το τομάρι μας και ας πάνε να πνιγούν όλοι οι άλλοι.  

Για αυτό ανοίγω τον ωραίο διάλογο με τον φορέα αυτής της άποψης. Διότι το «τέλος εποχής» που γράψαμε πρωτοσέλιδα την Πέμπτη στην εφημερίδα μας έχει έλθει. Αλλά, ακόμα καθυστερεί η συνειδητοποίηση του από τις μάζες. Κυρίως από όσους συνανθρώπους μας ακόμα επιμένουν να υποστηρίζουν τις απόψεις που μας οδήγησαν στον κορονοϊό ο οποίος σκοτώνει σαν τις μύγες εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους.

Να διορθώσω, λοιπόν, την διόρθωση. Αυτό που λες, λέμε και εμείς. Η Γερμανία προστάτεψε γρήγορα τον λαό της από την πανδημία. Διενεργώντας αστραπιαία και δωρεάν εκατοντάδες χιλιάδες τεστ για τον κορονοϊό. Με το δημόσιο σύστημα υγείας να προσφέρει την απαραίτητη τεχνογνωσία στα ιδιωτικά εργαστήρια και με τον δημόσια κορβανά να καλύπτει πλήρως το κόστος της δωρεάν διενέργειας του.

Οι άλλες χώρες γιατί δεν μπόρεσαν να το κάνουν; Διότι η Γερμανία τις διέλυσε, ακόμα και τις άλλες μεγάλες της Ευρώπης, και στον ιατρικό- υγειονομικό τομέα και για αυτό η Γαλλία με χιλιάδες λιγότερα κρούσματα έχει πάνω από 500 νεκρούς. Ενώ στην Γερμανία το πολύ να έφτασαν τους 70.  

Εσύ, μάλιστα, με την χρήσιμη πληροφόρηση που μας προσφέρεις το πας το πράγμα πιο μακριά. Ενισχύοντας τον πυρήνα της δικής μου τοποθέτησης. Η Γερμανία επέβαλε στις φαρμακοβιομηχανίες της απαγόρευση εξαγωγής φαρμακευτικού υλικού για τον κορονοϊό, ακόμα και στην Ιταλία, και στην Ισπανία. Μόνο που οι δικές της φαρμακοβιομηχανίες είναι -όπως λες- από «τις ισχυρότερες στον κόσμο» γιατί με το Μάαστριχτ, το Σύμφωνο Σταθερότητας και τα μνημόνια ισοπέδωσε τις φαρμακοβιομηχανίες των Μεσογειακών χωρών. Και η Ελλάδα διέθετε και διαθέτει σημαντικές φαρμακοβιομηχανίες, αλλά, τις τσάκισε η πολιτική των μνημονιακών κυβερνήσεων και οι επιταγές του Σόιμπλε.

Συνεπώς, φυσικά και έχουμε να κάνουμε με «θέμα πολιτικής βούλησης». Και η χρηματοδότηση του συστήματος υγείας ενός κράτους αποτελεί θέμα πολιτικής βούλησης.

Ευτυχώς, πάντως, που οι Κινέζοι -αν και πολύ σκληροί καπιταλιστές- δεν σκέφτηκαν όπως εσύ και μας χάρισαν το 1 εκατομμύριο μάσκες δωρεάν. Γιατί αν περιμέναμε από τον Μητσοτάκη και τον Υπουργό της... «μαύρης αγοράς», θα την βγάζαμε με τις... αποκριάτικες.

Διαβάστε σχετικά: