Log in

Και ξαφνικά η Μαρέβα αποσύρεται!

Δύο μέρες μετά την αποκάλυψη από τον ίδιο τον Σάμπι Μιωνή της συνομιλίας του με τον Νικο Παππά, η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη αποφάσισε να αποσυρθεί από τις επιχειρήσεις της.

Γράφει ο: 

Ο λόγος μάλλον δεν είναι καθόλου τυχαίος. Αν κάποιος ακούσει προσεκτικά τη στιχομυθία που η πλευρά Μιωνή δημοσιοποίησε με το ηχητικό ντοκουμέντο θα διαπιστώσει κάποιες αναφορές για τη σύζυγο του πρωθυπουργού Μαρέβα Μητσοτάκη. Και άσχετα αν το ηχητικό είναι γνήσιο ή όχι, η πλευρά Μιωνή ισχυρίζεται ότι ο Νίκος Παππάς ζήτησε ο Σταύρος Παπασταύρου (στενός συνεργάτης του Α. Σαμαρά) να καταθέσει εναντίον της Μαρέβα Μητσοτάκη. Όμως από τις αναφορές και τα συμφραζόμενα, προκύπτει ότι επ’ ουδενί δεν συζητάνε για «κατασκευή» στοιχείων, ενώ και ο ίδιος ο Μιωνής υπονοεί ότι ο Παπασταύρου γνωρίζει επιβαρυντικά στοιχεία για τη σύζυγο του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά δεν μπορεί να τα καταθέσει γιατί συνδέεται με στενή φιλία.

Από την πρώτη στιγμή κάποιοι αναρωτιούνται ποιος... «έδωσε» τη Μαρέβα με την υποκλοπή; Και ξαφνικά η σύζυγος του πρωθυπουργού, όχι ένα μήνα πριν από τις εκλογές, ούτε ένα μήνα μετά, ώστε να προστατεύσει το σύζυγό της πρωθυπουργό φέρεται σήμερα να παίρνει τη δύσκολη απόφαση μετά από πολύ έντονο προβληματισμό να αποσυρθεί από τις επιχειρήσεις της.

Η είδηση επιβεβαιώνεται ανεπισήμως - αλλά πλήρως από το περιβάλλον της οικογένειας και από συνομιλητές τους: η κ. Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη αποχωρεί από τη θέση της Προέδρου και Διευθύνουσας Συμβούλου της εταιρείας Zeus + Dione, όπου υπήρξε συνδημιουργός και συνιδρύτρια και ταυτόχρονα αποχωρεί από την αντιπροεδρία του μη κερδοσκοπικού σχήματος Endeavor Greece, που είχε ως αντικείμενο την υποστήριξη νέων επιχειρηματιών και startups.

Η σύζυγος του πρωθυπουργού σύμφωνα με πληροφορίες αποφάσισε να θέσει προς πώληση τις μετοχές της στην εταιρεία, εγκαταλείποντας οριστικά το ΔΣ και διακόπτοντας τη σχέση της με την επιχειρηματική δραστηριότητα του brand. Σύμφωνα με την huffingtonpost.gr: «Η απόφασή της ήταν προσωπική, κυοφορείτο επί μακρόν και ήταν εξαιρετικά δύσκολη», συμφωνούν όσοι γνωρίζουν το σκεπτικό της κυρίας Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη. Παράλληλα, γνωρίζοντας την προσωπική της διαδρομή και τον χαρακτήρα της, λέγεται ότι η απόφαση έχει κόστος για την ίδια ως γυναίκα, αφού πίσω από την συγκεκριμένη επιχειρηματική δραστηριότητα βρισκόταν η προσωπικότητά της και καθημερινή ενασχόληση 8 ετών. Ένα ξεκίνημα από το «μηδέν», δηλαδή, μέχρι να εξελιχθεί η Zeus + Dione σε brand με διεθνή αναγνωρισιμότητα και σημαντικό όγκο πωλήσεων, που επιβεβαιώνουν την επιτυχία του εγχειρήματος.

Η κ. Μητσοτάκη φέρεται ακόμη ενοχλημένη από το γεγονός ότι όσοι ήθελαν να στοχοποιήσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την ίδια, συχνά το έπραξαν με ανοίκειους τρόπους, καλλιεργώντας το κουτσομπολιό γύρω από την επιχειρηματική δραστηριότητα της Μαρέβας. Με συνέπεια λέει αυτό το κουτσομπολιό και η κακόπιστη κριτική έπληττε και την εταιρεία.

Στην ερώτηση, εάν το timing σε πολιτικό επίπεδο παίζει κάποιο ρόλο, η απάντηση είναι πως η σημερινή εξέλιξη δεν σχετίζεται με τα πολιτικά πράγματα ή το έργο του Κυριάκου Μητσοτάκη ως πρωθυπουργού, καθώς η ίδια σκεφτόταν εδώ και μήνες μέχρι να καταλήξει στην απόφασή της με «κρύο αίμα»! Ενα κατακλείδι η Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη έκρινε ότι δεν θα ήταν παραγωγικό ή επωφελές για την εταιρεία, να ανοίξει ένας μελλοντικός κύκλος συζητήσεων σχετικά με την πορεία της εταιρείας και τα κεφάλαιά της - και με την Πρόεδρό της ως μόνιμο αντικείμενο σχολιασμού. Άλλωστε όπως σημειώνουν κύκλοι της «δεν έχει ξεχάσει τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, που δέχθηκε πριν ακόμη γίνει πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης».