Ο Παπανδρέου «εκτός» γραμμής Γεννηματά στο ν/σ για τις διαδηλώσεις
- Κατηγορία Πολιτική
- Comments::DISQUS_COMMENTS
Παρά τη γενναία διάθεση της Φώφης Γεννηματά το νομοσχέδιο είναι αντιδημοκρατικό τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι σοβαρή διαβούλευση δεν έγινε, ενώ μίλησε για την ανάγκη κανόνων αλλά όχι περιορισμών τονίζοντας πως "αν έπρεπε να υπάρχει ένας νόμος για τις διαδηλώσεις θα έπρεπε να υπάρχει νόμος που να προστατεύει το διαδηλωτή που διαδηλώνει ειρηνικά".
Πρόσθεσε μάλιστα ότι "το νομοσχέδιο περιορίζει ακόμα και ποινικοποιεί τις ειρηνικές διαδηλώσεις" καθώς «δίνονται υπερεξουσίες στην εκάστοτε εξουσία να απαγορεύει διαδηλώσεις" και όσον αφορά την αστική ευθύνη του οργανωτή έκανε λόγο για "απαράδεκτη διάταξη που ενοχοποιεί την έννοια της ειρηνικής διαδήλωσης".
"Τιμωρείτε όσους διαδηλώνουν ειρηνικά. Τους κάνετε ομήρους του κάθε προβοκάτορα. Δίνετε ένα ακόμα κίνητρο στους μπαχαλάκηδες" είπε ο κ. Παπανδρέου απευθυνόμενος στην κυβέρνηση και συμπλήρωσε πως με τον φόβο της προβοκάτσιας ποινικοποιείτε και αποτρέπετε έναν ειρηνικό διοργανωτή να οργανώσει μια διαδήλωση". Κάνοντας μάλιστα αναφορά στους νεκρούς της Μαρφίν είπε πως αν ίσχυε το νομοσχέδιο αυτό τότε, θα έπρεπε να τιμωρηθούν όλα τα κόμματα της τότε αντιπολίτευσης που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις. "Σκεφτείτε το" είπε κοιτώντας τα κυβερνητικά έδρανα.
Ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη πως το νομοσχέδιο αυτό "αντί να προστατέψει τη ζωή στο κέντρο της Αθήνας θα καταφέρει το αντίθετο, θα δημιουργήσετε αχρείαστη πόλωση τη στιγμή που χρειαζόμαστε ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής» και κατέληξε "Έστω την ύστατη στιγμή σας προτείνω να αποσύρετε το νομοσχέδιο για να υπάρξει διάλογος".
Σχετικά Άρθρα
-
ΚΙΝΑΛ: Λοβέρδος από τα δεξιά...
-
Φοιτητικό συλλαλητήριο κατά του νομοσχεδίου του υπ. Παιδείας
-
Πλακιωτάκης: Αλλάζουν τα δεδομένα στην αναπτυξιακή πορεία των νησιών
-
Στη βουλή προς ψήφιση τα 12 μίλια στο Ιόνιο Πέλαγος
-
Καταγγελίες Μπεκατώρου: Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛ. να ψάξουν στα κόμματά τους και για άλλους βιαστές...