Log in

Μια κυβέρνηση που πειραματίζεται και απειλεί

Με την επικίνδυνη συνταγή "βλέποντας και κάνοντας" πορεύεται η κυβέρνηση στην αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας, μεθοδεύοντας τα τελευταία 24ωρα την απειλή του lockdown καθώς με τα αλλοπρόσαλλα και αντιφατικά μέτρα που λαμβάνει δεν μπορεί να πείσει ούτε καν τους νομοταγείς πολίτες για την αναγκαιότητα της μάσκας και τήρησης των αποστάσεων.

Γράφει ο: 

Και πως να πείσει άλλωστε, όταν με τη σύμφωνη γνώμη των επιστημόνων υποτίθεται, αυξομειώνει μέρα με τη μέρα τον αριθμό πολιτών ανά τετραγωνικό σε κλειστούς χώρους και εκδηλώσεις, ενώ την ίδια ώρα ο ηθοποιός Κ. Μαρκουλάκης ευχαριστεί τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη και την υπουργό Πολιτισμού "...που πήραν πάνω τους ένα στοίχημα, ενάντια στις εισηγήσεις όλων των υγειονομικών" για το άνοιγμα των θεάτρων και ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Γ. Κουμουτσάκος κοινωνεί, "απαντώντας" σύμφωνα με εκκλησιαστικούς κύκλους στις αιτιάσεις του καθηγητή Δερμιτζάκη για τη Θεία Κοινωνία εν μέσω πανδημίας.

Το χειρότερο όλων όμως είναι ότι το Μαξίμου με την πολιτική και κοινωνική "τρομοκρατία" που ασκεί πλέον σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αποφευχθούν τα χειρότερα "σκοτώνει" την οικονομία και κάθε οικονομική δραστηριότητα. Από το να πάει κάποιος να πιει ένα καφέ στο καφέ της γειτονιάς του μέχρι να προωθηθεί μια επένδυση, μικρή ή μεγάλη.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς μάλιστα, μιλώντας πρόσφατα στη Βουλή, αφού σημείωσε ότι 8 στις 10 επιχειρήσεις έχει επιδεινωθεί η θέση τους το τελευταίο εξάμηνο, με την μείωση του τζίρου να έχει φτάνει στο 46,4% και να έχουν μείωση θέσεων απασχόλησης κατά 117 χιλιάδες, τονίζοντας ότι η πραγματική οικονομία είναι σε κατάσταση "έκτακτης ανάγκης".

Δεν είναι τυχαίο ότι με βάση την τελευταία δημοσκόπηση της ALCO, τον Μάιο σχεδόν 9 στους 10 πολίτες δήλωναν ικανοποιημένοι από τα μέτρα της κυβέρνησης, ενώ τον Σεπτέμβριο δήλωναν μόλις ικανοποιημένοι 6 στους 10.

Ενώ σύμφωνα με το 5ο πανελλαδικό κύμα μετρήσεων της Prorata με θέμα "Στάσεις και Αντιλήψεις απέναντι στη διαχείριση του Covid – 19 και των συνεπειών του", η συνολική ικανοποίηση των πολιτών σε σχέση με τη διαχείριση της πανδημίας, καθώς και των οικονομικών συνεπειών της μειώνεται με εντυπωσιακό τρόπο συγκριτικά με τις προηγούμενες μετρήσεις ανίχνευσης της κοινής γνώμης. Από 71% θετικών γνωμών τον Μάιο το ποσοστό έπεσε στο 47% τον Σεπτέμβριο και οι αρνητικές γνώμες αυξήθηκαν από το 27% στο 52%!

Δηλαδή το λεγόμενο κυβερνητικό success story διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης κατέρρευσε παταγωδώς με τεράστιο οικονομικό και κοινωνικό κόστος για τη χώρα μας. Η μεγάλη πλειονότητα των πολιτών γνωρίζει ότι ένα δεύτερο lockdown θα το πληρώσει ακριβά σε όλα τα επίπεδα και γι' αυτό από τον Μάρτιο τηρεί τα μέτρα προφύλαξης, την ώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη πειραματίζεται και απειλεί με νέα καραντίνα όχι για το καλό μας, αλλά για να περάσει τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της.