Log in

Τσίπρας: Περιμένω 158 συγγνώμες για τη Συμφωνία των Πρεσπών - Συναγερμός στο Μαξίμου

Σε crash test για τη συνοχή της κυβερνητικής πλειοψηφίας αναμένεται να εξελιχθεί η ψηφοφορία για την κύρωση τριών διεθνών συμβάσεων της χώρας μας με τη Βόρεια Μακεδονία σχετικά με την ευρωπαϊκή προοπτική της, τη οικονομική συνεργασία και την προστασία του FIR της γειτονικής χώρας.

Γράφει ο: 

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο THESSALONIKI HELEXPO FORUM επιβεβαίωσε με κάθε επισημότητα τις φήμες και τις πληροφορίες που υπήρχαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα θέσει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας, προκαλώντας πανικό στο Μαξίμου και ευρύτερα στο κυβερνών κόμμα.

«Κάθε ψήφος υπέρ των συμφωνιών θα είναι και μία συγγνώμη για την αθλιότητα που έγινε πριν από δύο χρόνια και για την εξαπάτηση των απλών πολιτών. Περιμένουμε λοιπόν 158 συγγνώμες, βάζοντας μέσα και τον Αντώνη Σαμαρά» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης  και επισήμανε  σχολιάζοντας τη στάση του πρωθυπουργού «Υπήρξε συναλλαγή του κ. Μητσοτάκη, αντάλλαξε την άποψή του για το Μακεδονικό με την πρωθυπουργία».

Για την Συμφωνία των Πρεσπών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «ήταν από τις λίγες στιγμές που ένας πολιτικός αναμετράται με την ιστορία… Και σε αυτή την περίπτωση ήλθε πολύ σύντομα», διέψευσε ότι υπήρξε κάποια συναλλαγή για την Συμφωνία των Πρεσπών από την πλευρά του και πρόσθεσε: «Ο χαρακτηρισμός της πολιτικής απάτης για τον Κυριάκο Μητσοτάκη στοιχειοθετείται, από την πολιτική του, που δεν είναι μόνο η Συμφωνία Πρεσπών. Ο άνθρωπος, και το ξέρουμε, δεν είχε ουσιαστική διαφωνία με την Συμφωνία των Πρεσπών, επέλεξε να διχάσει την κοινωνία για να κερδίσει ψήφους. Τώρα δίνει και μάχες υπέρ της Βόρειας Μακεδονίας…»

Θα υπάρξουν δυσάρεστες εκπλήξεις στις επερχόμενες ψηφοφορίες

Τη ίδια ώρα το «σαμαρικό» μέχρι πρότινος site σε άρθρο του την προσωρινή ακύρωση της ψηφοφορίας στη Βουλή για την κύρωση των μνημονίων κατανόησης με τη Βόρεια Μακεδονία, λίγες μόνο μέρες μετά την επίσκεψη του Ζόραν Ζάεφ στην Αθήνα και τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναφέρει «…δεν είναι λίγοι οι βουλευτές που στέλνουν μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση ότι θα υπάρξουν δυσάρεστες εκπλήξεις στις επερχόμενες ψηφοφορίες για τα εθνικά θέματα».

Ειδικότερα τονίζει:
«Μέσα σε αυτό το εκρηκτικό κλίμα ματαιώθηκε επ’ αόριστον η ψηφοφορία για την κύρωση των μνημονίων κατανόησης και συνεργασίας με τα Σκόπια, προφανώς γιατί τα κουκιά δεν βγαίνουν και ελλοχεύει ο κίνδυνος να χαθεί η δεδηλωμένη.

Επίσης, γαλάζιες πηγές σημειώνουν εμφατικά, ότι η βάση του κόμματος κυριολεκτικά βράζει μετά τις αποκαλύψεις του πρωθυπουργού των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, για τον παρασκηνιακό ρόλο υποστήριξης της συμφωνίας των Πρεσπών από τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Και καταλήγοντας επισημαίνει:

«Έμπειροι κοινοβουλευτικοί κάνουν λόγο για σημάδια ιδιαίτερης κόπωσης της κυβέρνησης» αναφέροντας συγκεκριμένα ότι, «η αδυναμία ελέγχου του κορονοϊού, τα ανεπαρκή μέτρα προς ανάσχεση της οικονομικής κατρακύλας και οι απαράδεκτοι χειρισμοί στα εθνικά και το μεταναστευτικό φαίνεται ότι θα καταπιούν τον πρωθυπουργό πιο γρήγορα απ’ ότι υπολογίζαμε».

Ο αλαζονικός όμως κύριος Μητσοτάκης, αποκομμένος από την πραγματικότητα και ερμητικά κλεισμένος στο Μέγαρο Μαξίμου, ακούει πιστά τους… άριστους ανίκανους να του λένε πόσο λαοπρόβλητος ηγέτης είναι και πόσο μπροστά βρίσκεται στις δημοσκοπήσεις.

Είναι δεδομένο ότι αν δεν αλλάξει πορεία κινδυνεύει να προσγειωθεί ανώμαλα με άγνωστες τις συνέπειες για την χώρα».

Είναι βέβαιο ότι η ονομαστική ψηφοφορία για τις τρεις συμβάσεις θα φέρει τουλάχιστον σε δύσκολη θέση την ΚΟ της ΝΔ και ιδίως τους βουλευτές και υπουργούς της «εθνικιστικής» πτέρυγας της Ν.Δ. και η αναβολή επ’ αόριστον των κρίσιμων  ψηφοφοριών αναδεικνύει το πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει το Μαξίμου ώστε να μην υπάρξει ζήτημα... «δεδηλωμένης».

Πολυμέσα