Log in

Κοινοβουλευτικός ακτιβισμός Βαρουφάκη: Κατήγγειλε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ και αποχώρησε

Αίσθηση προκάλεσε η ομιλία του Γιάνη Βαρουφάκη, καθώς στο στόχαστρο του έβαλε περισσότερο ίσως τον Αλέξη Τσίπρα παρά τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση του, τονίζοντας "Η πρόταση δυσπιστίας απέναντι στον κ. Σταϊκούρα είναι το ίδιο απαράδεκτη όσο και η πολιτική, και γενικότερα, η τακτική που ακολουθεί το Υπ. Οικονομικών και ο ίδιος ο Υπουργός".

"Αρνούμενοι να γίνουμε συνεργοί στην αποσιώπηση του Πτωχευτικού μέσα από την Οπερέτα του κ Τσίπρα με την οποία ο κ. Μητσοτάκης θα περάσει σιωπηλά τον Πτωχευτικό, το ΜέΡΑ25 αποχωρεί από την διαδικασία καταγγέλοντας την συνέργεια Κυβέρνησης και Αξ. Αντιπολίτευσης, στην εφαρμογή του 4ου Μνημονίου του κ. Τσίπρα και στο 1ο Πολυνομοσχέδιο του 5ου Μνημονίου τον Πτωχευτικό σας Νόμο κ. Μητσοτάκη" επισήμανε.

"Ο κ. Μητσοτάκης δεν ήρθε τη Πέμπτη για να μην σηκωθεί το θέμα και να περάσει η ψήφιση του Πτωχευτικού στα ψιλά. Ο κ. Τσίπρας ήρθε μεν αλλά επειδή λέει ήθελε να αναδείξει τον Πτωχευτικό Νόμο, κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας στον κ. Σταϊκούρα. Κι έτσι, από εκεί που ο κ. Μητσοτάκης με την απουσία του την Πέμπτη έκανε τον Πτωχευτικό 6ο θέμα στα κανάλια, ο κ. Τσίπρας το έκανε 10ο – καθώς η είδηση μεταμορφώθηκε στο «Μομφή στον Σταϊκούρα ο ΣΥΡΙΖΑ".

ανέφερε σε υψηλούς τόνους και πρόσθεσε:

· Από τη μία ένας ΠΘ που προσπαθούσε να περάσει στα ψιλά το έκτρωμα του Πτωχευτικού που επιχειρούσε να ψηφίσει.
· Από την άλλη ένας Αρχηγός Αξ. Αντ. που προσπάθησε μ’ ένα σμπάρο να πετύχει δυο τρυγώνια: Και να πει ότι ανεβάζει τόνους για το Πτωχευτικό και να αποπροσανατολίσει την συζήτηση και να δημιουργήσει συνθήκες άλλης μιας κοκορομαχίας με την οποία καλυφθεί αμηχανία του κ. Τσίπρα μπροστά σ’ ένα Πτωχευτικό Νόμο που δεν κάνει κάτι παραπάνω από το να ολοκληρώνει το έκτρωμα που εκείνος έκτισε στις πλάτες των πιο αδύναμων πολιτών".

Ο κ. Βαρουφάκης συνέχισε την επίθεση του στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας:

· Ποιοι επιδόθηκαν σε εντυπωσιακή υποκρισία χύνοντας ποταμούς κροκοδείλιων δακρύων για τη προστασία της 1ης κατοικίας, ενώ ήταν εκείνοι που δρομολόγησαν την πώληση των κόκκινων δανείων στα αρπακτικά, μια πώληση που νομοτελειακά απαιτεί άρση της όποιας προστασίας; Η κυβέρνηση Τσίπρα,
· Ποιος έκτισε την ηλ. πλατφόρμα πλειστηριασμών που επεκτείνει σήμερα ο Πτωχευτικός της ΝΔ o και η οποία, με το επόμενο Ν/Σ με το οποίο τροποποιείται ο 3869-Νόμος Κατσέλη, θα εκποιούνται πρώτες κατοικίες με συνοπτικές διαδικασίες; Η κυβέρνηση Τσίπρα,
· Ποιος εισήγαγε μέσω ιδιώνυμου την καταστολή των διαμαρτυριών εναντίον πλειστηριασμών; Η κυβέρνηση Τσίπρα,
· Ποιος έτρεχε στα δικαστήρια τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, με τον οποίο ήταν χρόνια σύντροφοι, όσες διαφωνίες και να είχαν; Η κυβέρνηση Τσίπρα,
- Πάνω σε ποια Μνημόνια χτίζει σήμερα το 5ο Μνημόνιο, αρχής γενομένης με αυτόν τον Πτωχευτικό Νόμο, η κυβέρνηση της ΝΔ; Το 3ο και το 4ο Μνημόνιο της κυβέρνηση Τσίπρα".

Για τον πτωχευτικό νόμο είπε:

"Πάτε να ψηφίσετε ένα νόμο
· Που δίνει στους στρατηγικότερους των κακοπληρωτών, δηλαδή στους τραπεζίτες και στους ολιγάρχες τη δυνατότητα να οικειοποιηθούν βίαια ΟΛΟΚΛΗΡΗ την περιουσία εκείνων τους οποίους οι ίδιοι οι τραπεζίτες, οι ίδιοι οι ολιγάρχες, επικουρούμενοι από εσάς τους νομοθέτες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, φέρατε σε κατάσταση γενικευμένης αδυναμίας να τηρήσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις".

"Είστε άξιοι της Διπλής ειρωνείας της Ιστορίας" σημείωσε, εξηγώντας:

"Ειρωνεία πρώτη: · Την περιουσία των μικρομεσαίων δεν θα την δημεύσουν, τελικά, οι κομμουνιστές, όπως τους προειδοποιούσε η Δεξιά δεκαετίες τώρα, αλλά η Νέα Δημοκρατία, στο όνομα φιλελεύθερων, δήθεν, «μεταρρυθμίσεων»! Ειρωνεία δεύτερη: Στο όνομα του πατριωτισμού και της ανάπτυξης της χώρας δρομολογείτε την γενικευμένη λεηλασία από ξένα ταμεία ό,τι απέμεινε από τον ιδιωτικό πλούτο και την μαζική εξαγωγή του από την Ελλάδα στις 4 γωνιές της γης όπου έχουν την έδρα τους τα ταμεία με ό,τι απέμεινε από την δημόσια περιουσία ή όποιο κομμάτι της ιδιωτικής περιουσίας δημευτεί να παίρνει – μέσω Υπερταμείου – τον δρόμο για την τρόικα".

"Αυτή η μαζική μεταβίβαση έρχεται να ολοκληρώσει τους τοίχους της Χρεοδουλοπαροικίας" επισήμανε και υπογράμμισε "Το είπα την Πέμπτη, το επαναλαμβάνω και τώρα: Πρόκειται για το 1ο Πολυνομοσχέδιο του 5ου Μνημονίου το οποίο ξεκινάτε με αυτή την βίαιη, μαζική επιδρομή της ολιγαρχίας χωρίς σύνορα που βλέπει ως Λεία τη Λιγοστή Περιουσία που έμεινε στα χέρια των μη προνομιούχων. Αυτό το νομοθετικό έκτρωμα είναι το πρώτο σας βήμα".

"Πάρτε το χαμπάρι όλοι εσείς του Μνημονιακού Μπλοκ: Το Α’ Εξάμηνο του 2015 ήταν μια κορυφαία στιγμή για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Θέλετε να μιλήσουμε για το 15; Εδώ είμαι. Οργανώστε Προ Ημερήσιας Διάταξης Συζήτηση σε επίπεδο Πολιτικών Αρχηγών για το 2015. Να τα πούμε όλα! Με στοιχεία και λεπτομέρειες. Αλλιώς, ΠΑΨΤΕ ΠΙΑ να προσπαθείτε να κρύβετε εγκλήματα εναντίον της λογικής και της κοινωνίας πίσω από τα ψέμματα για το 2015" ανέφερε και κατέληξε "αυτό το εξάμβλωμα που οι κ. Μητσοτάκης και Τσίπρας προσπαθούν να προσπεράσουν επιδιδόμενοι στη γνωστή τους κοκορομαχία.

Λοιπόν, επειδή βαρεθήκαμε αυτό τον μάταιο τσακωμό, να το λήξουμε το θέμα τώρα; Να συμφωνήσουμε ότι είστε κι οι δύο το ίδιο υπέροχοι στον τρόπο που από το ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ πηγαίνετε στην εφαρμογή των νόμων που σας έστειλαν με email από τις Βρυξέλλες και την Φρανκφούρτη; Φτάνει πια ο ανταγωνισμός. Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα να μοιραστείτε ΕΞ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΥ το Α’ Βραβείο Εφαρμογής Μνημονιακών Όρων. Σήμερα, ήρθε η ώρα οι πιστωτές να οικειοποιηθούν αυτή την ιδιωτική περιουσία".

A.M.