Log in

Φ. Γεννηματά: Ο κ. Τσίπρας απαλλάσσει από τις ευθύνες του τον κ. Μητσοτάκη

"Η δική μας μομφή είναι εναντίον της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη συνολικά. Ο κ. Τσίπρας, απαλλάσσει από τις ευθύνες του τον κ. Μητσοτάκη, τον βγάζει από το κάδρο των ευθυνών και στρέφεται κατά μεμονωμένου υπουργού. Επιβεβαιώνεται με αυτό τον τρόπο ότι είναι ο μεγαλύτερος πολιτικός χορηγός του κ. Μητσοτάκη και της δεξιάς" τόνισε η Φώφη Γεννηματά, βάζοντας ωστόσο στο στόχάστρο της και τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας "Αρκετά κ. Τσίπρα. Αφήστε να κάνει αντιπολίτευση κανένας άλλος. Το κενό το καλύπτουμε ήδη από καιρό εμείς, το Κίνημα Αλλαγής".

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής αφού σημείωσε "Εμείς δεν έχουμε εμπιστοσύνη σε αυτή την Κυβέρνηση. Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στον κ. Μητσοτάκη και σε κανέναν Υπουργό του", υπογράμμισε "Γιατί ξέρουμε ότι πίσω από την προσπάθεια εξωραϊσμού της σημερινής Κυβέρνησης, κρύβεται η γνωστή Δεξιά που έφτασε τη χώρα στα όρια της χρεοκοπίας, παραπλάνησε τους πολίτες και τις Ευρωπαϊκές αρχές. Ξέρουμε ότι σήμερα φορούν το προσωπείο του κέντρου για να παραπλανήσουν ξανά, να ξεχάσουμε τις ιστορικές ευθύνες τους. Για να ξεχάσουμε το Καραμανλικό στρατόπεδο που είναι ο αδήλωτος ιδιοκτήτης του κόμματος, τον ιδιαίτερο ρόλο του όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης και τη σχέση του με τον ΣΥΡΙΖΑ".

Όσον αφορά τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα απευθύνθηκε στο πρωθυπουργό λέγοντας "Έχετε εσείς την ευθύνη που βαδίζει η χώρα χωρίς εθνική γραμμή, χωρίς αρραγές μέτωπο στο εσωτερικό. Η μυστική και η φανερή σας διπλωματία κατάφεραν να φέρουν τον Ερντογάν μέσα στα 12 ν.μ.".

Επίσης κατηγόρησε το κ. Μητσοτάκη για την πανδημία. "Έχετε μεγάλη ευθύνη, εσείς χάσατε τον έλεγχο στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, και χάσαμε ό,τι με την προσπάθεια όλων μας κερδίσαμε την άνοιξη. Τώρα το έχετε εγκαταλείψει να απαξιώνεται, από την πίεση που θα δεχτεί, χωρίς ουσιαστική στήριξη, μέσα από την αδράνεια σας".

"Και μιας και μιλάμε για θέματα υγείας -συνέχισε- και είδα σήμερα την πρωτοβουλία σας και τις δηλώσεις, θέλω να σας ενημερώσω για τα εξής: 45 γυναίκες βουλευτές το 2016 στείλαμε μία επιστολή στον τότε αρμόδιο υπουργό υγείας και του ζητήσαμε να καλυφθεί η ψηφιακή μαστογραφία γιατί είναι πολύ σημαντική για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού και επειδή η σχετική τεχνολογία ήταν σχετικά πρόσφατη ο ΕΟΠΥΥ δεν την κάλυψε. Πράγματι, προς τιμήν του, ο κ. Ξανθός ανταποκρίθηκε. Ήμασταν γυναίκες βουλευτές από όλα τα κόμματα της Βουλής και ρύθμισε την κάλυψη του ΕΟΠΥΥ για την ψηφιακή μαστογραφία από τις αρχές του 2017. Το καταθέτω για τα πρακτικά".

"Κύριε πρωθυπουργέ, υπάρχουν ζητήματα που δεν προσφέρονται για επικοινωνία και για κατανάλωση. Χρειάζονται μεγαλύτερη ανθρωπιά και αυτό που κατά κύριο λόγο χρειάζεται είναι να υπάρξουν επιτέλους ψηφιακοί μαστογράφοι και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας και όχι μόνο στον ιδιωτικό τομέα. Γιατί υπάρχουν απομακρυσμένες περιοχές και νησιά που οι γυναίκες δεν έχουν καμία δυνατότητα πρόσβασης. Να δούμε λοιπόν τι μπορεί να γίνει, να ιεραρχήσουμε και να είμαστε όλοι στο πλευρό σας για να βελτιώσουμε αυτήν την κατάσταση. Αλλά όχι κινήσεις εντυπωσιασμού πάνω σε αυτό το θέμα" τόνισε.

Αναφερόμενος τέλος στο πτωχευτικό είπε "Δημιουργείτε ερείπια στην οικονομία, έχετε στόχο να εξαφανίσετε μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες. Δίνετε τη χαριστική βολή στη μεσαία τάξη και τους πιο αδύνατους. Με ένα νομοσχέδιο που σας υπαγόρεψαν οι Τράπεζες και τα Funds. Έχετε ακόμα την ευθύνη κύριοι της Κυβέρνησης γιατί στο όνομα του δήθεν επιτελικού κράτους φτιάξατε την Μαξίμου ΑΕ".

Α.Μ.