Log in

Στο απόσπασμα η Αριστερά - Καλά σας κάνουν...

Τον πόλεμο εναντίον της Αριστεράς κήρυξε κανονικά... και με το νόμο η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Γράφει ο: 

Παρά το φιλελεύθερο-προοδευτικό και μεταρρυθμιστικό προφίλ που επιχείρησε να πουλήσει ο πρωθυπουργός, αποδεικνύεται τελικά ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του εκπροσωπούν τη σκληρότερη δεξιά κυβέρνηση, με αντιδημοκρατικές αποφάσεις χουντικής εμπνεύσεως, με σαφή αντιαριστερό χαρακτήρα στο όνομα της πανδημίας και όχι μόνο. Άλλωστε, ο νόμος για τις διαδηλώσεις και των δημόσιων συναθροίσεων άνω των 4 ατόμων (λόγω πανδημίας) και ο επικείμενος αντεργατικός νόμος που στοχεύει ουσιαστικά στην κατάργηση του συνδικαλισμού, αλλά και η μονοφωνία που έχει επιβάλει στα ΜΜΕ αποτελούν απτά παραδείγματα της αυταρχικής στα όρια της φασίζουσας αντίληψης που διαπνέει πτυχές του κυβερνητικού έργου.

Από κοντά δυστυχώς και η Δικαιοσύνη, η οποία παρά τις δημοκρατικές προσεγγίσεις δικαστών και εισαγγελέων με αφορμή την απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων έσπευσε αυτή τη φορά να κάνει το χατίρι του Φαήλου και να παραγγείλει έρευνα κατά των αρχηγών των τριών κοινοβουλευτικών κομμάτων της Αριστεράς προς τέρψη του ακροδεξιού ακροατηρίου εντός και εκτός ΝΔ.

«Αξιοποιώντας» την αναφορά του προέδρου της Νέας Δεξιάς και γνωστού «φιλοσαμαρικού» Φαήλου Κρανιδιώτη, η Εισαγγελία Πρωτοδικών προχωρεί σε προκαταρκτική έρευνα για τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 Δημήτρη Κουτσούμπα και Γιάννη Βαρουφάκη, για παραβίαση μέτρων και ανυπακοή την ημέρα εορτασμού του Πολυτεχνείου.

ΣΥΡΙΖΑ: Να μην διολισθήσουμε σε πρακτικές που ακυρώνουν το δημοκρατικό χαρακτήρα του πολιτεύματος

«Μόνο ως κακόγουστη φάρσα θα μπορούσαμε να εκλάβουμε την προκαταρκτική έρευνα που αφορά και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Η σοβαρότητα της κατάστασης όμως δεν επιτρέπει γέλια» έσπευσε να σχολιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε «Η κυβέρνηση με την αυταρχική της στάση έχει ανοίξει τον δρόμο σε περιφερόμενους ακροδεξιούς να μηνύουν τους πολιτικούς αρχηγούς τριών κοινοβουλευτικών κομμάτων».

«Η σοβαρότητα της κατάστασης απαιτεί προσοχή από όλους μας, και από τους λειτουργούς της δικαιοσύνης για να μην διολισθήσουμε σε πρακτικές που ακυρώνουν το δημοκρατικό και φιλελεύθερο χαρακτήρα του πολιτεύματος» επισήμανε.

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση βαρύτατα εκτεθειμένη

Από την πλευρά του το ΚΚΕ ανέφερε «Η παρέμβαση Εισαγγελέα για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, σχετικά με την παρουσία πολιτικών αρχηγών στους συμβολικούς εορτασμούς για το Πολυτεχνείο -μετά την αστυνομική βία και καταστολή που ζήσαμε- είναι η επόμενη πράξη στο κρεσέντο του κυβερνητικού αυταρχισμού και των απαράδεκτων απαγορεύσεων».

«Μάλιστα, σημειώνει, η παρέμβαση αυτή ήρθε, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από καταγγελία γνωστών ακροδεξιών στοιχείων, ενώ η έρευνα θα γίνει απ’ την Κρατική Ασφάλεια».

Και τονίζει «Η κυβέρνηση είναι για μια ακόμα φορά βαρύτατα εκτεθειμένη. Θα πρέπει να γνωρίζει όμως ότι καμιά εισαγγελική παρέμβαση και καμιά

απαγόρευση δεν πρόκειται να “βάλει στο γύψο” τη λαϊκή διεκδίκηση και τους αγώνες για τις σύγχρονες ανάγκες μας».

ΜέΡΑ25: Νεοχουντισμός...

«Σπρώχνουν την χώρα στον πάτο του νεο-χουντισμού» κατά το ΜέΡΑ25 που αναφέρει αναλυτικότερα Η Εισαγγελία καλεί πολιτικούς αρχηγούς «δι’ υπόθεσίν τους». Η χωροφ…η αστυνομία παρεμποδίζει την ελεύθερη κίνηση βουλευτών. Άρματα μάχης παρελαύνουν στην πρόσοψη του Κοινοβουλίου. Η χωροφ…η αστυνομία θα ψάχνει πόρτα-πόρτα εάν οι πολίτες συμμορφώνονται «προς τας υποδείξεις».

«Είναι σαφές ότι η Δεξιά δεν επανήλθε με σχέδιο να σβήσει για πάντα την περίοδο μετά το ‘15, αλλά την περίοδο μετά το ‘74» υπογραμμίζει τέλος.

Θεοδωρικάκος: Μη συγχέουμε τα περιοριστικά μέτρα με αντιδημοκρατικές συμπεριφορές

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης και του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης έθεσαν το θέμα την συζήτηση των επίκαιρων ερωτήσεων χθες το απόγευμα στη Βουλή μόλις έγινε γνωστή η είδηση με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο να σχολιάζει ότι «η κυβέρνηση τιμά και σέβεται τους θεσμούς και είναι υποχρέωση όλων μας να τηρούμε την νομιμότητα και τα περιοριστικά μέτρα».

«Δεν πρέπει να συγχέουμε τα περιοριστικά μέτρα με αντιδημοκρατικές συμπεριφορές» επισήμανε, ενώ ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης είπε «Η χώρα μας είναι ευνομούμενο κράτος και το σύνταγμα έχει ορίσει ότι η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη».

«Κύριε υπουργέ δεν μπορώ να πω ειλικρινά εάν εκπλήσσομαι ή αν οργίζομαι με τη μη απάντησή σας στο ζήτημα που έθεσα, που είναι ζήτημα δημοκρατίας. Δε μπορεί ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι αρχηγοί των άλλων δύο κομμάτων, εκλεγμένων κομμάτων αυτή τη στιγμή να καλούνται να απολογηθούν για τι πράγμα; Τι να διερευνήσει η εισαγγελία που υποτίθεται ότι ενεργεί με βάση τη νομοθεσία;» απάντηση ο Π. Σκουρλέτης και πρόσθεσε «Και έρχεστε εδώ πέρα να μας πείτε ότι δεν παρεμβαίνουμε; Τι σήμα δίνετε αυτή τη στιγμή στους εισαγγελείς; Στην κοινωνία; Προφανώς δίνετε το ίδιο σήμα που δώσατε προχθές που έγιναν όσα έγιναν στην Αθήνα ανήμερα της 17ης Νοέμβρη: Αυταρχισμός και καταστολή! Φαίνεται σας φοβίζει η στάση της κοινωνίας από αυτά που ετοιμάζεστε να κάνετε εις βάρος της. Και θέλετε να εκπέμψετε ένα σήμα φόβου και άρνησης διεκδίκησης! Δεν θα σας περάσει. Δε συμβαίνουν στις δυτικές δημοκρατίες αυτά τα πράγματα. Απορώ λοιπόν πως εσείς επιλέξατε αυτή τη στιγμή να δώσετε αυτή την απάντηση».