Log in

Όπου φύγει φύγει ο Μητσοτάκης...

Σαν..."μαλωμένος" αποχώρησε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη συζήτηση στη Βουλή, επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας, για τη μείωση ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.

Γράφει ο: 

Αιτία στάθηκε η δευτερολογία του Αλέξη Τσίπρα, καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με αρκετή δόση χιούμορ, αλλά και με νόημα διηγήθηκε ένα ανέκδοτο. "Υπάρχει ένα ανέκδοτο κ. Μητσοτάκη που λέει όταν ένας πρωθυπουργός αναλαμβάνει βρίσκει στοι γραφείο του τρεις επιστολές η πρώτη γράφει  "φταίει ο προηγούμενος", η δεύτερη γράφει "φταίνε οι  υπουργοί σου …" και η τρίτη γράφει "ετοίμασε τις δικές σου…" (σ.σ. επιστολές για τον επόμενο)" είπε και πρόσθεσε "Εσείς κ. Μητσοτάκη είστε ακόμα στην πρώτη επιστολή που για όλα φταίνε "οι προηγούμενοι". Σύντομα θα πάτε στην δεύτερη "φταίνε οι υπουργοί …" αλλά δεν θα αργήσετε να φτάσατε και στην τρίτη"!

Το ανέκδοτο ενόχλησε τον πρωθυπουργό ο οποίος μάζεψε άρον άρον τα χαρτιά του για να φύγει και προς στιγμή κοντοστάθηκε για να πει στον Αλ. Τσίπρα "Εγώ δεν βρήκα τρεις επιστολές. Ούτε ρούτερ δεν βρήκα στο Μαξίμου" και αποχώρησε!

Η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης σχετικά με τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας και του ΕΣΥ    λαμβάνει ιδεολογικοπολιτικά χαρακτηριστικά, με το Μαξίμου να   προσπαθεί να πείσει με επικοινωνιακά τεχνάσματα για το κοινωνικό προφίλ της κυβέρνησης και τα κόμματα της μείζονος και της ελάσσονος αντιπολίτευσης να μιλούν για νεοφιλελεύθερες επιλογές.

Το ενδιαφέρον είναι  ότι παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας τα σενάρια εκλογικού αιφνιδιασμού της κυβέρνησης δεν απουσιάζουν προκαλώντας αρνητικές εντυπώσεις, εντός της "δεξιάς πολυκατοικίας", αν και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί να δώσει μια εικόνα κανονικότητας παρά την ..."αναστάτωση" της πανδημίας, όπως είπε χθες στη Βουλή, μέσα από την προώθηση του κυβερνητικού έργου και των μεταρρυθμίσεων με στόχο την στήριξη εργαζομένων, ευάλωτων ομάδων και επιχειρήσεων.

"Είμαστε μια κεντροδεξιά, λαϊκή παράταξη και δεν υπάρχει νεοφιλελεύθερος δράκος" ισχυρίζεται ο πρωθυπουργός, λέγοντας παράλληλα ότι "η μεσαία τάξη έχει πάρει οριστικά διαζύγιο από τον ΣΥΡΙΖΑ", κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής  αντιπολίτευσης ότι δεν τεκμηριωμένες προτάσεις και ότι κινείται μεταξύ ανευθυνότητας και πλειοδοσίας.

Ο πρόεδρος του  ΣΥΡΙΖΑ πάντως με αφορμή την ολοένα και αυξανόμενη δυσαρέσκεια της κοινωνίας για την κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας διαβλέπει πολιτικές εξελίξεις μέσα στο 2021.

"Όταν λοιπόν τελειώσει με το καλό το υγειονομικό σκέλος της κρίσης, τότε θα γίνει λογαριασμός. Και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας για το αύριο του τόπου. Όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό γιατί θα ξαναβρεθούμε μπροστά σε κοινωνικά ερείπια και συντρίμμια και η χώρα θα έχει ανάγκη μια κυβέρνηση..." είπε χαρακτηριστικά στην πρόσφατη συνεδρίαση της ΚΟ.

Χθες μάλιστα απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό είπε "Η αίσθηση που δίνετε ως κυβέρνηση είναι ότι έχετε πάθει vertigo, έχετε απώλεια επαφής με την πραγματικότητα" και πρόσθεσε: "Δε ζητάμε να γίνετε ο Άη Γιώργης που σκοτώνει το δράκο, ούτε να κάνετε κάτι υπεράνθρωπο, γιατί πρόκειται για μια παγκόσμια δυσκολία... Μη σκοτώνετε όμως την κοινή λογική... με αυτά που λένε κορυφαίοι υπουργοί σας μοιάζουν σα να απευθύνονται σε κρετίνους... αντί να αναλαμβάνουν έστω ένα μέρος της πολιτικής ευθύνης, μέλη της κυβέρνησής σας πανηγυρίζουν".

Ο πρωθυπουργός κάλεσε και την αντιπολίτευση "να μην κάνουμε μακάβριες συγκρίσεις", τονίζοντας "είμαστε θλιμμένοι και στεκόμαστε με σεμνότητα απέναντι στους ασθενείς και στα θύματα του κορονοϊου".

Παράλληλα κάλυψε τον υπουργό Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη λέγοντας ότι και ο ίδιος είχε τονίσει στη Βουλή ότι "οι ΜΕΘ είναι η τελευταία γραμμή άμυνας" και ότι το βάρος πρέπει να πέσει στη τηρηση των προστατευτικών μέτρων. Επίσης κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ανταποκριθώ στην πρόσκληση των υπουργού Υγείας για την προώθηση της εκστρατείας εμβολιασμού.