Log in

Μέτωπο ΣΥΡΙΖΑ- ΚΚΕ- ΜέΡΑ25 απέναντι στην "ορμπανοποίηση" της χώρας

Το αυταρχικό καθεστώς της κυβέρνησης Μητσοτάκη πάει από το κακό στο χειρότερο, καθώς μετά τα χουντικής κοπής ΦΕΚ απαγόρευσης δημόσιων συναθροίσεων λόγω πανδημίας, επεκτείνεται τώρα και μέσα στο ναό της δημοκρατίας, δηλαδή τη Βουλή, με αφορμή την έντονη κριτικής πυ7 ασκούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Γράφει ο: 

Πλέον ακόμη και κοινοβουλευτικά δεν μπορείς ούτε να πεις κουβέντα για τα αίσχη τους. Με άθλια αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά, κυρίως από την πλευρά της συμπολίτευσης, συνεχίζεται η προσπάθεια φίμωσης των βουλευτών και ειδικά των βουλευτών του ΜέΡΑ25, όπως καταγγέλλει το κόμμα του Γιάννη Βαρουφάκη σε σημείο τώρα να παρεμποδίζεται και ο κοινοβουλευτικός έλεγχος, η πολιτική κριτική και η αντιπολίτευση στην Κυβέρνηση και τα όργανα του κράτους.

Η δίωξη της Βουλεύτριας του ΜέΡΑ25 Αγγελικής Αδαμοπούλου για όσα υποστήριξε από το βήμα της Βουλής στην διάρκεια της ψήφισης του αντισυνταγματικού και χουντικής κοπής νομοσχεδίου της Κυβέρνησης για τις διαδηλώσεις, σχετικά με την δράση κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών καταστολής του διεκδικητικού κινήματος, είναι ένα ακόμη χαρακτηριστικό παράδειγμα της πολιτικής, αντιδημοκρατικής και αυταρχικής συμπεριφοράς της κυβερνητικής πλειοψηφίας .

Καταστάσεων δηλαδή που παραπέμπουν σε καθεστώτα τύπου Όρμπαν το οποίο μάλλον θαυμάζει και αντιγράφει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, μαζί με την δημιουργία ενός αστυνομικού κράτους και μιας καθολικής επιβολής των επιλογών και των αποφάσεων μιας Κυβέρνησης που ολοένα και διολισθαίνει σε άλλου είδους καθεστώτα

Η δήλωση της Βουλεύτριας Α’ Αθήνας του ΜέΡΑ25 για την καταρχήν υπερψήφιση στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής του αιτήματος άρσης ασυλίας της, είναι αποκαλυπτική του πως αντιλαμβάνεται το κυβερνών κόμμα τη λειτουργία του κοινοβουλίου:

"Στις 25.11.2020, συνεδρίασε η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, η οποία συζήτησε την αίτηση άρσης της βουλευτικής ασυλίας μου, κατόπιν έγκλησης εις βάρος μου της ‘Ενωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας για συκοφαντική δυσφήμιση. Ειδικότερα, στις 2 Ιουλίου και κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφορικά με τις "Δημόσιες Υπαίθριες Συναθροίσεις", υποστήριξα από το βήμα της Βουλής ότι στην Ελληνική Αστυνομία υπάρχουν αστυνομικά όργανα, που φορούν κουκούλες και ρίχνουν βόμβες μολότοφ, προκειμένου να διαλύσουν τις διαδηλώσεις.

Αφού τοποθετήθηκα ενώπιον της Επιτροπής και κατέθεσα σχετικό υπόμνημα,τα μέλη της Επιτροπής, δεν μου υπέβαλαν κανένα ερώτημα, κατόπιν ο Πρόεδρος ζήτησε την αποχώρησή μου και εκεί ακολούθησε το θέατρο του παραλόγου, σύμφωνα με αφηγήσεις συναδέλφων... βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι για αμιγώς ψηφοθηρικούς λόγους έπρεπε να χαϊδέψουν το ακροατήριό τους, άρχισαν με νομικά αβάσιμους ισχυρισμούς να υποστηρίζουν ότι διέπραξα συκοφαντική δυσφήμιση κατά του σώματος των Αστυνομικών, για δήλωση και τοποθέτησή μου η οποία έλαβε χώρα στο πλαίσιο άσκησης των κοινοβουλευτικών καθηκόντων μου και ενώ ο Άρειος Πάγος έχει αποφανθεί ότι δεν στοιχειοθετείται συκοφαντική δυσφήμιση, σε παρόμοιες περιπτώσεις. Η σύγχρονη διεθνής τάση παρομοίως καταδικάζει ένδικες αξιώσεις και διωκτικά αιτήματα που υποβάλλονται με σκοπό τη φίμωση της δημόσιας κριτικής σχετικά με ζητήματα κοινωνικού ή πολιτικού ενδιαφέροντος. Πραγματικός απώτατος σκοπός τέτοιων μηνύσεων δεν είναι η δικαίωση στη δικαστική υπόθεση, αλλά ο εκφοβισμός και στιγματισμός όσων ασκούν κριτική μέσω της ηθικής και οικονομικής εξουθένωσής τους.

Με fast track διαδικασίες και ερήμην μου, η ΝΔ και η Ελληνική Λύση ψηφισαν να αρθεί η ασυλία μου και να παραπεμφθώ στην Ολομέλεια για τελική κρίση. Το ΚΙΝΑΛ παρών. Ευχαριστώ θερμά τους συναδέλφους μου από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, τον κ.Τζανακόπουλο και τον κ.Γκιόκα, που όχι μονάχα καταψήφισαν, αλλά έδωσαν μάχη καταγγέλλοντας την αντιδημοκρατική τακτική των προσχηματικών και κακόβουλων εγκλήσεων κατά Βουλευτών πίσω από τις οποίες κρύβεται σκοπιμότητα πολιτικής δίωξης και στοχοποίησής τους, ώστε να ναρκοθετηθεί ο αντιπολιτευτικός λόγος τους. Η παρωδία συνεχίζεται, ο αγώνας τώρα αρχίζει."

Το πολιτικό ενδιαφέρον βέβαια της δήλωσης Αδαμοπούλου εστιάζεται και στο γεγονός ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ στήριξαν την βουλευτίνα του ΜέΡΑ25, επιβεβαιώνοντας με αυτό τον τρόπο τη "συμμαχία" των 3 κομμάτων της Αριστεράς, στό δρόμο και στη Βουλή, απέναντι στην αναταραχή και νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης. Κάτι που επιβεβαιώνεται συχνά πυκνά το τελευταίο διάστημα και κατά τη ψήφιση νομοσχεδίων της κυβέρνησης.