Log in

Θα τολμήσει ένας εισαγγελέας;

Ώστε έτσι λοιπόν! Οι χθεσινές αποκαλύψεις δύο εφημερίδων, μεταξύ των οποίων «ΤΟ ΒΗΜΑ» που αναδεικνύουν τις αλχημείες του ΕΟΔΥ στην καταγραφή – απόκρυψη των θυμάτων της Covid 19, είναι «κατασκευασμένες».

Γράφει ο: 

Το ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο ΕΟΔΥ: «Τα δημοσιεύματα για τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας που «φιλοξενούνται» σε κυριακάτικα έντυπα αποτελούν αποκυήματα νοσηρής φαντασίας.

Όσοι τα διακινούν, για όποιο σκοπό τα διακινούν, προσφέρουν χείριστη υπηρεσία στην χώρα, σπέρνουν τη δυσπιστία και την εσωστρέφεια σε μια κρίσιμη στιγμή που η εμπιστοσύνη και η εθνική ομοψυχία είναι προαπαιτούμενα για να βγούμε νικητές».

Τα ίδια είπαν, ομολογουμένως με κομψότερο τρόπο τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, όσο και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς.

Τι συνέβη όμως ξαφνικά και η κυβέρνηση ανακάλυψε στο πρόσωπο του φίλα προσκείμενου επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη «εσωτερικό εχθρό» και εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του;

«ΤΟ ΒΗΜΑ» σεβόμενο την ιστορία του , είπε τα πράγματα με το όνομα τους. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας στην κυβέρνηση έχει διαμορφωθεί δύο στρατόπεδα στη μάχη κατά της πανδημίας . Όπως γράφει κύρια εστία τριβής ανάμεσα στον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά από τη μία πλευρά και από την άλλη τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, είναι το μητρώο ασθενών COVID 19.

Το αρχείο αυτό δεν είναι ενιαίο.

Ειδικότερα, όταν καταγράφεται κρούσμα σε ιδιωτικό νοσοκομείο ή σε δημόσιο μπαίνει απευθείας στο μητρώο.

Αν όμως ο εντοπισμός γίνει από κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ, τότε δηλώνεται πρώτα στον Οργανισμό, ο οποίος τα καταχωρίζει με άλλη λογική και κυρίως με άλλο ρυθμό, καθώς φιλοδοξεί να κατασκευάσει το δικό του νέο αυτόματο σύστημα Μητρώου ασθενών.

Όπως γράφει η εφημερίδα ο ΕΟΔΥ ήθελε να ξεκινήσει το δικό του ιδιόκτητο αρχείο τον Αύγουστο με ανάθεση σε άλλον ανάδοχο και το προχώρησε με πιο φανερές πλέον συνέπειες. Γιατροί που είχαν πρόσβαση στην ΗΔΙΚΑ διαπίστωναν ότι αν πρόσθεταν τα θετικά, τα αρνητικά και τα υπό διερεύνηση τεστ, ήταν το 1/3 των κρουσμάτων που ανακοινώνονταν, κατά την εφημερίδα.

Μάλιστα «ΤΟ ΒΗΜΑ» αναφέρει ότι όσοι γνωρίζουν λένε ότι τα στοιχεία στην ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ είναι μια πρόχειρη συγκόλληση δύο αρχείων διαφορετικής συλλογής.

Το θέμα έχει φτάσει και στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ η εφημερίδα επισημαίνει: «Ορισμένοι έχουν γίνει μάρτυρες σε τραγελαφικές καταστάσεις κατά το ημίωρο πριν από την ανακοίνωση των κρουσμάτων».

Αυτά ως προς το ρεπορτάζ. Στο κύριο άρθρο της εφημερίδας υπάρχει η εξής αναφορά : « Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός , επιβάλλεται να διερευνήσεις το όλο θέμα και αναλόγως να λάβει τις δέουσες αποφάσεις. Δεν επιτρέπεται στο παρόν περιβάλλον να κρύβουμε την αλήθεια κάτω από το χαλί» .

Σχολιάζοντας όλα τα παραπάνω μέρος της αντιπολίτευσης μίλησε για τακτική του Μεγάρου Μαξίμου , ανακάλυψης αποδιοπομπαίων τράγων , προκειμένου να καλυφθεί η πλήρης αποτυχία αντιμετώπισης της δεύτερης φάσης της πανδημίας.

Ότι και να συμβαίνει νομίζουμε ότι είναι η ώρα της Δικαιοσύνης , να ερευνήσει το θέμα και να πληροφορήσει τον ελληνικό λαό που βρίσκονται οι ευθύνες . Το ζητούμενο είναι να το τολμήσει ένας εισαγγελέας , όπως στο Μάτι , μάρτυρες υπάρχουν και είναι πολλοί…