Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΣΡ (Α. Κουτρουμάνος): Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την παραίτησή του

Την άρση εμπιστοσύνης του στο πρόσωπο του προέδρου του ΕΣΡ Αθανάσιου Κουτρουμάνου  ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ δια της Νατάσας Γκαρά στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπου αυτή την ώρα συζητούνται οι εκθέσεις Πεπραγμένων της Αρχής για τα έτη 2018 και 2019, καθώς δεν ανταποκρίθηκε στο θεσμικό του ρόλο.

Γράφει ο: 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ΣΥΡΙΖΑ επανέρχεται στο αιτημα παραιτησης που ειχε βαλει ο Αλ. Τσίπρας, γιατι εδω κ 6 μηνες το ΕΣΡ δεν εκανε τιποτα και κατα συνέπεια το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πολιτικά ζητά την παραίτηση του του προέδρου του ΕΣΡ", ο οποίος σημειωτέον ορίστηκε επί των ημερών του. "Δεν εχουμε δικαιωμα να ζητησουμε αντικατασταση ή να κανουμε αλλου τυπου παρεμβαση" λένε μάλιστα πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

"Δυστυχώς, η αδράνεια της Αρχής είναι εντυπωσιακή αλλά και επικίνδυνη. Για τους όλους λόγους αυτούς και τα ζητήματα τα οποία πολλαπλώς σας έχουμε επισημάνει, κ. Πρόεδρε, είμαστε υποχρεωμένοι να άρουμε την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο σας μιας και θεωρούμε ότι η Αρχή δεν υπηρετεί τον θεσμικό της ρόλο" είπε χαρακτηριστικά η αν. τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά, θέτοντας εμμέσως πλην σαφώς  ζήτημα παραίτης του του προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.  

Σκληρή κριτική για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα ΜΜΕ εκφράστηκε απ΄όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης με το το ΚΚΕ να ασκεί δριμεία κριτική κάνοντας λόγο για "συμπεριφορά σερίφη" και "μιντικακό αυταρχισμό απ΄τα κανάλια.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα του ΣΥΡΙΖΑ: 

- Τα νούμερα δείχνουν πως και το 2018 και το 2019 υπάρχει μεγαλύτερη προβολή του ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα κανάλια χωρίς όμως τεράστιες αποκλίσεις από την Αξιωματική Αντιπολίτευση. Ακόμα και όπου συμβαίνει (ΕΡΤ1 και ΕΡΤ2) υπάρχει μια λογική και βάσιμη εξήγηση.


- Η εικόνα μεταβάλλεται άρδην μετά τις εκλογές του Ιουνίου του 2019. Δεν μιλάμε απλά για μια αναμενόμενη, έως ένα βαθμό, μετατόπιση του ειδησεογραφικού ενδιαφέροντος. Πλέον το μιντιακό τοπίο παίρνει εξ΄ ολοκλήρου άλλα χαρακτηριστικά.
- Η ΝΔ δεν απολαμβάνει απλά μια μεγαλύτερη προβολή ως 1ο κόμμα. Έχει σχεδόναποκλειστική προβολή, σα να μην υπάρχουν άλλα κόμματα στη χώρα. Όπως έχουμεσημειώσει και πιο πάνω, στις παρατηρήσεις, από τις Βουλευτικές εκλογές και μετά, σε 4απο τα 6 κανάλια η δραστηριότητα του κόμματος της συμπολίτευσης και τηςκυβέρνησης φτάνει αθροιστικά να καταλαμβάνει ακόμα και το 70% του χρόνου τωνενημερωτικών καναλιών και των δελτίων ειδήσεων μαζί.Αυτό το στοιχείο, όπως και τα αντίστοιχα νούμερα για την προβολή των πολιτικώνστελεχών των κομμάτων από τις εκλογές και μετά, δικαιώνουν από μόνα τους τιςαιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων για συντριπτική μονομέρεια, γιασιωπητήριο στις δράσεις και δραστηριότητες των άλλων κομμάτων και βουλευτών τους
(αλλά και άλλων στελεχών).
- Αυτή την πρακτική των καναλιών έρχεται λίγους μήνες μετά τις εκλογές η κυβέρνηση μεαφορμή την υγειονομική κρίση να την επιβραβεύσει, αλλά και να συντηρήσει τη σχέση εξάρτησης κυβέρνησης – μμε, με τις διάσημες πλέον και εκτός συνόρων Λίστες Πέτσα.

- Ειδικότερα 

ΛΙΣΤΑ ΠΕΤΣΑ νο.1 : 11 + 09 εκατ. ευρώ (ΠΝΠ30.03.2020/2020)
ΛΙΣΤΑ ΠΕΤΣΑ νο.2: 02 εκατ. ευρώ (Κοινή Υπουργική Απόφαση 840/2020)
ΛΙΣΤΑ ΠΕΤΣΑ νο3: 03 εκατ. ευρώ (ΑΔΑ Ψ72Υ46ΜΓΨ7-ΟΚΨ) καμπάνια για
ενημέρωση απόδημων για τις επόμενες εκλογές.
Αναμένεται Λίστα Πέτσα νο$, καθώς ο Κ. Μητσοτάκης από το Βήμα της Βουλής ήδη ανακοίνωσε νέα επί πληρωμή καμπάνια για εμβολιασμό.

- Αλλά η «εξαγορά ή η πελατειακή σχέση εξάρτησης» δεν ήρθε μόνο με τη μορφή ζεστού χρήματοςΑπάλλαξαν τους καναλάρχες από τη φετινή πληρωμή της δόσης για την κατοχήνόμιμης τηλεοπτικής άδειας, συνολικού ύψους 21,5 εκατομμυρίων (ΠΝΠ 75 (ΦΕΚ A75  30.03.2020). 

 
- Νομοθέτησαν να «εκπίπτει η διαφημιστική δαπάνη που πραγματοποιεί επιχείρηση κατά τα φορολογικά έτη 2020 και 2021 […]από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων κατά τον χρόνο της πραγματοποίησής της, προσαυξημένη κατά ποσοστό εκατό τοις εκατό (100%) για το φορολογικό έτος 2020 και κατά εξήντα τοις εκατό (60%) για το φορολογικό έτος 2021…» (Άρθρο 11 του ν. 4728/20) 
 
- Απαλλάχθηκαν οι μέτοχοι των μέσων ενημέρωσης και των πρακτορείων διανομής Τύπου από την υποβολή πόθεν έσχες. (ν. 4635/2019, Αρ. 157 παρ. 5)"
 
All rights reserved. Fmvoice 2006-2018.