Log in

Ξεκίνησε και ο..."εμβολιασμός" των ΜΜΕ!

Συνεχίζεται το..."λάδωμα" των ΜΜΕ από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει περαιτέρω την στήριξη τους αφενός για τη διαχείριση της πανδημίας και αφετέρου ευρύτερα για την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική.

Γράφει ο: 

Έτσι μετά τα 20 εκατ. ευρώ της λίστας Πέτσα για το πρώτο κύμα της πανδημίας προς τον Τύπο και τα ΜΜΕ, ακολούθως τα 2 εκ. ευρώ μόνο στα τηλεοπτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας και τις χαριστικές ρυθμίσεις προς τους καναλάρχες (αναβολή καταβολής ετήσιας δόσης κλπ), η κυβέρνηση δια του Υπουργείου Υγείας χορηγεί άλλαλ 18,5 εκατ. ευρώ στα μέσα ενημέρωσης με αφορμή την καμπάνια για τον εμβολιασμό.

Το γεγονός μυρίζει ήδη νέο σκάνδαλο καθώς οι όροι και οι προϋποθέσεις  για το πως θα μοιραστεί αυτό το ποσό είναι μάλλον αδιαφανείς και μένει να δούμε στην πράξη αν το υπουργείο Υγείας θα ακολουθήσει την πεπατημένη Πέτσα.

 
ΣΥΡΙΖΑ: Μην διανοηθεί...

"Ο κ. Μητσοτάκης, που αρνείται κονδύλια για συνταγογράφηση και αποζημίωση των διαγνωστικών τεστ για όλους τους πολίτες, για τις απλήρωτες εφημερίες των υγειονομικών, για μόνιμες προσλήψεις γιατρών στο ΕΣΥ, ετοιμάζεται τώρα να δώσει ακόμα 18,5 εκατ. ευρώ σε ΜΜΕ ως εκστρατεία ενημέρωσης για τον εμβολιασμό" τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και αφού σημειώνει ότι "από την πρώτη στιγμή έχει τονίσει πως οι επιχειρήσεις του Τύπου χρειάζονται ενίσχυση ως πληττόμενες, αλλά αυτό οφείλει να γίνει οριζόντια, με διαφάνεια, με κριτήρια και σίγουρα δεν μπορεί να γίνει με πρόσχημα την πανδημία", προειδοποιιεί τον κ. Μητσοτάκη:

- Μη διανοηθεί να μετατρέψει εκ νέου μία εκστρατεία ενημέρωσης για τον εμβολιασμό σε μοχλό χειραγώγησης και εκβιασμού του Τύπου για να τον αποθεώνουν τα ΜΜΕ και να κρύβουν τα εγκληματικά λάθη του στην διαχείριση της πανδημίας.

- Μη διανοηθεί να μοιράσει πάλι 18,5 εκατ. ευρώ δημόσιο χρήμα με κρυφές λίστες, αδιαφάνεια και μόνο στους αρεστούς, εξαιρώντας όποια Μέσα του ασκούν κριτική. Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να δώσει στη δημοσιότητα από την πρώτη μέρα τα ποσά που θα λάβει κάθε Μέσο.


- Μη διανοηθεί να μοιράσει δημόσιο χρήμα χωρίς αντικειμενικά κριτήρια για την αναγνωσιμότητα/τηλεθέαση/επισκεψιμότητα του εκάστοτε Μέσου και τον αριθμό των εργαζομένων σε αυτά.

- Μη διανοηθεί να καταστρατηγήσει πάλι το νόμο που προβλέπει ότι το 30% της καμπάνιας οφείλει να πάει στο σύνολο του περιφερειακού Τύπου με αντίστοιχα κριτήρια.

"Μετά τους σκανδαλώδεις χειρισμούς της κυβέρνησης με την πρώτη καμπάνια 20 εκατ. ευρώ ακόμα και σε ανύπαρκτα ΜΜΕ για την πανδημία, ο κ. Μητσοτάκης κατάφερε η χώρα μας να είναι δεύτερη σε αρνητές του κορονοϊού μετά τη Νιγηρία, σύμφωνα με έρευνα που αποκάλυψε ο Guardian. Ελπίζουμε να μην κάνει πάλι τα ίδια αίσχη" επισημαίνει. 

 
Ελ. Λύση: Νέο "γενναίο" πακέτο

Από την πλευρά της η η Ελληνική Λύση σχολιάζει "Η κυβέρνηση μετά τα 20 εκ. ευρώ για καμπάνια του "Μένουμε σπίτι" , ενέκρινε νέο "γενναίο"  πακέτο 18,5 εκ. ευρώ προς "επιλεγμένα" ΜΜΕ για να πείσουν τους Έλληνες πολίτες για την "ανάγκη του εμβολιασμού" κατά του κορωναϊού" και υπογραμμίζει "Με πακτωλό δημοσίου χρήματος επιχειρούν να "εμβολιάσουν" τα κανάλια για να αντιμετωπίσουν τον "ιό της αντικειμενικής δημοσιογραφίας;"

 
ΜέΡΑ25: Νέα λίστα...Κικίλια

Το ΜέΡΑ25 αφού τονίζει ότι η κυβέρνηση "Ούτε προσέλαβε υγειονομικό προσωπικό για να στελεχώσει τις ανάγκες της εξέλιξης της πανδημίας και του εμβολιασμού του πληθυσμού", αναφέρει "Ο Υπουργός Υγείας όμως, ως άλλος Άγιος Βασίλης, φρόντισε την παραμονή των Χριστουγέννων να εγκρίνει με απόφαση του νέα λίστα αυτή τη φορά "Κικίλια", όχι "Πέτσα", ύψους 18,5 εκατομμυρίων ευρώ για τα κανάλια! Φαίνονται δυστυχώς για ακόμα μία φορά ποιες είναι οι προτεραιότητες της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη. Δεν είναι το ΕΣΥ, ούτε καν φυσικά το εμβόλιο ως δημόσιο αγαθό, είναι η παρασιτική ολιγαρχία και τα παχυλά της συμφέροντα".