Log in

Καταγγελίες Μπεκατώρου: Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛ. να ψάξουν στα κόμματά τους και για άλλους βιαστές...

Μεγαλοστέλεχος της Ν.Δ., κολλητός του Πατούλη είναι ο Αριστείδης Αδαμόπουλος που βίασε -σύμφωνα με την καταγγελία της ίδιας- την Ολυμπιονίκη της ιστιοπλοΐας, Σοφία Μπεκατώρου.

Γράφει ο: 

Γύρω από την κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια έχει δημιουργηθεί ένα πρωτοφανές κίνημα συμπαράστασης από ανθρώπους του αθλητισμού, και όχι μόνο, ενώ η κοινή γνώμη, που παρακολουθεί εμβρόντητη (αν και μάλλον ήταν... ψυλλιασμένη) τις εξελίξεις, ζητάει να χυθεί άπλετο φως στην ιστορία αυτή.

Παράλληλα, τα στόματα ανοίγουν και έρχονται στο φως νέες καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση αθλητών από παράγοντες κι άλλων αθλημάτων.

Βεβαίως, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, τα κόμματα της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΙΝ.ΑΛ. (ΠΑΣΟΚ) μόνο άμοιρα ευθυνών δεν είναι για αυτές τις καταστάσεις, αφού είναι δικοί τους άνθρωποι αυτοί που διοικούν, εδώ και 10ετίες, τις αθλητικές Ομοσπονδίες.

Πρόκειται για προβεβλημένα στελέχη, με την ιδιότητα του κομματικού μέλους, που πολλές φορές βρίσκονται ψηλά στην ιεραρχία και καθορίζουν πρόσωπα και καταστάσεις.

Το να πει κάποιος ότι στελέχη που βρίσκονται ψηλά στην ιεραρχία στη Ν.Δ. και στο πρώην ΠΑΣΟΚ δεν είχαν ακούσει το παραμικρό για όλο αυτό το άρρωστο παρασκήνιο στον αθλητικό χώρο, είναι σαν να κοροϊδεύει τον κόσμο.

Αντιθέτως, είναι βέβαιο ότι κάποιοι και ήξεραν και δεν έκαναν τίποτα ενώ θεωρούσαν τύπους όπως τον Αδαμόπουλο και «πολύ μάγκες».

Στο μεταξύ, ένα μεγάλο δημόσιο «ευχαριστώ» ανάρτησε στην προσωπική της σελίδα στο facebook η Σοφία Μπεκατώρου, που εξομολογήθηκε, με συγκλονιστικές λεπτομέρειες, ότι βιάστηκε σε δωμάτιο ξενοδοχείου, από τον Αριστείδη Αδαμόπουλο.

Η Σ. Μπεκατώρου υπογράμμισε ότι η προσωπική περιπέτειά της δεν αποτελεί ένα αυτοτελές, μεμονωμένο ζήτημα που αφορά μόνο την ίδια αλλά είναι μέρος του προβλήματος της κατάχρησης εξουσίας.

Η ίδια στην ανάρτησή της τονίζει πως «Είμαστε αποφασισμένοι να μην εστιάσουμε ο καθένας στο προσωπικό του θέμα, την προσωπική του τραυματική εμπειρία, αλλά να υποστηρίξουμε ο ένας τον άλλο, ώστε να βγουν όλα στο φως. Ακόμα και αυτά που μέχρι και σήμερα είναι στο σκοτάδι. Να ενθαρρύνουμε όλες και όλους να μιλήσουν!!»

Ολόκληρη η ανάρτηση:

«Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για τα αναρίθμητα μηνύματα υποστήριξης και συμπαράστασης που λαμβάνω σε μια στιγμή δοκιμασίας για μένα και την οικογένειά μου. Με συγκινούν και μου δίνουν δύναμη!

Θέλω όμως να επαναλάβω, ότι η προσωπική μου περιπέτεια δεν είναι ένα αυτοτελές μεμονωμένο ζήτημα που αφορά μόνο εμένα. Είναι μέρος ενός συνολικού και χρόνιου προβλήματος που αφορά στην κατάχρηση εξουσίας γενικότερα, αλλά και ειδικότερα στην παρούσα διοίκηση της ΕΙΟ. Αυτό το συνολικό πρόβλημα ήρθε στο προσκήνιο με πρωτοβουλία του Νίκου Κακλαμανάκη, ο οποίος μίλησε από το βήμα της Βουλής για τα προβλήματα που όλοι αντιμετωπίζουμε εδώ και πολλά χρόνια.

Είμαστε μια ομάδα και είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τον αγώνα μας ως ομάδα, υπηρετώντας τα πιο υψηλά ιδανικά του αθλητισμού. Είμαστε αποφασισμένοι να μην εστιάσουμε ο καθένας στο προσωπικό του θέμα, την προσωπική του τραυματική εμπειρία, αλλά να υποστηρίξουμε ο ένας τον άλλο, ώστε να βγουν όλα στο φως. Ακόμα και αυτά που μέχρι και σήμερα είναι στο σκοτάδι. Να ενθαρρύνουμε όλες και όλους να μιλήσουν!!

Ενώνω τις δυνάμεις μου με τις συναθλήτριες και τους συναθλητές μου και όλες τις υγιείς δυνάμεις του χώρου μας, ώστε ενωμένοι να πάρουμε πρωτοβουλίες για την επόμενη μέρα.

Με αυτό το σκεπτικό, επιλέγω να προκρίνω την από κοινού νομική εκπροσώπηση της άτυπης ομάδας μας και όχι την προσωπική μου νομική εκπροσώπηση. Οι αποφάσεις μας θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.

Στόχος και κίνητρό μας να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να έχουν τα νέα παιδιά ένα καλύτερο μέλλον στον ελληνικό αθλητισμό».

«Βόμβα» Κακλαμανάκη: «Μεγάλη "ομερτά" μέσα στην ομοσπονδία, 33 χρόνια τα βιώνω»

Στα μεταξύ, τα όσα συμβαίνουν στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας, ξεπερνούν και την πιο νοσηρή φαντασία.

«Διαχρονικά γνωστό ήταν ότι στους κόλπους της ομοσπονδίας ιστιοπλοΐας, υπήρχε κατάχρηση εξουσίας, άσκηση βίας και καταστρατήγηση των νόμιμων δικαιωμάτων, ανέφερε στον ΣΚΑΙ ο χρυσός ολυμπιονίκης στην ιστιοπλοΐα, Νίκος Κακλαμανάκης.

Ο Ν. Κακλαμανάκης έκανε λόγο χαρακτηριστικά για «μεγάλη ομερτά» μέσα στην ομοσπονδία, και πρόσθεσε «δυστυχώς για μένα δεν είναι κάτι που δεν θα περίμενα από αυτή την ομοσπονδία. Τα πάντα έχω δει».

Από την καταγγελία του Νίκου Κακλαμανάκη για σκάνδαλα στο χώρο της ιστιοπλοΐας ξεκίνησε η έρευνα του εισαγγελέα Σιμιτζόγλου.

Ο χρυσός ολυμπιονίκης υπογράμμισε πως έχει καταθέσει 130 σελίδες, για όλα αυτά για τα οποία έχει μιλήσει στη Βουλή, για αυτό άλλωστε υπάρχει και εισαγγελική έρευνα.

«Τα στοιχεία που έχουμε είναι επαρκέστατα σε ό, τι αφορά την κατάχρηση εξουσίας διαχρονικά από την ομοσπονδία», είπε και ανέφερε πως είχε κάνει ήδη την κατάθεσή του στη Βουλή, πριν η Σοφία Μπεκατώρου του εκμυστηρευτεί την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη.

«Με θλίβει απεριόριστα βέβαια αυτό που έχει βιώσει η συναθλήτρια μου» δήλωσε και πρόσθεσε ότι είναι σίγουρος πως βρήκε την δύναμη και το κουράγιο να γίνει νικήτρια και εκτός θαλάσσης με το θάρρος και την αλήθεια της.

Ο Νίκος Κακλαμανάκης έκανε λόγο για φαινόμενα συναισθηματικής και ψυχικής κακοποίησης εντός της Ομοσπονδίας.

«Προσωπικά 33 χρόνια τα βιώνω αυτά. Ψυχικά και συναισθηματικά να με κακοποιούν ανά πάσα στιγμή», επεσήμανε και αποκάλυψε παράλληλα ότι έχει απειληθεί ακόμη και την ζωή του δύο φορές, από το περιβάλλον της ομοσπονδίας το 1999 και το 2018.

Είδα πράγματα που δεν έπρεπε, τα έχω καταθέσει στον εισαγγελέα», είπε τονίζοντας πως η παθογένεια εντός του κόλπου της ομοσπονδίας δεν περιορίζεται στην σεξουαλική κακοποίηση της κας Μπεκατώρου.

Δεν έχουμε δει δυστυχώς ακόμα τίποτα» ανέφερε γνωστοποιώντας πως φιλμ με στοιχεία και μαρτυρίες αθλητών για τα φαινόμενα παθογένειας αυτά, θα δημοσιοποιηθεί άμεσα».