Log in

Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τον Νίκο Γεωργιάδη στον Λιγνάδη

Ο Δημήτρης Λιγνάδης κρατείται στη ΓΑΔΑ και ετοιμάζει την απολογία του, την ώρα που αυξάνονται οι μηνύσεις σε βάρος του, οι μαρτυρίες και οι αποκαλύψεις για τον βίο και την πολιτεία του.

Γράφει ο: 

Τώρα, επιτέλους, ένας κατά τα φαινόμενα «επικίνδυνος άνθρωπος» θα λογοδοτήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης αφού στόματα άνοιξαν, ασθενείς μνήμες «ξύπνησαν», μέχρι και επιστολή των γειτόνων βρέθηκε, που μάζευαν υπογραφές για να τον διώξουν από το σπίτι του στο Μεταξουργείο.

Ένας επικίνδυνος άνθρωπος, που ήταν εντός του συστήματος εξουσίας, που ήταν στο απυρόβλητο, που χρειάστηκε να φτάνουν ομαδόν οι μηνύσεις στην εισαγγελία και να ξεσηκωθεί μια ολόκληρη κοινωνία για να ενεργοποιηθούν τα αντανακλαστικά ενός κράτους δικαίου.

Κι όλα αυτά γιατί πολύ απλά, ο «γνωστός σκηνοθέτης και ηθοποιός» ήταν το νούμερο 1 στο Εθνικό, διορισμένος από την ίδια την υπουργό Πολιτισμού και το πιθανότερο καθ’ υπόδειξη πρωθυπουργού.  

Ο πρωθυπουργός, λοιπόν, σε όλη αυτήν την υπόθεση, που σχεδόν μονοπωλεί την επικαιρότητα, δεν έχει πει την παραμικρή κουβέντα.

Δεν έχει πει ένα όλα στο φως για τον Λιγνάδη.

Μια ανακοίνωση βγήκε προ λίγων 24ωρων από την κυβέρνηση που επιτίθεται στον Τσίπρα γιατί δίνει κομματικό χρώμα σε μια αποτρόπαια υπόθεση.

Κι ας ξεκίνησε όλο αυτό για να χτυπηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, κι ας γύρισε μπούμερανγκ το ελληνικό #Metoo.

Ο πρωθυπουργός, λοιπόν, πιστεύει ότι αν δεν ασχοληθεί με ένα πρόβλημα που τον «ακουμπάει», δια μαγείας θα λυθεί!

Και δυστυχώς, σε ότι αφορά σε αυτά τα πολύ ευαίσθητα θέματα, τα γενετήσια εγκλήματα κατά ανηλίκων, το παρελθόν δεν είναι υπέρ του.

Και αναφερόμαστε στην περίπτωση του πρώην βουλευτή και στενού συνεργάτη του κ. Μητσοτάκη, Νίκου Γεωργιάδη, ο οποίος είχε καταδικασθεί πρωτοδίκως για παιδεραστία και χρειάστηκε να φτάσει στο Εφετείο για να «καθαρίσει» λόγω παραγραφής, ενώ κατηγορείται και για βιασμό σε χώρα της αλλοδαπής.

Σε εκείνη λοιπόν την υπόθεση, ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε πει επίσης κουβέντα, απλά «εξαφάνισε» από το προσκήνιο τον συνεργάτη του (κάποιοι επιμένουν ότι σήμερα έχει ενεργοποιηθεί για ειδικές αποστολές).

Κι έδωσε χώρο να του επιτίθεται ο Τσίπρας, ακόμα και μέσα στη βουλή με εκείνο το περίφημο «κι έχετε και μικρά παιδιά, κι έχουμε και μικρά παιδιά!».

Στην ίδια συνταγή καταφεύγει και σήμερα: Σιωπή από την πλευρά του, σαφείς εντολές στην κα Μενδώνη για να βγει από το κάδρο κι αν χρειαστεί με δικό της κόστος.

Δεν του έγινε μάθημα από την προηγούμενη παρόμοια υπόθεση, ότι η αφωνία ως χειρισμός λειτουργεί σε βάρος του.

Δεν βλέπει ότι με την επιλεκτική ευαισθησία στα εγκλήματα κατά της γενετήσιας φύσης έχει μόνο να χάσει και όχι να κερδίσει.

Γιατί αλλιώς καθαρίζεις μια υπόθεση όταν είσαι νέος αρχηγός στην αξιωματική αντιπολίτευση, αλλιώς όταν είσαι πρωθυπουργός.

Κι αν περιμένει ο κ. Μητσοτάκης να ξεφουσκώσει μόνο του το πράγμα, πλανάται οικτρά.

Σύντομα θα καταλάβει πως κάτι πρέπει να θυσιάσει.