Log in

Γιάννης Κορωναίος

Ώρα να πάρετε αποφάσεις, κ. Τσίπρα

Η παραφωνία Δρίτσα και τα προβλήματα που προκάλεσε στον ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που είχε το επικοινωνιακό «πάνω χέρι» στη διελκυστίνδα με την κυβέρνηση, μπορεί και να αποτελέσει την αφορμή για σημαντικές αποφάσεις από την πλευρά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ό,τι έχει να κάνει με τα εσωτερικά του κόμματος. Ιδίως αν συμπεριληφθεί στο κάδρο των διαδικασιών συγκρότησης των νέων νομαρχιακών, εκεί που σοβεί μια λιγότερο γνωστή σύγκρουση ανάμεσα στους προεδρικούς και την εσωκομματική «ενωμένη αντιπολίτευση».

Μητσοτάκης: Έκανε ήρωα τον Κουφοντίνα - Δίχασε την κοινωνία

Με τη φωτιά παίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αρνούμενος να παρέμβει και να δώσει ο ίδιος λύση στο πρόβλημα Κουφοντίνα. Η ζωή του καταδικασμένου τρομοκράτη κρέμεται από μια κλωστή, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου Λαμίας εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια, συνέπεια της απεργίας πείνας και δίψας. Και κανείς δεν θέλει να σκεφτεί τι μπορεί να προκύψει από μια τέτοια εξέλιξη. Εκτός κι αν το ζητούμενο είναι να οδηγηθούν τα πράγματα στα άκρα.

Λοκντάουν για πάντα με ευθύνη των πολιτών και των μεταλλάξεων

«Ου μετανοείν αλλά προνοείν χρη τον άνδρα τον σοφόν» έλεγαν οι… σοφοί αρχαίοι πρόγονοι, όπως ο φιλόσοφος Επίχαρμος από την Κω, στον οποίον αποδίδεται το απόφθεγμα. Κι αν ο άνθρωπος δεν διαθέτει τίποτα από τα δυο, ούτε την προνοητικότητα, δηλαδή, για να προβλέψει πράγματα που θα βρει μπροστά του, αλλά ούτε και το σθένος για την εκ των υστέρον μετάνοια στην αβλεψία του, τότε θα χαρακτηριζόταν απλά ανόητος. Τουλάχιστον από τους «παππούδες» μας…

Δρίτσας (ΣΥΡΙΖΑ): Έτσι υπονομεύουν τον Αλέξη Τσίπρα

Η… ζημιά από τη δήλωση του Θόδωρου Δρίτσα που προκλήθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και την προσπάθεια που γίνεται ώστε να αποκτήσει εκ νέου επαφή με τα πλατιά στρώματα στην κοινωνία, είναι μεγάλη, με τον αντίκτυπο της να είναι άμεσος και ορατός.

Ο στόχος Μητσοτάκη πίσω από τον Κουφοντίνα

Σε πιόνι στη στρατηγική Μαξίμου μετατρέπεται ο Δημήτρης Κουφοντίνας. Ο καταδικασμένος για 11 φόνους απεργός πείνας και δίψας, πλέον δεν αντιμετωπίζεται ως κρατούμενος αλλά χρησιμοποιείται ως πολιτικό χαρτί από την κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη, να αλλάξει ατζέντα και να συσπειρώσει το σκληρό δεξιό κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας.

Στον Ταραντίλη «καθρεφτίστηκαν» οι αστοχίες της κυβέρνησης

Η παραίτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Χρήστου Ταραντίλη ήρθε όχι μόνο να συμπληρώσει αλλά επί της ουσίας να αποτυπώσει έξωθεν την κακή κυβερνητική εικόνα του τελευταίου διαστήματος.

Κουφοντίνας: Έφερε απέναντι στον Μητσοτάκη μέχρι και τον Μαρινάκη

Την ώρα που πληθαίνουν οι φωνές υπέρ της παρέμβασης ώστε να σταματήσει την απεργία πείνας και δίψας ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ακόμα και από εκεί που δεν… περίμενε κανείς, όπως του δικηγόρου Σπύρου Δημητριάδη, πρώην κουνιάδου του πρωθυπουργού και πατέρα του διευθυντή του πρωθυπουργικού Γραφείου, και του πρώην υπουργού της ΝΔ Άρη Σπηλιωτόπουλου, ένα άρθρο προκαλεί μεγαλύτερη κατάπληξη αλλά και δίνει διαφορετικό νόημα στο πρόβλημα του Κ. Μητσοτάκη.

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS