Log in

«Χορός» εκατομμυρίων στον Αστέρα Βουλιαγμένης

Δουλειά εκατομμυρίων φέρεται να έχουν στήσει πρώην στελέχη  στον «Αστέρα Βουλιαγμένης»  χρεώνοντας την εταιρία με ποσά και πιστώσεις 6.000.000 ευρώ τα οποία διερευνώνται. Η ανωτέρω χρέωση αφορά συγκεκριμένη εταιρία logistics η οποία παρότι είχε ήδη πληρωθεί από τον Αστερα ένα ποσό της τάξης των 3.300.000 ευρώ, κινήθηκε δικαστικά διεκδικώντας άλλα 2.700.000 ευρώ.

Γράφει ο: 

Διακυβεύοντας τη φήμη του ιστορικού Αστέρα Βουλιαγμένης η σημερινή διοίκηση κατηγορεί τη προηγούμενη για ατασθαλίες και για υπερχρεώσεις από μία εταιρία logistics  με έδρα τον Ασπρόπυργο που φέρεται να χρέωσε το ξενοδοχείο με ποσά και  πιστώσεις 6.000.000 ευρώ τα οποία διερευνώνται.

Η Astir ενημέρωσε την εμπλεκόμενη εταιρία ότι αυτά τα τεράστια ποσά δεν είναι συμβατά με τις απλές υπηρεσίες μεταφοράς και αποθήκευσης Εξοπλισμού που η εταιρία logistics παρείχε στην Astir, θέτοντας σαφώς ένα ερωτηματικό για τις δραστηριότητες και τους ισχυρισμούς της μετά από τον εσωτερικό έλεγχο που ξεκίνησε.

Η εταιρία logistics επέλεξε να κινηθεί δικαστικά κατά του Αστέρα οι μέτοχοι του οποίου έχουν επενδύσει άνω των 650.000.000 ευρώ στην Astir.

Αυτή η δικαστική διαμάχη δεν έχει τελεσφορήσει και παρότι η εταιρία logistics πέτυχε πρωτοδίκως να εκδώσει διαταγή πληρωμής η Astir την προσέβαλλε και αναμένει πλέον τις νέες νομικές εξελίξεις.

H Astir, κινήθηκε άμεσα και μεθοδικά στην συγκεκριμένη υπόθεση ενώ μετά από ένα διάστημα αντίστοιχων ελέγχων ότι οι συγκεκριμένες χρεώσεις απο την πρώην συνεργαζόμενη εταιρεία logistics ισχύουν ως έχουν, οπότε και κίνησε όλες τις νομικές διαδικασίες για την οριστική και ορθή επίλυση του θέματος.

Τα εν λόγω ποσά είναι τεράστια και η εταιρεία τα αμφισβητεί από την στιγμή που έχει όλα τα στοιχεία για να αποδείξει με νομικά μέσα ότι οι χρεώσεις είναι εσφαλμένες.

Έτσι στις περιπτώσεις που η εταιρεία ανακαλύπτει συναλλαγές (χρεώσεις, πιστώσεις κ.α.) που δεν ανταποκρίνονται στα αυστηρά κριτήρια ηθικής, συνέπειας και διαφάνειας που έχει ορίσει για συνεργασίες και επικοινωνίες με τρίτα πρόσωπα και εταιρείες, εξετάζει ενδελεχώς κάθε πτυχή των συναλλαγών.

Αν και όταν χρειαστεί, λαμβάνει έκτακτα μέτρα όπως ακριβώς έκανε με την υπόθεση και τις χρεώσεις της logistics.

Επίσης η Astir ερευνά τις πληρωμές που έχουν ήδη γίνει για υπηρεσίες της συγκεκριμένης εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων και των ποσών που έχουν ήδη πληρωθεί από την Αστήρ, ύψους 3.300.000 ευρώ. Το υπέρογκο αυτό ποσό αφορά υπηρεσίες logistics και έχει δημιουργήσει εύλογα ερωτήματα για την εγκυρότητα των χρεώσεων από το συγκεκριμένο προμηθευτή.

Μέχρι την επίλυση των παραπάνω ενώπιον των δικαστικών αρχών, η πρώην συνεργαζόμενη εταιρεία, σε διάστημα που η Astir βρισκόταν σε υποχρεωτικό lockdown, προχώρησε στην έκδοση διαταγής πληρωμής με αποτέλεσμα τρείς μέρες μετά το άνοιγμα της Αστήρ, να προχωρήσει σε συντηρητική «κατάσχεση εις χείρας τρίτου» η οποία δεν επιτρέπει αυτή τη στιγμή την ορθή λειτουργία της Εταιρείας.

Στη προκειμένη περίπτωση οι προμηθευτές της  Four Seasons Astir Palace είχαν ξεκινήσει τη συνεργασία τους με την πρώτη διοίκηση που διόρισε η Four Seasons Astir Palace. Ανέλαβαν να αποθηκεύσουν όλο τον παλιό εξοπλισμό του κοσμοπολίτικου κάποτε συγκροτήματος που όπως όλα δείχνουν το περιμένουν σκοτεινές μέρες. Οι άνθρωποι αποθήκευσαν λοιπόν τον παλιό εξοπλισμό και μέρος του νέου.

Όταν έφτασε η ώρα να πληρωθούν η Four Seasons Astir Palace είχε καρατομήσει ήδη την διοίκηση που η ίδια διόρισε. Μόλις ανέλαβε η νέα διοίκηση υπό την Four Seasons πάντα ζήτησε χρόνο για να κάνει τον σχετικό έλεγχο. Κι όμως ο χρόνος περνούσε και η διοίκηση του Αστέρα δεν έλεγε να πληρώσει τους προμηθευτές. Οι άνθρωποι της εταιρίας για τα συμφέροντά τους  αναγκάσθηκαν να προσφύγουν στα δικαστήρια τα οποία και τους δικαίωσαν για ένα ποσό 2,5 εκατ. ευρώ και πλέον. Η υπόθεση του Αστέρα Βουλιαγμένης αποδεικνύει για μία ακόμη φορά πως μία εταιρία υπό δημόσιο έλεγχο έχοντας περάσει στον έλεγχο κεφαλαίων από Κουβέϊτ και Αραβικά Εμιράτα κατεβαίνει τα επίπεδα αξιοπιστίας με τον εμφύλιο πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ πρώην και νυν διοίκησης.