Log in

Ο τσοπάνης, το «Άργος» και η... γκλίτσα της FMVoice

Βαριέμαι αφόρητα τον «διάλογο» κωφών με τον εκπρόσωπο των μετόχων του μονοπωλίου διανομής εφημερίδων «Άργος». Βαριόμουν να απαντήσω καλοκαιριάτικα στις επαναλαμβανόμενες φλυαρίες, στις ανυπόστατες κατηγορίες σε βάρος μας και στις αερολογίες του αξιότιμου κυρίου Νικόλαου Πετράτου.

Γράφει ο: 

Για αυτό δεν δημοσιεύσαμε από τις 2 Σεπτεμβρίου το κάτι σαν εξώδικο, κάτι σαν επιστολή (το είδαμε κι αυτό) που μας απέστειλε. Ακόμα δεν μας επέτρεψε να καταλάβουμε τι ακριβώς από τα δύο είναι η απάντηση του.

Με τον κ. Πετράτο δεν έχουμε τίποτα το προσωπικό. Άλλωστε η «Μαύρη Λίστα» στις 28 Αυγούστου ζήτησε την διόρθωσή του, αν κάπου γράφει κάτι λάθος. Αναγνωρίζοντας ότι γνωρίζει, ίσως καλύτερα από τον καθένα λόγω της εμπειρίας του, τις ιδιαιτερότητες του κλάδου.

Αυτός, όμως, επέλεξε να παίξει με την φωτιά.

Γιατί όταν εκτοξεύεις, κύριε Πετράτε -και θα έπρεπε οι νομικοί παραστάτες σου να σε έχουν ενημερώσει για αυτό- σε επίσημο έγγραφό σου την απίστευτη κατηγορία σε βάρος μας ότι η δημοσιογραφική κριτική μας υποκρύπτει άλλα, τα πραγματικά, κίνητρα τότε ίσως χρειαστεί ενώπιον της Δικαιοσύνης να αποδείξεις την κατηγορία αυτή. Εμείς, πάντως, μπορούμε να αποδείξουμε περίτρανα πόσο μεγάλη οικονομική ζημία μας προξενεί η απαράδεκτη οργάνωση της διανομής, προβολής και ανάρτησης των εντύπων.

Εκεί, μάλλον, οφείλεται και όχι «στα μπάνια του λαού» η αφωνία η δική σας και της εταιρείας σας στην καταγγελία μας στις 21 Αυγούστου. «Μας υπονομεύει το Άργος» είχε τότε γράψει η «Μαύρη Λίστα», αλλά, τότε δεν ανακαλύψατε ότι σας συκοφαντούμε με άλλα κίνητρα.

Ίσως, δε ο εκνευρισμός σας να φούντωσε περισσότερο διαβάζοντας το προσωπικό μου άρθρο -στις 25 Αυγούστου- με το οποίο απευθυνόμουν στην Ένωση Ιδιοκτητών Εφημερίδων. Δεν καθόμαστε, βλέπετε, καλά. Και ζητάμε να μην διανέμεται ο Τύπος στην επαρχία, ειδικά τους μήνες των διακοπών των πολιτών των μεγάλων αστικών κέντρων, το απόγευμα ή όταν πλησιάζει το σούρουπο.

Κατά τα άλλα τολμάτε, κύριοι του πρακτορείου διανομής των εφημερίδων, να μας πετάτε στην μούρη ότι «υλοποιείτε υποδειγματικά το έργο σας». Επαναλαμβάνοντας τη χιλιοειπωμένη μείωση κατά 80% των εργασιών του «Άργους».

Την οποία, όμως, δεν την αποδίδετε μεταξύ άλλων στην αδυναμία σας να διανείμετε και να προωθήσετε αποτελεσματικά τις εφημερίδες, όπως εμείς αποδεικνύουμε τεκμηριωμένα χρόνια τώρα, αλλά, έτσι γενικά και αόριστα στην κρίση, στα μνημόνια και στον κόσμο που δεν διαβάζει εφημερίδες.

Νομίζω ότι ξέφυγα. Ενώ δεν ήθελα να μακρηγορήσω. Έχουμε, όμως, τόσα πολλά να πούμε για το θέμα. Θα επανέλθω, αν δεν έχω να γράψω κάτι ουσιαστικότερο για όλους μας, στην εφημερίδα την Πέμπτη.

Εκφράζουμε την εμπιστοσύνη μας στον κ. Πετράτο ότι, μετά από όλα αυτά, δεν θα κρυφτεί την Πέμπτη, περισσότερο από όσο κρύβεται μέχρι σήμερα, από το εμπορικό δίκτυο η «F&M Voice»!!!

Υ.Γ.: Προτού μελετήσετε αυτούσια την απάντηση του επικεφαλής του μονοπωλίου, επιτρέψτε μου να θέσω τρία κρίσιμα ερωτήματα προς αυτόν, τις προηγούμενες διοικήσεις της εταιρείας, καθώς και προς τους σημερινούς και χθεσινούς μετόχους της:

Το «Αργος», πριν κλείσει το έτερο πρακτορείο (η «Ευρώπη»), ήταν κερδοφόρος ή ζημιογόνος επιχείρηση; Πόσα χρόνια συσσωρεύει ζημίες η εταιρεία «Άργος»; Και από ποια χρονιά;

EpistoliApoArgos01092020 page 001

EpistoliApoArgos01092020 page 002

EpistoliApoArgos01092020 page 003