Log in

Βασίλης Μεντζελόπουλος: Ο επαγγελματίας που «στολίζει» τη Βουλή

Πολύ κουβέντα έγινε για το κακόγουστο περιεχόμενο με το οποίο «φωτίστηκε» η Βουλή την ημέρα εορτασμού των Ενόπλων Δυνάμεων. Περιεχόμενο που μας παρέπεμψε σε άλλες εποχές. Κατά τις οποίες και επισήμως δεν λειτουργούσε το Σύνταγμα και η Δημοκρατία στην χώρα.

Γράφει ο: 

Η fmvoice.gr σήμερα «σκαλίζει» το επιχειρηματικό σκέλος της πολιτικής αυτής ιστορίας. Το οποίο σαφώς παρουσιάζει εξ ίσου σημαντικό ενδιαφέρον.

Ο Βασίλης Μεντζελοπουλος απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών -το Χάρβαρντ του ελληνικού συστήματος πολιτικής και οικονομικής εξουσίας της Ελλάδος- είναι ο επαγγελματίας που ανέλαβε με απευθείας ανάθεση από τον πρόεδρο της Βουλής και τη Ν.Δ. το συγκεκριμένο έργο. Η AMUSE EVENT φαίνεται ότι αποτελεί την μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα που διαθέτει την κατάλληλη τεχνογνωσία φωτισμού και στολισμού της Βουλής των Ελλήνων. Έτσι, αν δεν κάνω λάθος, παίρνει για δεύτερη φορά σε λιγότερο από ένα χρόνο την δουλειά αυτή με απευθείας ανάθεση. Προηγήθηκε ο φωτισμός του Κοινοβουλίου τα προηγούμενα Χριστούγεννα του 2019.

Ποιος είναι ο κ. Μεντζελόπουλος

Ο Βασίλης, λοιπόν, μεταξύ των άλλων προσόντων του διακρίνεται και για αυτό: Από πολύ νεαρός φροντίζει για την επαγγελματική του ανέλιξη να αξιοποιεί στο έπακρο τις προσωπικές υψηλές γνωριμίες του. Ξεκίνησε από DJ, έκανε μια αξιόλογη καριέρα, κυρίως στα αθηναϊκά πάρτυ. Αργότερα, κάπου το 2000, ίδρυσε την πρώτη του εταιρεία events. Δεν ευδοκίμησε, όμως, η προσπάθεια του και μετά από τέσσερα χρόνια αναγκάστηκε να την κλείσει εξ αιτίας του οικονομικού αδιεξόδου της. Έτσι έφυγε στο εξωτερικό και δούλεψε εκεί για αρκετά χρόνια. Πάντα, δραστηριοποιούμενος στον ίδιο χώρο. Όμως, ούτε στην... ξενιτιά κατάφερε κάτι το σημαντικό.

Η καριέρα του παίρνει τα πάνω της όταν, επιστρέφοντας στην χώρα μας, η επιστροφή του συμπίπτει με την ανάληψη της ηγεσίας της Cosmote από τον Μιχάλη Τσαμάζ. Η γνωριμία των δύο ανδρών υπήρξε καταλυτική σε αυτό. «Προξενήτρα» της γνωριμίας η Egon Zehnder η οποία στήριξε τον κ. Τζαμάζ στην ανάληψη της ηγεσίας της Cosmote.  

Τότε ο κύριος Μεντζελόπουλος ξεκίνησε την νέα του προσπάθεια με την «Έλλη Γλυτσού Ο.Ε.». Μια μικρή εταιρεία η οποία έφερε το όνομα της συζύγου του και διέθετε γύρω στα έξι άτομα με υψηλή εξειδίκευση στο αντικείμενο των event. Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα η εταιρεία αναπτύχθηκε, αύξησε ραγδαία τον κύκλο εργασιών της, και μετεξελίχθηκε στην γνωστή πια AMUSE EVENT MANAGEMENT ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π.E. η οποία πλέον απασχολεί 42 άτομα.

Οι δραστηριότητες του μάλιστα επεκτάθηκαν. Ο κ. Μεντζελόπουλος δημιούργησε μία δεύτερη εταιρία, την BNI Greece.  

Επεκτάθηκε ταυτόχρονα το αντικείμενο της AMUSE. Η εταιρεία εκτός από παραγωγές θεάματος και διασκέδασης, εκτός από εκδηλώσεις για μεγάλους ομίλους όπως η L’Oreal και η Cosmote, επεκτάθηκε πλέον στις τηλεοπτικές παραγωγές συνεργαζόμενη με την Cosmote TV («Κορυφές», «Κυνηγώντας το όνειρο») κ.α.

Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι όσο ο Μεντζελόπουλος αναπτυσσόταν, τόσο για έναν περίεργο λόγο αυξάνονταν οι συγκρούσεις του με τους εργαζόμενους της AMUSE. Πέραν των άλλων καταγγελιών, χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έλαβε χώρα στο Πρωτοδικείο Αθηνών την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου του 2017, εργαζόμενων της AMUSE οι οποίοι είχαν στραφεί με αγωγή τους εναντίον του Βασίλη και της εταιρείας του.

Το ρεπορτάζ συνεχίζεται.