Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 64
Log in

ΤΕΝΕΡΓ: Σε λειοτυργία το πάρκο στην Πολωνία

Ένα ακόμα αιολικό πάρκο στην Πολωνία, ισχύος 10 MW, τέθηκε σε λειτουργία από την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ανεβάζοντας την συνολική ισχύ των πάρκων της Εταιρείας που βρίσκονται σε λειτουργία στην χώρα σε 66 MW.

 

Επιπλέον, ένα ακόμα πάρκο βρίσκεται σε τελικό στάδιο κατασκευής στην Πολωνία, ισχύος 8 MW, ενώ αποκτήθηκε η άδεια εγκατάστασης για ένα νέο πάρκο ισχύος 8 MW.

Υπενθυμίζεται ότι η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή διαθέτει σε λειτουργία δύο αιολικά πάρκα στην Βουλγαρία, συνολικής ισχύος 30 MW, ενώ πρόσφατα πραγματοποιήθηκε η έναρξη δοκιμαστικής λειτουργίας ενός μεγάλου αιολικού πάρκου στις ΗΠΑ, ισχύος 138 MW. Συνολικά, η εταιρεία έχει θέσει σε λειτουργία 234 MW εκτός Ελλάδας, αναμένοντας σημαντική ενίσχυση των εσόδων της τα επόμενα χρόνια.

Στην Ελλάδα, η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή λειτουργεί 263 MW, ενώ κατασκευάζει ή έχει έτοιμα προς κατασκευή 235 MW.

Συνολικά, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, η εταιρεία έχει σε λειτουργία 498 MW, εξασφαλίζοντας, μέσω μακροχρόνιων συμβολαίων πώλησης της ενέργειας, ικανές ταμειακές ροές για την περαιτέρω ανάπτυξη της.

Υπενθυμίζεται ότι για τις 9 Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί γενική συνέλευση της εταιρείας, με βασικό θέμα την αγορά από την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ποσοστού 5% ιδίων μετοχών της από την μητρική ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ακύρωση των εν λόγω μετοχών. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε δεύτερη φάση αναμένεται να αποφασιστεί και νέα δωρεάν διανομή αντίστοιχου αριθμού μετοχών προς τους υφιστάμενους μετόχους με αναλογία μία (1) νέα μετοχή για κάθε 20 παλαιές.