Log in

FMVoice.gr: Απογείωση εν μέσω «καραντίνας»

Εντυπωσιακή αύξηση στην επισκεψιμότητά της έχει καταγράψει η FMVoice.gr στο διάστημα από τις 15 Μαρτίου μέχρι σήμερα. Όπως φαίνεται από τα Analytics της Google, η ιστοσελίδα μας έχει σημειώσει στην «εποχή του κορονοϊού» τεράστια άνοδο, ποσοτικά και ποιοτικά.

Γράφει ο: 

Πιο συγκεκριμένα, το δεύτερο δεκαπενθήμερο του περασμένου Μαρτίου, οι unique visitors (μοναδικοί επισκέπτες) της FMVoice.gr αυξήθηκαν κατά 135% (!) σε σχέση με το πρώτο μισό του ίδιου μήνα.

Εξίσου εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι καθ’ όλο τον Απρίλιο, παρά τη μειωμένη λόγω κορονοϊού δραστηριότητα, οικονομική και γενικότερη, αλλά και τη χαλάρωση του Πάσχα, κρατήσαμε στη ιστοσελίδα μας το 75% των νέων επισκεπτών που προστέθηκαν τον Μάρτιο.

Unique Visitors

unique

Αξιοσημείωτη, όμως, είναι και η αύξηση που καταγράφεται στις προβολές σελίδων (pageviews) η οποία διαμορφώθηκε στο 50% περίπου μεταξύ πρώτου και δεύτερου δεκαπενθήμερου του Μαρτίου.

Μάλιστα, παρότι τον Απρίλιο οι μοναδικοί επισκέπτες εμφάνισαν μικρή μείωση σε σχέση με το «ιστορικό υψηλό» του προηγούμενου μήνα, τα pageviews παρέμειναν σχεδόν τα ίδια, κάτι που σημαίνει ότι κάθε επισκέπτης διαβάζει, πλέον, περισσότερα άρθρα κατά την επίσκεψή του στην ιστοσελίδα μας.

Pageviews

pageviews

Εξίσου δυνατά φαίνεται πως μπήκε και ο Μάιος, αλλά είναι ακόμη νωρίς για να έχουμε σαφή εικόνα των στατιστικών στοιχείων.

Πάνω απ’ όλα το περιεχόμενο

Η κατάκτηση αυτή της FMVoice.gr, σε μία περίοδο που τα περισσότερα Μέσα, ηλεκτρονικά και έντυπα, περνούν... δύσκολες μέρες αποτελεί την καλύτερη επιβράβευση για την επιμονή μας στην αυθεντική δημοσιογραφία, που αποτελεί στις μέρες μας είδος προς εξαφάνιση.

Σε μια δημοσιογραφία χωρίς ούτε κραυγές, ούτε λιβανίσματα, ούτε «συμβόλαια». Χωρίς εξαρτήσεις από πολιτικά και οικονομικά κέντρα εξουσίας, με το θάρρος της γνώμης και της κριτικής μας και με αποκαλύψεις, που άλλα Μέσα απλώς δεν μπορούν να κάνουν.

Αποτελεί επιπλέον την επιβεβαίωση ότι το περιεχόμενο είναι αυτό που βασικά δίνει δύναμη σε ένα Μέσο και όχι η διαφήμιση, οι δημόσιες σχέσεις και η υποστήριξη με «πακέτα», όπως αυτό του «Μένουμε Σπίτι».

Διότι η σημαντική αυτή αύξηση στην επισκεψιμότητά μας επιτεύχθηκε αποκλειστικά χάρη στο περιεχόμενό μας, χωρίς τυμπανοκρουσίες και ακριβές διαφημιστικές εκστρατείες, εκτός από την -ελλιπή και αποσπασματική, το αναγνωρίζουμε- παρουσία μας στα κοινωνικά δίκτυα.

Και για να έχετε πλήρη εικόνα, πρέπει να σημειώσουμε ότι και η εφημερίδα μας έχει διατηρήσει στο ακέραιο την κυκλοφορία της, παρά την πτώση που καταγράφει το σύνολο του Τύπου στη διάρκεια της καραντίνας.

Δέστε τις... ζώνες σας

Αν, λοιπόν, το... κοντέρ γράφει τέτοιες ταχύτητες τώρα, φανταστείτε τι έχει να γίνει μόλις βγει «στον αέρα» η καινούρια FMVoice.gr που σχεδιάστηκε εν μέσω κορονοϊού και ήδη έχει ξεκινήσει να υλοποιείται!

Ένα site με εντελώς ανανεωμένο σχεδιασμό, πολύ μεγαλύτερη χρηστικότητα, προσαρμοσμένο στη νέα πραγματικότητα των social media και απόλυτα φιλικό στα smartphones και τις υπόλοιπες κινητές συσκευές.

Ένα site στο οποίο τρία μόνο πράγματα θα είναι ίδια με τη σημερινή FMVoice.gr: Το διεισδυτικό ρεπορτάζ, η αιχμηρή, αλλά δίκαια κριτική και η -καλώς εννοούμενη- τρέλα μας.

Ένα πράγμα να ξέρετε. Αυτό το ταξίδι στην ενημέρωση το έχουμε ξεκινήσει εδώ και σχεδόν 14 χρόνια, αλλά για μας είναι λες και μόλις έχει αρχίσει...