Log in

Λουξ: Το εξώδικο Μαρλαφέκα - Η ανταπάντησή μας

Τι σας ενόχλησε, κύριε Ιωάννη Μαρλαφέκα, το ρεπορτάζ της δημοσιογράφου μας, κυρίας Μ. Μπακοπούλου, αφού δεν είναι τεκμηριωμένο και δεν εμφανίζει "εννοιολογική συνέχεια"; Γιατί φτάσατε να μας στείλετε εξώδικο για ένα ρεπορτάζ, που δεν είναι σοβαρό;

Από την fmvoice.gr

Αυτό που ήθελε να πει η συντάκτρια μας, χωρίς να χρησιμοποιήσει χαρακτηρισμούς ή να καταφύγει σε κάποιας μορφής επίθεση στο πρόσωπό σας και στην Λουξ -γι' αυτό άλλωστε στην εξώδικη διαμαρτυρία σας δεν υποστηρίζετε πουθενά ότι σας εξυβρίσαμε, δυσφημήσαμε ή συκοφαντήσαμε, διότι προφανέστατα δεν ήταν αυτός ο σκοπός της- είναι ότι η πολύμηνη καμπάνια σας στα media -όχι σε όλα, όπως ισχυρίζεστε- ουσιαστικά είναι "πεταμένα λεφτά". Αλλά, το marketing της Λουξ, όπως και της μεγάλης πλειοψηφίας των ελληνικών επιχειρήσεων, αδυνατεί να το αντιληφθεί αυτό.

Διαφημίζεστε σε μια αγορά η οποία δραματικά συρρικνώνεται. Πρώτον, γιατί ο Έλληνας κόβει το αναψυκτικό για να έχει λεφτά να αγοράσει ψωμί. Δεύτερον, γιατί ο τουρισμός φέτος δεν ήλθε. Άρα και εσείς και όλες οι ελληνικές εταιρείες χάνετε τεράστια έσοδα. Τρίτον, γιατί στην Ευρώπη αναπτύσσεται ταχύτατα η αγορά των mocktail. Μήπως, η Λουξ έχει αναπτύξει mocκtail προϊόντα και εμείς δεν το καταλάβαμε; Ενώ θα έπρεπε να διαφημίζεστε στις χώρες προέλευσης των τουριστών στην Ελλάδα.

Για το καλό σας έγινε αυτό το ρεπορτάζ. Για να σας βοηθήσουμε, κ. Μαρλαφέκα, να συνειδητοποιήσετε ορισμένα πράγματα τα οποία εμείς ως δημοσιογράφοι τα καταγράφουμε καθημερινώς, παρακολουθώντας επισταμένως την πορεία της αγοράς αναψυκτικών.

Τώρα, σε ό,τι αφορά το μάθημα δημοσιογραφικής δεοντολογίας που μας παραδώσατε με την διαμαρτυρία σας. Οι επισκέπτες της fmvoice.gr καθώς και οι αναγνώστες της "Finance & Markets Voice" γνωρίζουν και θυμούνται τις δεκάδες φορές που γράψαμε πολύ θετικά ρεπορτάζ για την εταιρεία και το management της. Τότε δεν σας ενόχλησε ότι οι ρεπόρτερ μας δεν τήρησαν την δεοντολογία, επικοινωνώντας μαζί σας.

Βεβαίως, δεν φταίμε εμείς που, ιδίως εσείς προσωπικά, αποφεύγετε τις σχέσεις με τα μέσα ενημέρωσης. Ίσως, πάλι να μην ήσασταν πάντα καλά ενημερωμένος από τους συνεργάτες σας για την προσπάθεια μας να επικοινωνήσουμε για ρεπορτάζ μαζί σας.

Σε κάθε περίπτωση, συμμεριζόμαστε τον εκνευρισμό σας γιατί η παρέμβαση του ομίλου FMVoice στην αγορά είναι ισχυρή και μεγαλώνει. Άρα, κάθε καλόπιστη δημοσιογραφική κριτική δεν είναι αρεστή. Να γνωρίζετε, όμως, ότι στις ΗΠΑ -ειδικά εκεί, στη "μητέρα" του σκληρού ροκ του επιχειρηματικού παιχνιδιού- οι επιχειρήσεις και οι επιχειρηματίες ευχαριστούν τα ΜΜΕ όταν αυτά τους κρίνουν καλόπιστα, έστω και αν η κριτική τους είναι σκληρή.

Τους ευχαριστούν, επίσης, για τα θετικά δημοσιεύματα. Κάτι που δεν κάνετε ποτέ εσείς και οι Έλληνες επιχειρηματίες στο σύνολο τους. Κι αυτό δεν ανταποκρίνεται σε κανέναν κανόνα δεοντολογίας, κύριε Μαρλαφέκα.

Το εξώδικο Μαρλαφέκα - Λουξ

Ακολουθεί ολόκληρη και αυτούσια η παρέμβασή τους. Στην διάθεση τους να φιλοξενήσουμε στο portal και στην εφημερίδα μας κάθε άλλη παρέμβαση τους. Άλλωστε, στο παρελθόν το έχουμε επιδιώξει. Αλλά, ποτέ δεν βρήκαμε ανταπόκριση από την πλευρά Μαρλαφέκα.

EksodikoLoux07092020 page 001

EksodikoLoux07092020 page 002

EksodikoLoux07092020 page 003

EksodikoLoux07092020 page 004