Log in

Μαριλίζ Φασουλοπούλου

Το μυστικό της ανόδου του τουρκικού χρηματιστηρίου κόντρα στα δυσμενή οικονομικά δεδομένα

Ένα ακόμη ιστορικό χαμηλό –από αυτά που έχουμε βαρεθεί, πλέον, να μνημονεύουμε- κατέγραψε η τουρκική λίρα χθες, στον απόηχο της αιφνιδιαστικής απόφασης της κεντρικής τράπεζας να κρατήσει αμετάβλητα τα επιτόκια στο 10,25%, κόντρα στις προβλέψεις που ήθελαν αύξηση έως και κατά 175 μονάδες βάσης. Με πτώση κατά 1,09% έκλεισε και το τουρκικό χρηματιστήριο. Όμως, μεταξύ τους υπάρχει μια διαφορά!

O Λευκός Οίκος «ξύπνησε» και θυμήθηκε το Ναγκόρνο Καραμπάχ

Το ότι βρισκόμαστε λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν τις αμερικανικές εκλογές και πως στις ΗΠΑ οι Αρμένιοι διαθέτουν μια αξιοπρόσεκτη κοινότητα, όπου ξεχωρίζουν πολλά διάσημα ονόματα και celebrities οι οποίοι έχουν… ανασκουμπωθεί για τον πόλεμο στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, πιθανότατα είναι ο βασικότερος λόγος για τον οποίο στον Λευκό Οίκο θυμήθηκαν ξαφνικά τις εχθροπραξίες που έχουν ξεσπάσει στο θύλακα εδώ και σχεδόν ένα μήνα.

Netflix: Ο κόσμος άφησε την πλατφόρμα και βγήκε ξανά έξω

Ήταν τα εταιρικά αποτελέσματα της μέρας για την αμερικανική αγορά και ουσιαστικά βαρόμετρο για τα κοινωνικά δεδομένα εν μέσω πανδημίας. Μιλάμε για τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου του Netflix που οι επενδυτές περίμεναν με αυξημένο ενδιαφέρον για να διαπιστώσουν τη δυναμική όχι μόνο της ίδιας της εταιρίας αλλά και ευρύτερα της online ψυχαγωγίας στην περίεργη εποχή που βιώνουμε.

Κρίσιμες ώρες για την επίτευξη συμφωνίας για το πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας

Καθοριστικές θα είναι οι επόμενες ώρες για τη δυνατότητα επίτευξης συμφωνίας για τη δρομολόγηση του πολυπόθητου νέου πακέτου στήριξης της αμερικανικής οικονομίας που έχουν ζωτική ανάγκη νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Αν και οι περιορισμένες ελπίδες συνεχίζουν να ρίχνουν βαριά τη σκιά τους στη WallStreet, που τις τελευταίες ημέρες έχει πάρει την κατιούσα.

Ταμάμ για τα σχέδια του Σουλτάνου η νίκη Τατάρ στα Κατεχόμενα

Η επικράτηση του εκλεκτού της Άγκυρας, Ερσίν Τατάρ, στις προεδρικές εκλογές στα Κατεχόμενα σαφώς περιπλέκει το τοπίο στις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού, βολεύοντας ωστόσο απόλυτα τα σχέδια του Ερντογάν.

Οι εκλογές στα Κατεχόμενα και το παζλ των σχεδίων του Σουλτάνου

Τριάμισι χρόνια από την κατάρρευση των ειρηνευτικών συνομιλιών για την εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό, διάστημα κατά το οποίο οι ελπίδες για πρόοδο ήταν μηδενικές και σε μια εποχή που το ευρύτερο σκηνικό της ανατολικής Μεσογείου έχει πάρει… φωτιά, το πολιτικό status quo στα Κατεχόμενα, όπως θα διαμορφωθεί από τις προεδρικές εκλογές, αναπόφευκτα αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

Παραιτήθηκε (επιτέλους) ο πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής για το σκάνδαλο με τις «χρυσές βίζες»

Την παραίτησή του από το αξίωμα του Πρόεδρου της Κυπριακής Βουλής ανακοίνωσε ο Δημήτρης Συλλούρης, με αφορμή το γνωστό σκάνδαλο με τις «χρυσές βίζες» που ταλανίζει το νησί τις τελευταίες ημέρες.

Ώρα μηδέν για την επίτευξη συμφωνίας Ε.Ε. - Βρετανίας – ορόσημο η Συνόδος Κορυφής

Τα ψέματα τελείωσαν. Η Σύνοδος Κορυφής που ξεκινά σήμερα με βασικό θέμα της ατζέντας τις σχέσεις Ε.Ε.-Βρετανίας αποτελεί ουσιαστικά την τελευταία ευκαιρία για να σημειωθεί πρόοδος για την επίτευξη μιας διμερούς εμπορικής συμφωνίας που θα αποτρέψει ένα άτακτο εμπορικό Brexit  στα τέλη της χρονιάς.

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS