Log in

Τι αλλάζει το 2020 στις επιχειρήσεις σούπερ μάρκετ: Στροφή σε τεχνητή νοημοσύνη και e-commerce

Ως έναν κλάδο που θα μεταλλαχθεί σε μεγάλο βαθμό μέσα στο 2020 εκτιμάται από τους οικονομικούς αναλυτές αυτός της λιανικής και ιδίως των αλυσίδων σούπερ μάρκετ με αφορμή και τις νέες επιρροές από το εξωτερικό.

Γράφει η: 

Η μεν ενίσχυση στην κατανάλωση ωθεί τα δύο τελευταία χρόνια τις μεγάλες εταιρίες να ξεκινήσουν διορθωτικές αλλαγές , η δε ιλιγγιώδης ανάπτυξη της τεχνολογίας σε ό, τι αφορά τις επιχειρήσεις λιανικής θα μεταβάλλουν ριζικά πολλές από τις παρεχόμενες υπηρεσίες αρχής γενομένης ακόμα και από τους επόμενους μήνες.

Δεδομένου ότι τα χρόνια της κρίσης, με την παράλληλη πτώση της κατανάλωσης, οι αλυσίδες μεγάλων σουπερ μάρκετ διένυσαν περιόδους... ληθάργου, τηρώντας στάση αναμονής μέχρι την έξοδο από αυτή, πλέον φαίνεται πως η νέα δεκαετία συνολικά θα είναι ένα διάστημα ποικίλων μεταλλάξεων στον κλάδο.

Κάποιες από αυτές θα είναι προς το καλύτερο και άλλες, όμως, προς το χειρότερο, ειδικά σε ό,τι αφορά τις εργασιακές σχέσεις που αναπτύσσονται μέσα στα περιβάλλοντα της λιανικής.

Οι μεγάλοι κερδισμένοι σε αυτή τη διαδικασία, πάντως, σίγουρα θα είναι οι καταναλωτές που θα διαπιστώνουν σταδιακά ότι η υπόθεση ‘’ψώνια’’ εξελίσσεται προς όφελός τους, τόσο από πλευράς εξοικονόμησης χρημάτων και διαδικασίας όσο και χρόνου.

Αύξηση στην κατανάλωση

Έστω και μικρή, υπάρχει αύξηση στην κατανάλωση των προϊόντων λιανικής τα δύο τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με την πρόσφατη ανάλυση που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ) στην έρευνα οικογενειακού προϋπολογισμού της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), η δαπάνη ανά νοικοκυριό σε είδη παντοπωλείου - σούπερ μάρκετ διαμορφώθηκε το 2018 στα 366,67 ευρώ, αυξημένη κατά 0,86%, ενώ η συνολική δαπάνη σε είδη παντοπωλείου στη χώρα έμεινε σχεδόν αμετάβλητη, με ελάχιστη μεταβολή κατά 0,10%, στα 17,81 δισ. ευρώ λόγω της μείωσης που παρουσίασε ο αριθμός των νοικοκυριών.

Αποδυνάμωση μικρής λιανικής

Την ίδια στιγμή, βέβαια, η τάση, τα τελευταία χρόνια είναι οι μεγάλες αλυσίδες να αποσπούν μεγάλα μερίδια αγοράς από τα εξειδικευμένα καταστήματα τροφίμων.

Αυτό μάλιστα τελευταία χρόνια συμβαίνει περισσότερο από κάθε άλλη φορά, εξαιτίας της πίεσης χρόνου από πλευράς των καταναλωτών, αλλά και του γεγονότος ότι οι μεγάλες αλυσίδες λιανικής μπορούν να διαθέσουν ποικιλία προϊόντων σε χαμηλές τιμές.

Οι αρνητικές συνέπειες στο ευρύτερο εμπόριο έχουν, ήδη, αποτυπωθεί: Σύμφωνα με τα στοιχεία του δείκτη κύκλου εργασιών στο λιανικό εμπόριο, τα σούπερ μάρκετ κατέγραψαν αύξηση του τζίρου το 2018 κατά 3,55% σε σύγκριση με το 2017, ενώ τα υπόλοιπα καταστήματα τροφίμων - ποτών - καπνού παρουσίασαν την ίδια περίοδο μείωση κατά 2,19%.

Την ίδια στιγμή, δε, ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές προμηθεύονται επίσης φρούτα, λαχανικά και ψάρια από το σούπερ μάρκετ. Αυτό αποτυπώθηκε, άλλωστε, και στα στοιχεία της εταιρείας ερευνών αγοράς Nielsen για τις πωλήσεις των σούπερ μάρκετ στο εννεάμηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου.

Στα φρέσκα και επί ζυγίω προϊόντα, δε, καταγράφηκε η μεγαλύτερη μεταξύ όλων των κατηγοριών αύξηση της αξίας πωλήσεων, κατά 8,4% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Επενδύσεις 1,5 δισ. ευρώ

Πάντως, σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα του IEΛΚΑ, σε πάνω από 1,5 δισ. ευρώ υπολογίζονται οι επενδύσεις από τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ την τελευταία πενταετία.

Οι επενδύσεις αφορούν κυρίως αναπτυξιακές δράσεις όπως την περαιτέρω εξέλιξη των δικτύων με καταστήματα νέας γενιάς, τον εκσυγχρονισμό των αποθηκών, του δικτύου διανομών, στόλου οχημάτων και λοιπών υποδομών, αλλά και τις ένταξη των ψηφιακών τεχνολογιών και των ψηφιακών καναλιών επικοινωνίας/πωλήσεων.

Εξάλλου, πολλά από τα χρήματα που έχουν δαπανήσει και θα δαπανήσουν οι εταιρίες τα επόμενα χρόνια αφορούν στην υλοποίηση υποδομών βιώσιμης ανάπτυξης, στον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων καταστημάτων για αναβάθμιση της εμπειρίας των καταναλωτών, αλλά και στην ανάπτυξη και εκπαίδευση ανθρώπινου δυναμικού.

Ραγδαία αύξηση στις online αγορές

Μια εξίσου έντονη τάση τα τελευταία χρόνια στη λιανική είναι η στροφή στα ηλεκτρονικά σούπερ μάρκετ και αυτό γίνεται τόσο λόγω ανάγκης εξοικονόμησης χρόνου, όσο και λόγω προσφορών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι περισσότερες παραδοσιακές αλυσίδες διαθέτουν πλέον και e-shop όπου ο καταναλωτής μπορεί να πραγματοποιήσει με δωρεάν μεταφορά τις αγορές του, ενώ στο παιχνίδι έχουν μπει και εταιρίες που δραστηριοποιούνται αποκλειστικά στις διαδικτυακές πωλήσεις, χωρίς να διαθέτουν φυσικά καταστήματα.

Η ανοδική πορεία και η στροφή των καταναλωτών στα ηλεκτρονικά σούπερ μάρκετ αποτυπώνεται από την αύξηση στον τζίρο τους, ο οποίος εμφανίζεται αρκετά ενισχυμένος σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά: Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ο τζίρος των ηλεκτρονικών σούπερ μάρκετ το 2018 σημείωσε αύξηση 47,5% καθώς διαμορφώθηκε σε 28,5 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) έναντι 19,5 εκατ. ευρώ το 2017 και 14,8 εκατ. ευρώ το 2016.