Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 64
Log in

Κύπρος: Εξακολουθεί να εξετάζει το αίτημα δανείσμού η Ρωσία

Η Ρωσία εξακολουθεί να εξετάζει το αίτημα της Κύπρου για δάνειο 5 δισ. ευρώ, ωστόσο η Λευκωσία ζητά επιπλέον 15 δισ. ευρώ από την ΕΕ μετά το πλήγμα που δέχθηκαν οι κυπριακές τράπεζες από την ελληνική κρίση χρέους, φέρεται να δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών.

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 6,5% των τιμών παραγωγού στη βιομηχανία

Αύξηση 6,5% σημείωσε ο Γενικός ∆είκτης Τιµών Παραγωγού στη Βιοµηχανία (σύνολο Εγχώριας και Εξωτερικής Αγοράς) του µηνός Αυγούστου 2012, σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2011, έναντι αύξησης 7,8% που σηµειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση των δεικτών του έτους 2011 προς το 2010, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή.

  • Κατηγορία Μάκρο

Ευρωζώνη: Προβληματίζει ο πληθωρισμός

Αδυναμία της ΕΚΤ να ελέγξει τη σταθερότητα των τιμών δείχνουν τα στοιχεία του πληθωρισμού για την ευρωζώνη, με τον τελευταίο να διαμορφώνεται το Σεπτέμβριο στο 2,7%.

  • Κατηγορία Real Profits

Πεσμένες οι λιανικές πωλήσεις και τον Ιούλιο

Nέα πτώση εμφανίστηκε στο λιανικό εμπόριο τον Ιούλιο, όπου, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ, καταγράφεται μείωση του όγκου κατά 9,1% και πτώση του τζίρου κατά 8%.

  • Κατηγορία Μάκρο

Independent: Ισπανικό μοντέλο για τις ελληνικές τράπεζες...

Μία λύση στη βάση των αποφάσεων της ΕΕ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών Ισπανίας και Ιταλίας φαίνεται πως αναζητά η ελληνική κυβέρνηση σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού Independent.

Εμπρηστική η υπόθεση της Proton...

Το πολύκροτο σίριαλ της υπόθεσης Proton έχει πάρει ήδη το δρόμο της δικαιοσύνης, ωστόσο η υπόθεση παραμένει εμπρηστική, αφού για δεύτερη φορά δικαστικοί που ασχολούνται με την υπόθεση βλέπουν εκρηκτικούς μηχανισμούς να εκρήγνυνται κοντά στα σπίτια τους.

Sony: Εξαγοράζει τη χρεκοπημένη Olympus Corp.

Η Sony Corp θα καταβάλει συνολικά 50 δισ. γεν (643,5 εκατ. δολ.) για την εξαγορά ποσοστού στη χρεοκοπημένη Olympus Corp, καθώς οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία για τη δημιουργία κοινής εταιρείας κατασκευής ιατρικών μηχανημάτων.

ΧΑ: Επιστροφή στα κέρδη (upd)

Με εναλλαγές προσήμου κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς μετά από ένα σύντομα διαλειμμα, επέστρεψαν τα κέρδη στον τραπεζικό κλάδο.

  • Κατηγορία ΧΑ
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS