Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 43
Log in

ΕΑΔ - ΣΕΠΕ: Έλεγχοι σε χώρους εργασίας για τα μέτρα προφύλαξης από τον κορονοϊό

Ελεγκτές - Επιθεωρητές της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας σε συνεργασία με Επιθεωρητές Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία (Ε.Α.Υ.Ε) του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε) πραγματοποίησαν τις τελευταίες δεκαπέντε (15) ημέρες στοχευμένους ελέγχους σε πολλές περιοχές ανά την επικράτεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Διακανονισμός για τα χρέη των ΟΤΑ

Σε 52.455.221 ευρώ ανέρχεται το συνολικό ποσό των ληξιπρόθεσμων οφειλών,προς το Δημόσιο, των Δήμων (πρωτοβάθμιων ΟΤΑ) σύμφωνα με στοιχεία που αντλήθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, τον περασμένο Ιούλιο.
Σε 52.455.221 ευρώ ανέρχεται το συνολικό ποσό των ληξιπρόθεσμων οφειλών,προς το Δημόσιο, των Δήμων (πρωτοβάθμιων ΟΤΑ) σύμφωνα με στοιχεία που αντλήθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, τον περασμένο Ιούλιο.

Για το ποσό αυτό ενημερώνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή την 11η Οκτωβρίου 2011 και διευκρινίζει ότι στο παραπάνω ποσό περιλαμβάνονται και τα ποσά που τελούν σε καθεστώς αναστολής είσπραξης καθώς και αυτά τα οποία έχουν υπαχθεί σε νομοθετική ρύθμιση ή σε διευκόλυνση τμηματικής καταβολής.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε προς απάντηση ερώτησης που είχε καταθέσει ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος και ζητούσε διευκρινίσεις για ειδική ρύθμιση που ψηφίστηκε από τη Βουλή και έδωσε τη δυνατότητα στους δήμους, να πληρώσουν μόνο το κύριο μέρος της οφειλής και να απαλλαγούν από τους πάσης φύσεως πρόσθετους φόρους και προσαυξήσεις.

Στην απάντησή του ο κ. Οικονόμου διευκρινίζει ότι με τη συγκεκριμένη διάταξη «ρυθμίζονται χρέη προς το Δημόσιο των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων ΟΤΑ, των Νομικών Προσώπων και των Επιχειρήσεων που ανήκουν σε ΟΤΑ, καθώς και των Συνδέσμων ΟΤΑ προς το Δημόσιο που είναι βεβαιωμένα στις ΔΟΥ ή τα Τελωνεία μέχρι 22 Αυγούστου 2011 και αφορούν σε χρόνο μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2010, σε 2 έως 48 μηνιαίες δόσεις χωρίς τις αναλογούσες προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής ή εφάπαξ με ταυτόχρονη απαλλαγή από φορολογικές προσαυξήσεις ή φορολογικά πρόστιμα».

Ο αναπληρωτής υπουργός διευκρινίζει ταυτόχρονα ότι στην ίδια ρύθμιση υπάγονται και οφειλές που θα βεβαιώνονται στις ΔΟΥ ή τα Τελωνεία από 22 Αυγούστου και εντεύθεν καθώς και μετά από φορολογικούς ελέγχους ή αποφάσεις διοικητικών δικαστηρίων και θα αφορούν οφειλές που ανάγονται σε χρόνο μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2010.