Log in

Οδεύοντας προς τις ευρωκάλπες… είμαστε μία ωραία ατμόσφαιρα!

Μόλις δύο εβδομάδες πριν από τις ευρωεκλογές, οι πάντες βάλθηκαν να μας… ταράξουν στις απόψεις τους, για το μέλλον της χώρας! Λες και στις 26 του Μάη θα εκλέξουμε πρωθυπουργό!

Γράφει ο: 

Αυτό, όμως, δεν είναι το… καλύτερο! Όλοι βάλθηκαν να μας υπόσχονται ότι ΘΑ… «είμαστε μία ωραία ατμόσφαιρα», όταν κι εφόσον αποσπάσουν την ψήφο των πολιτών, στις… επόμενες κάλπες, που θα είναι εθνικές…

Κι εδώ αρχίζουν τα ακόμη καλύτερα: Ο Κυριάκος βγάζει στη φόρα το σχέδιό του για τις εργασιακές σχέσεις, διακτινίζοντάς μας στον 18ο αιώνα! Δουλειά 7 ημερών, χωρίς ωράρια και με δήθεν υψηλότερες αποδοχές, με σε μία νύχτα μπορούν να… εξαφανιστούν, όπως το ζήσαμε την δεκαετία της κρίσης.

Ο Αλέξης ανακοινώνει τη χορήγηση «13ης σύνταξης» που θα είναι το μισό από μία μηνιάτικη σύνταξη, αλλά θα είναι μόνιμη, εάν κι εφόσον οι πολίτες δεν επιλέξουν τους «άλλους». Ωστόσο, όλοι θυμόμαστε πως «κόπηκαν» οι 13ες και οι 14ες συντάξεις, «με ένα νόμο και σε ένα άρθρο».

Η Φώφη έχει υψώσει την… παντιέρα της «ηθικής διακυβέρνησης», λες και το ΚΙΝ.ΑΛ. προέκυψε από παρθενογένεση και δεν είναι ο κληρονόμος του σημιτικού και του βενιζελικού ΠΑΣΟΚ. Το πρώτο οδήγησε τη χώρα κατευθείαν στα βράχια γιγαντώνοντας τη διαπλοκή και τη διαφθορά και το δεύτερο συνέδραμε τους ακροδεξιούς της Ν.Δ. για την εφαρμογή των πιο ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών…

Για τους υπόλοιπους (Ποτάμι, ΑΝ.ΕΛ., Ένωση Κεντρώων κ.λπ.) αναμένουμε ακόμη πιο… διασκεδαστικές «ατμόσφαιρες», όσο τα μηνύματα από το εκλογικό σώμα είναι αρνητικά ως προς την επίτευξη του ορίου του 3%! Αυτομάτως, κάτι τέτοιο θα αποτελούσε των κύκνειο άσμα των συγκεκριμένων κομμάτων.

Υπάρχουν κι άλλοι πολιτικοί σχηματισμοί (Λαφαζάνης, Κωνσταντοπούλου, Βαρουφάκης κ.λπ.), που θα επιδιώξουν να γίνουν… χαλίφης στη θέση του χαλίφη των μικρών κομμάτων, αλλά κι αυτό το ενδεχόμενο είναι εξαιρετικά μικρό.

Για την ουσία της ευρωκάλπης, ωστόσο, ελάχιστοι μας ενημερώνουν για τις θέσεις τους. Δεν έχω ακούσει, για παράδειγμα, κανέναν να τονίζει ότι αυτή την περίοδο, η Ε.Ε. βρίσκεται σε μία εξαιρετικά κρίσιμη καμπή, με την οικονομία να κινείται ασθμαίνοντας, την πολιτική ηγεσία της να… σφυρίζει αδιάφορα, ενώ υποβόσκει ένας εξαιρετικά επικίνδυνος «πόλεμος» μεταξύ των ακραίων νεοφιλελεύθερων και των οπαδών της πιο ήπιας οικονομικής πολιτικής λιτότητας.

Οι πρώτοι διολισθαίνουν όλο και περισσότερο σε ακροδεξιές έως φασιστικές απόψεις, οι δεύτεροι δεν έχουν ξεκαθαρίσει στο δικό τους πολιτικό σχέδιο, με ποιο τρόπο θα καταφέρουν να αντιστρέψουν την ευρωπαϊκή πορεία προς την ύφεση και τη βαθιά κρίση. Κι αυτή ακριβώς η πορεία στρώνει τον δρόμο για την αναβίωση νεοναζιστικών μορφωμάτων, στην Ευρώπη, που θρήνησε δεκάδες εκατομμύρια νεκρούς, πριν από 74 χρόνια, ακριβώς για τους ίδιους λόγους και με τις ίδιες αιτίες, που βιώνουμε και σήμερα.

Με άλλα λόγια, σε δύο εβδομάδες δεν θα επικροτήσουμε την επιδοματική πολιτική του ενός ή τα σχέδια για το μέλλον των εργασιακών σχέσεων του άλλου. Γι’ αυτά θα ψηφίσουμε στις επόμενες εκλογές, στις βουλευτικές, όποτε κι αν αυτές γίνουν…

Στις 26 του Μάη, μαζί με εκατοντάδες εκατομμύρια Ευρωπαίους, θα στείλουμε το μήνυμα για το ποια Ευρώπη θέλουμε: Την Ευρώπη των λαών με σκυμμένο το κεφάλι και καταρρακωμένους από τη σκληρή λιτότητα ή την Ευρώπη που φροντίζει τους πολίτες της και δέχεται να προστατεύσει όσους προσπαθούν να διασωθούν από τους πολέμους ή διώκονται για τις ιδέες τους;

Η σημερινή Ευρώπη ή θα αλλάξει ή θα βουλιάζει: Είτε στην κρίση, είτε στον νεοφασισμό με ό,τι αυτό μπορεί να φέρει στο μέλλον, που δεν θα είναι προς το συμφέρον κανενός. Ούτε των επιχειρήσεων, ούτε των εργαζομένων. Γι’ αυτό, η επιλογή στις ευρωεκλογές είναι διαφορετική, αλλά εξαιρετικά κρίσιμη.