Log in

Novartis: Συμβιβασμός δεν σημαίνει αθώωση, ούτε αμνηστία!

Οι Αμερικανοί έκαναν τη δουλειά τους! Βάζουν στα κρατικά ταμεία το μεγαλύτερο πρόστιμο από επιχειρηματικό όμιλο για κομπίνα που έγινε σε τρίτη χώρα!

Γράφει ο: 

Οι εν Ελλάδι υποτιθέμενοι «τιμωροί» της διαφθοράς, έκαναν αυτό που ξέρουν καλύτερα: Βάφτισαν το κρέας, ψάρι για να καταδείξουν ότι «οι άλλοι» βρίσκονται σε δύσκολη θέση από αυτήν την εξέλιξη. Κι όντως, οι ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγάλες, όχι για τον συμβιβασμό στις ΗΠΑ, αλλά για το γεγονός ότι επί 4,5 χρόνια δεν κατάφεραν να οδηγήσουν την υπόθεση σε οριστικές κατηγορίες, εναντίον όσων βρέθηκαν με το δάχτυλο στο βάζο με το μέλι!

Αντίθετα, έφτασαν μία ανάσα πριν τους κατηγορήσουν για «σκευωρία», καθώς επεδίωξαν να ξεκαθαρίσει οριστικά εάν στο σκάνδαλο εμπλέκονται και πολιτικά πρόσωπα. Ακριβώς, δηλαδή, αυτό που απέφευγαν όπως ο διάολος το λιβάνι, οι «γαλάζιοι» πολιτικοί παράγοντες. Γιατί; Μα, διότι επί «γαλάζιων» κυβερνήσεων έγιναν όλα και τότε υπήρξαν ενδείξεις ή και φήμες περί εμπλοκής υψηλόβαθμων «αξιωματούχων»!

Έτσι, ο συμβιβασμός της Novartis με το αμερικανικό δημόσιο επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο ότι σκάνδαλο υπάρχει! Επίσης, αποτελεί την καλύτερη ευκαιρία για τον ΣΥΡΙΖΑ να «γυρίσει» την ατζέντα, να αποδείξει ότι δεν υπάρχει σκευωρία, αλλά και να ζητήσει πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και, φυσικά, το ελληνικό δημόσιο να διεκδικήσει (απαιτήσει) αντίστοιχη αποζημίωση με εκείνη που θα εισπράξουν στις ΗΠΑ. Ενδεχομένως και μεγαλύτερη, καθώς το σκάνδαλο ξεδιπλώθηκε εδώ!

Εκείνοι που μάλλον έχουν ήδη χάσει τον ύπνο τους είναι τα στελέχη με «γαλάζια» απόχρωση, που είχαν επαφή ή ακόμη και εξ αποστάσεως συνάφεια με τα όσα έκανε η Novartis στη δική τους περίοδο διακυβέρνησης. Χαρακτηριστική προς αυτό ήταν η αντίδραση του Άδωνη Γεωργιάδη (έσπευσε να προβάλει τη δική του δικαστική απαίτηση για αποζημίωση), αλλά και του Αντώνη Σαμαρά, που επιμένει ότι με την τροπή που έλαβαν τα πράγματα, αποδεικνύεται η «σκευωρία»!

Όσο για την εμπλοκή πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο, αυτό, δηλαδή, που δεν θέλουν να συζητήσουν οι νεοδημοκράτες, το ερώτημα είναι: Εκείνα τα 2,6 εκατ. ευρώ, που μετέφερε ο Παπασταύρου, που κατέληξαν; Στα ταμεία της Ν.Δ.; Κι αν είναι έτσι, τότε δεν υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται; Ο Παπασταύρου δεν διετέλεσε σύμβουλος του τότε πρωθυπουργού; Εκείνου του πρώην πρωθυπουργού, που διαρρηγνύει τα ιμάτιά του ότι αποτελεί θύμα σκευωρίας;

Να δείτε ότι τελικά από το υπαρκτό σκάνδαλο Novartis, η χώρα μετατραπεί σε… δαρμένο κερατά! Ενώ η αμερικανική δικαιοσύνη «δείχνει» ξεκάθαρα «foreign official» και «foreign government», δηλ. αυτό που η κυβέρνηση μεταφράζει ως «αναφορά στον ιατρικό κλάδο», εδώ όλα δείχνουν ότι θα γίνει προσπάθεια να κουκουλωθεί η υπόθεση ή τουλάχιστον να «καθίσει» σε μερικούς χαμηλόβαθμους, που θα γίνουν τα εξιλαστήρια θύματα.

Σε αυτή την περίπτωση, αξιότιμε κ. Γεωργιάδη, όντως μπορεί να κερδίσετε αποζημίωση, αλλά το ελληνικό Δημόσιο θα χάσει λεφτά, για να «αμνηστεύσει» κάποιους «ημέτερους», που ούτως ή άλλως είναι μπλεγμένοι στο κουβάρι του σκανδάλου!

Διότι, ο συμβιβασμός είναι η απόλυτη απόδειξη της ύπαρξης του σκανδάλου. Ταυτόχρονα, όμως, δεν παρέχει αμνηστία, σε εκείνους που πλούτισαν στην καμπούρα του Έλληνα πολίτη και μάλιστα σε μία περίοδο, στην οποία οι ίδιοι «γαλαζοπράσινοι» κυβερνώντες τον είχαν υποχρεώσει να ζήσει τη σκληρότερη λιτότητα από την εποχή της κατοχής!

Προσοχή! Υπάρχει κι άλλος τρόπος για να δείξουν ότι είναι «διώκτες των σκανδάλων», αλλά στην ουσία να τα αμνηστεύουν. Θυμηθείτε τι έγινε με τη Siemens, με την οποία το ελληνικό Δημόσιο προχώρησε σε συμβιβασμό, αλλά τα προαπαιτούμενα από τον γερμανικό όμιλο ακόμη τα περιμένουμε… Κι απ’ ότι φαίνεται δεν θα τα δούμε ποτέ! Έτσι θα κάνετε και με τη Novartis;