Log in

Η αγανάκτηση θα σαρώσει την κυβέρνηση των απαγορεύσεων

Κύριοι της κυβέρνησης αποτύχατε! Δεν είναι μόνο η αγανάκτηση της κοινωνίας για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίσατε την πανδημία, χωρίς να αναλάβετε ούτε το ελάχιστο των ευθυνών σας. Τώρα καταλύετε και το Σύνταγμα με πρόσχημα τον κορονοϊό.

Γράφει ο: 

Δεν έχετε καταλάβει ότι το σύνολο της κοινωνίας βράζει! Κι ας μην το δείχνουν τα μπουκωμένα από τις λίστες Πέτσα συστηματικά Μέσα Ενημέρωσης.

Έχουν αγανακτήσει οι εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρηματίες. Εκείνοι που έβαλαν λουκέτο με κυβερνητική απόφαση, οι περισσότεροι από τους οποίους δεν σκοπεύουν να ανοίξουν και πάλι τα μαγαζιά τους. Εκείνοι που δεν έκλεισαν, αλλά θα κλείσουν πολύ σύντομα, γιατί ο τζίρος τους ισούται σχεδόν με το μηδέν. Κι εκείνοι που παραμένουν ανοικτοί, ελπίζοντας, αλλά όταν τελειώσουν όλα τα προβλήματα δεν θα υπάρχει αγορά για να δραστηριοποιηθούν…

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται στα κάγκελα, καθώς όσοι δεν αντιμετωπίζουν το φάσμα της ανεργίας δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει. Επίσης, δεν ξέρουν εάν υπάρχουν εργασιακά δικαιώματα και ποιος μπορεί να τους προστατέψει από αυθαιρεσίες και ευθεία ισοπέδωση κάθε δεδομένου στην εργασία.

Τα νοικοκυριά δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει. Οι υποχρεώσεις αυξάνουν μήνα με τον μήνα, βδομάδα με τη βδομάδα, αλλά εισοδήματα δεν υπάρχουν. Όταν -κι αν- πάρουν το 800άρι που τους υποσχεθήκατε, το μόνο που θα μπορέσουν να καλύψουν είναι τα προς το ζην. Κι ας απειληθεί το κεραμίδι τους από τους παμφάγους τραπεζίτες…

Οι νέοι αισθάνονται -σωστά- ότι τους υποβάλατε στο χειρότερο bullying που θα μπορούσε να τους κάνει κανείς και τους κατηγορήσατε συλλήβδην για απερισκεψία, ατομικισμό, έλλειψη κοινωνικής και ατομικής ευθύνης. Δεν τους απαντήσατε, όμως, γιατί οι παππούδες τους, που έχουν να τους δουν πολλούς μήνες, πεθαίνουν ο ένας μετά τον άλλον, στα ιδιωτικά γηροκομεία και στις επιχειρήσεις των φίλων σας των κλινικαρχών…

Όλοι αυτοί δεν είναι αρνητές της μάσκας, ούτε ανεύθυνοι, που δεν παίρνουν μέτρα προστασίας. Αντίθετα είναι το μεγάλο μέρος της κοινωνίας, που εφάρμοσε τα μέτρα προστασίας κατά την πρώτη καραντίνα, συνεχίζει να τα εφαρμόζει σήμερα, αλλά δεν θα σας συγχωρήσει για το ότι «παίξατε» με την υγεία του, με το ψωμί του και τώρα του στερείτε το βασικό δημοκρατικό και ανθρώπινο δικαίωμα, να τιμήσει εκείνους που θυσιάστηκαν για την ελευθερία του.

Τώρα έρχεστε εσείς, κύριοι της κυβέρνησης, να απαγορεύσετε τις συναθροίσεις «άνω των 4 ατόμων καθ’ άπασαν την επικράτειαν», ξυπνώντας μνήμες χούντας, με πρόσχημα την υγειονομική κρίση, αλλά στην πραγματικότητα για να σοκάρετε και να τρομοκρατήσετε.

Κι όμως, ούτε ένας υπουργός της κυβέρνησης σας δεν στάθηκε στο ύψος του, για να παραδεχθεί τις ευθύνες του, για το γεγονός ότι από τον Μάιο μέχρι σήμερα δεν θωρακίστηκε το ΕΣΥ, το καλοκαίρι άνοιξε ο τουρισμός χωρίς σχέδιο και χωρίς μέτρα προστασίας, για το γεγονός ότι άνοιξαν τα σχολεία με τους μαθητές να συγχρωτίζονται σε ακατάλληλες και μικρές αίθουσες, για την ισοπέδωση της αγοράς με χιλιάδες λουκέτα, με επιχειρηματίες και εργαζόμενους χωρίς φράγκο στην τσέπη.

Μέσα σε όλα αυτά, απαγορεύετε σε όλη την κοινωνία να αποτίσει φόρο τιμής σε εκείνους που αγωνίστηκαν για να καταργηθεί το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», αν και γνωρίζετε πολύ καλά ότι όσοι έχουν συνείδηση και θελήσουν να τιμήσουν τις ιδέες και τα οράματα του Πολυτεχνείου δεν είναι ατομικιστές και κοινωνικά αδιάφοροι, θα πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης για τους ίδιους και τους συνοδοιπόρους τους…

Εάν τολμήσετε και αιματοκυλήσετε αύριο τη χώρα, τότε το τσουνάμι της αγανάκτησης θα σας πνίξει. Μαζί, θα πνίξει κι όσους «έπαιξαν» στα ζάρια της εξυπηρέτησης συγκεκριμένων συμφερόντων την υγεία, την οικονομική θέση και τα εργασιακά δικαιώματα αυτού του λαού. Το έχει αποδείξει στο παρελθόν, θα το αποδείξει και πάλι!