Log in

Σα δεν ντρέπεστε, να κατηγορείτε τον… Μωυσή!

Αυτός ο άνθρωπος, ή καλύτερα ο… Μωυσής κάνει τα αδύνατα δυνατά για το καλό σας κι εσείς της αντιπολίτευσης τον λοιδορείτε, του ασκείτε κριτική και σε τελική ανάλυση αποδεικνύετε πόσο εκτός τόπου και χρόνου είστε!

Γράφει ο: 

Τελευταίο παράδειγμα η «αριθμητική» των εμβολίων, για την οποία δεν βρήκατε ούτε μία καλή λέξη να διατυπώσετε! Δε φτάνει που κατάφερε να αυξήσει τον αριθμό των εμβολιασμένων από τις 5.000 στις 8.000 την ημέρα, μία αύξηση 60%! Ποιος άλλος θα το είχε καταφέρει; Εσείς αναλωθήκατε στο να υπολογίσετε ότι ο εμβολιασμός του πληθυσμού θα ολοκληρωθεί σε τρία ή παραπάνω χρόνια.

Και πάλι λάθος κάνατε! Το 8.000 εμβόλια την ημέρα τα πολλαπλασιάσατε με 365 ημέρες το χρόνο! Καλά, δεν ξέρετε ότι τα Σαββατοκύριακα δεν υπολογίζονται; Άρα, θα πρέπει να πολλαπλασιάσετε με το 300! Και αμέσως, βγάλατε το συμπέρασμα ότι το 70% του πληθυσμού (περίπου 7 εκατ. πολίτες) θα έχουν εμβολιαστεί σε τρία χρόνια.

Πάλι λάθος κάνατε! Δεν υπολογίσατε ότι το εμβόλιο γίνεται σε δύο δόσεις και μάλιστα ο… Μωυσής θα πρέπει (συνοδεία τηλεοπτικών συνεργείων από τα κανάλια της γνωστής «Λίστας») να κάνει τη δεύτερη δόση έως το τέλος του μήνα… Τι αφελείς που είστε; Πως είναι δυνατόν να εμβολιαστούν περίπου 2,5 εκατ. άνθρωποι το χρόνο, όταν οι μισοί θα πρέπει να περάσουν δύο φορές από τα εμβολιαστικά κέντρα;

Με άλλα λόγια, τα δικά σας τρία χρονάκια γίνονται αμέσως- αμέσως έξι! Και βεβαίως, δεν έχουν καμία σχέση με τα 2,5 εκατ. εμβολιασμούς το μήνα, που υποσχόταν τον Δεκέμβριο ο αρμόδιος υπουργός, ο οποίος τελικά επιβραβεύτηκε με το να παραμείνει στη θέση του κατά τον ανασχηματισμό. Άλλωστε, εδώ δεν είναι Ισραήλ να έχουν εμβολιαστεί δύο εκατομμύρια πολίτες μέσα σε τρεις εβδομάδες!

Και τώρα ασκείτε κριτική στον… Μωυσή για το άνοιγμα των σχολείων, που τόσο καλό θα κάνει στα παιδιά, άσχετα εάν μας έκλεισαν όλους μέσα για 2,5 μήνες, για να μην υπάρχει, λέει, κινητικότητα. Και τι θέλατε να κάνει; Να τα αφήσει μέσα και να… τρελαίνουν τους γονείς και τους παππούδες τους; Να… παίζουν με τα laptop και τα tablet κάθε μέρα 2-5 το απόγευμα; Να φωνάζουν δυνατά: «Κυρία, δε σας ακούω»… και μετά: «Κυρία, δε σας βλέπω»… Από σήμερα, λοιπόν, η κινητικότητα των γονέων και των παππούδων πάει… περίπατο έως το σχολείο. Αλλά, οι ίδιοι ειδικοί που εισηγήθηκαν το άνοιγμα της εκπαίδευσης προειδοποιούν ότι με την επιδείνωση της κατάστασης, θα ξανακλείσουν τα σχολεία. Αλήθεια, τον… Μωυσή τον ρώτησαν;

Ο άνθρωπος, δηλαδή ο Μωυσής, μας το είπε ξεκάθαρα: «Υπάρχει ατομική ευθύνη». Διότι, ο επιχειρηματίας που κρατάει κλειστή την επιχείρησή του με κυβερνητική εντολή έχει ατομική ευθύνη, άσχετα εάν δεν έχει εισόδημα, ούτε αυτός, ούτε οι εργαζόμενοί του… Γι’ αυτό φροντίζει το κράτος του Μωυσή να τους δίνει το… φιλοδώρημα κάθε μήνα, που σε σπάνιες περιπτώσεις φτάνει τα 535 ευρώ… Άλλωστε, ο επί της Ανάπτυξης υπουργός του, το είχε πει στην πρώτη καραντίνα: Τι να τα κάνουν τα λεφτά όταν κάθονται σπίτι;

Κι έτσι, με τα δικά σας χέρια δεμένα και τα δικά του λυμένα, έκανε τόσα πολλά, όσα δεν είχαν τολμήσει να κάνουν όλοι οι προηγούμενοι: Εργασιακές σχέσεις δεν υπάρχουν, επιδοτήσεις που δίνονται τώρα θα απαιτηθούν αργότερα, τα χρέη του πληθυσμού αυγαταίνουν, η οικονομία ψάχνει κρεβάτι στην Εντατική, ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας επιρρίπτει ευθύνες για τους θανάτους από κορονοϊό σε αυτούς που χειροκροτούσε η πρωθυπουργική σύζυγος από το μπαλκόνι της!

Όλα τα παραπάνω θα ήταν ένα εξαιρετικό και απολαυστικό ανέκδοτο, εάν δεν ήταν η πραγματικότητα που ζούμε από τον Μάρτιο! Δυστυχώς, η κωμωδία έχει μετατραπεί σε τραγωδία, με εξαιρετικά αρνητικά αποτελέσματα για το σύνολο της χώρας μας. Τώρα, προέχει αυτή η τραγωδία να τελειώσει το συντομότερο… Κι όχι σε έξι χρόνια!