Log in

Γιώτα Καραμπίνη

Οι λέξεις ως αδίκημα

Οι γλωσσολόγοι λένε ότι το λεξιλόγιό μας αντικατοπτρίζει ευθέως την νοητική μας ικανότητα. Ουσιαστικά αποκαλύπτει τα όρια αυτής.

Οι «αριστεροί» εργοδότες

Ας φτιάξουμε ένα μνημείο για τους αυτοχαρακτηριζόμενους «αριστερούς» εργοδότες. Την ομάδα αυτή επιχειρηματιών διαφόρων κλάδων που θεωρούν εαυτούς «σπάνιους», χρήζοντες ειδικής μέριμνας και προστασίας (ακριβώς λόγω της υποτιθέμενης σπανιότητάς τους, την οποία και διατυμπανίζουν).

Χθεσινές ειδήσεις

Ο Κώστας Κατσίκης έγινε πρωτοσέλιδο στη γείτονα, ο Δημήτρης Καμμένος έκανε μια δήλωση μνημείο λαϊκισμού και αμοραλισμού, οι οπαδοί του Ολυμπιακού επιβεβαίωσαν το επίπεδο και τον ρόλο των οπαδών των ποδοσφαιρικών ομάδων και η βρετανική εφημερίδα Guardian προσφέρει βιωματικά τουριστικά πακέτα στους αναγνώστες της για να γνωρίσουν την Ελλάδα της κρίσης. Καθόλου άσχημα για μια μέρα.

Πάρτε τον στο Harvard, αφού δεν θέλει να πάει στην προανακριτική!

Τα ρουσφέτια και η έλλειψη αξιοκρατίας υπήρξαν καθοριστικά στο να βρεθούμε ως χώρα εδώ που βρισκόμαστε. Το γνωρίζουμε. Όμως, κυρία Αγγελοπούλου μου, όσο κλισέ και εάν φανεί, δεν είναι αυτό που νομίζετε. Εντάξει, ρουσφέτι ζητάμε, αλλά όχι για ίδιον όφελος.

Μα να έχουμε Σαμαρά και να ασχολούνται με τον Γεωργίου;

Και να πεις ότι μιλάμε για καμιά φυλλάδα περιορισμένων μέσων και εμβέλειας, να το καταλάβουμε. Αλλά κοτζάμ Financial Times και αντί να «τσιμπήσουν» το θέμα και να το αναδείξουν, το στρίμωξαν σε ένα μονόστηλο μεταξύ δύο αναλύσεων, χωρίς φωτό και με μια αναφορά στο τέλος ότι «ο συγγραφέας είναι πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας». Ότι, δηλαδή, δεν ξέρει η υφήλιος ποιος είναι ο Αντώνης Σαμαράς, ή, ακόμα χειρότερα, ότι η παγκόσμια κοινή γνώμη τον έχει ξεχάσει.     

Αντικοινωνικά όργανα καταστολής και άσκησης βίας; Όχι πια!

Βλέπαμε τις φωτογραφίες και τα τηλεοπτικά πλάνα από τα επεισόδια κατά των πλειστηριασμών αλλά προφανώς δεν τα καταλαβαίναμε. Εστιάζαμε στους… διάσημους (τον Λαφαζάνη ή  την Κωνσταντοπούλου) και χάναμε την ουσία. Γιατί η ουσία ήταν η αστυνομία. Τα υπόλοιπα ήταν μόνο η επιφάνεια.

  • Κατηγορία Γνώμες

Δεν θέλουν το Ηρώδειο θα περιμένουν για το Μαξίμου

Πριν προλάβουμε να χαρούμε για την είσοδο των αρχών του υπουργείου Πολιτισμού στον 21ο αιώνα, η εταιρία της κας Μαρέβας Μητσοτάκη ανακοίνωσε ότι δεν προτίθεται να παρουσιάσει την κολεξιόν της στο προαύλιο του Ηρωδείου.

  • Κατηγορία Γνώμες

Eurobank: Προσφορές, δεσμεύσεις, παρακάμψεις

Όλοι αγαπούν τις προσφορές. Ακόμα και αυτοί που τις κάνουν, αφού, θεωρητικά, η όποια απώλειά τους αντισταθμίζεται και συνήθως υπερκαλύπτεται από την αύξηση της ζήτησης.  Επειδή όμως δεν είναι εποχές για «θεωρίες» και «θεωρητικές εκτιμήσεις», η… ευρηματικότητα είναι αυτή που μπορεί να διασφαλίσει ότι τα οφέλη από την προσφορά θα παραμείνουν στον προσφέροντα χωρίς να… μετακυλιστούν στον πελάτη και κυρίως, χωρίς καν να ενοχληθεί ο πελάτης.

  • Κατηγορία Γνώμες
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS