Log in

blacklist logo

Παπαστράτος, Goldair: Ο εμπαιγμός...

...Της ελληνικής κοινωνίας συνεχίζεται από τις πολυεθνικές.

Εθελοντές, καλοί άνθρωποι, προσφορές των 100 χιλιάδων ευρώ, αναπνευστήρες, μάσκες κ.ά. Τώρα θυμήθηκαν το ΕΣΥ και την Υγεία των πολιτών. Γιατί όλα αυτά;

Διότι ο θηριώδης καθεστωτικός επικοινωνιακός μηχανισμός βάζει σε κάθε σπίτι το πόσο καλή είναι η κάθε εταιρεία που χάρισε π.χ. πέντε αναπνευστήρες, 1.000 μάσκες και δύο χιλιάδες ζευγάρια γάντια. Και δώστου δελτία τύπου. Και δώστου δηλώσεις του κάθε Χαρπαντίδη και του κάθε manager για το πόσο ευαίσθητες είναι οι εταιρείες αυτές και πόσο βοηθούν το κοινωνικό σύνολο και ιδιαιτέρως τις ευπαθείς ομάδες. Βεβαίως, όταν έκοβε ο Μητσοτάκης τους φόρους που πλήρωναν στο ελληνικό κράτος, πανηγύριζαν. Δεν σκέφτονταν ότι έτσι το ταμείο δεν διαθέτει λεφτά να διορίσει ο Κικίλιας γιατρούς (πάνω από 6.500 χιλιάδες είναι οι κενές οργανικές θέσεις τους στο ΕΣΥ).

Ορισμένες εταιρείες όμως είναι προκλητικές. Σαν την Goldair. Η οποία ανέστειλε την σύμβαση εργασίας ή δεν την ανανέωσε σε 2.500 εργαζόμενους της και την επομένη έτρεχε να διαφημίζει ότι έκανε δωρεά στο ΕΣΥ.

Φιλάνθρωποι. Το χειρότερο είδος ανθρώπου.

Praktiker: Ανέστειλε την επιτροπή υγείας

Θα το διαβάσετε αυτό πουθενά αλλού;

Μια τέτοια προκλητική εταιρεία αποτελεί η επίσης η Praktiker. Δεν ξέρω αν στην Γερμανία οι πολυεθνικές και οι επιχειρήσεις γενικότερα ακολουθούν σήμερα τέτοιες πολιτικές έναντι των εργαζόμενων τους. Δεν το πιστεύω. Διάβασα, όμως, χθες στο ρεπορτάζ του Βασίλη Αγγελόπουλου στην fmvoice.gr ότι η Praktiker εν μέσω του φονικού κορονοϊού αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας των επιτροπών υγείας και ασφάλειας των υπαλλήλων της. Το ρεπορτάζ δεν διαψεύστηκε από την εταιρεία.

Δεν φτάνει που η απληστία της, κόντρα στο γενικευμένο «Μένουμε σπίτι», την οδήγησε στην απόφαση να διατηρεί πολλά καταστήματα ανοικτά με... προσωπικό ασφαλείας (καλά τα ευαίσθητα κανάλια που μας γανώνουν το μυαλό καθημερινώς με την «ατομική ευθύνη» γιατί δεν το κάνουν θέμα αυτό;), δεν φτάνουν όλα τα άλλα. Ανακοίνωσε σε συνδικαλιστικούς φορείς ότι λόγω κορονοϊού... έχει ανασταλεί η λειτουργία- συνδικαλιστική δράση του Σωματείου της αλυσίδας. Από τα άγραφα, έτσι; Αποφάσισε η Praktiker την κατάργηση του συνδικαλισμού στην χώρα μας...

Τα γράφω για να ξέρετε όταν θα βγείτε από το σπίτι που δεν πρέπει να ψωνίζετε!!!

Σοφοκλίτσα: Οι τράπεζες πάντα το πρόβλημα

Όπως ακριβώς.  

Το είχε πει ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος στην συνέντευξή του στην «Finance& Markets Voice» την περασμένη Πέμπτη. «Οι τράπεζες είναι πάντα το πρόβλημα». Αυτό ισχύει και για το ταμπλό.

Πήγε κάπως να ανέβει χθες η αγορά και οι τράπεζες της έκοψαν την φόρα. Μην σας ξεγελά το χθεσινό κλείσιμο. Δικαιώνοντας σε πρώτη φάση την χθεσινή τεχνική ανάλυση του Χρ. Χριστόπουλου στην fmvoice.gr που έλεγε ότι «οδηγείται σε αποτυχία η ανοδική προσπάθεια».

Οι τράπεζες οδηγούν την Σοφοκλίτσα σε νέα πτώση.

Κορονοϊός: Οι γουναράδες και οι προσκυνητές

Βεβαίως, δεν φταίνε αυτοί.

Ο ΕΟΔΥ ευθύνεται. Ο... αναζητούμενος Αρκουμανέας, για τον οποίο δεν μας λέει που κρύβεται, ούτε ο «κακός» Χαρδαλιάς με το βαρύ και ασήκωτο ύφος, ούτε ο Τσιόδρας (ο καλός της ιστορίας). Τον οικονομολόγο Αρκουμενέα ο Κικίλιας τον διόρισε επικεφαλής του ΕΟΔΥ.

Ο Κικίλιας που μας μιλούσε για την «θωρακισμένη χώρα» η οποία δεν κινδυνεύει από την πανδημία. Ο Αρκουμανέας που για να προστατεύσει τις ευπαθείς ομάδες ανέβαζε βίντεο στο youtube με την γυναίκα του να μαγειρεύει και τα... χαλαρωτικά τραγουδάκια να παίζουν σε αυτό.

Γιατί έχουμε 6 νεκρούς στην Καστοριά; Διότι όταν γύρισαν οι γουναράδες από την έκθεση του Μιλάνου (είχε ήδη... μπουκάρει ο νέος κορονοϊός στην Ιταλία) κανείς δεν τους έκανε τεστ κορονοϊού. Ούτε τους έθεσε σε καραντίνα.

Γιατί πέθαναν άλλοι τόσοι στην Δυτική Ελλάδα από τους προσκυνητές στους Άγιους Τόπους; Διότι όταν οι γιατροί της Αμαλιάδας ενημέρωναν τον ΕΟΔΥ για τα ύποπτα κρούσματα (την ώρα που γύριζε από το Ισραήλ το γκρουπ), οι αξιωματούχοι του ΕΟΔΥ τους έλεγαν αντιμετωπίστε το σαν μια απλή ίωση. Το Ισραήλ δεν έχει κορονοϊό.

Το 1/4 των νεκρών στην Ελλάδα από την ολιγωρία των αρχών προέρχεται. 

Υ.Γ. Αλήθεια. Ο Κικίλιας γιατί μόνο τον όμιλο Μυτιληναίου ευχαρίστησε για την δωρεά του στο ΕΣΥ; Τόσοι άλλοι όμιλοι έκαναν ανάλογες προσφορές. Γιατί δεν τους ευχαρίστησε;

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS