Log in

blacklist logo

Μητσοτάκης: Οι παπαρολογίες της Αθήνας συνεχίζονται

Ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν σηκώνει την ανυπαρξία Μητσοτάκη στο θέμα της Αγιάς Σοφιάς;

Τον άκουσα χθες να μιλά για το θέμα, συναντώντας τον κύπριο πρόεδρο. Βγήκα από τα ρούχα μου ακούγοντας τις γνωστές... πολυετείς, διπλωματικές παπαραλογίες της ελίτ της χώρας μας.

Του έκανε τα μούτρα κρέας του δικτάτορα της Τουρκίας με τις κενολογίες του τύπου "η Τουρκία διεκδικεί ρόλο τοπικού ταραχοποιού και απειλεί τη σταθερότητα σε όλη την περιοχή". Όταν λες αμέσως μετά "Ελλάδα και Κύπρος ουδέποτε αρνήθηκαν τον διάλογο που βασίζεται στο διεθνές δίκαιο", τότε αποθρασύνεις κι άλλο τον Τραμπ της Ανατολικής Μεσογείου και κάνεις ακόμα πιο "ουδέτερη" την Δύση στα προβλήματα σου με τον "ταραχοποιό".

Χέστηκε ο Ερντογάν αν πληγώνεται ο χριστιανός ορθόδοξος Μητσοτάκης. Πάντως, το παπαδαριό δεν είδαμε να πληγώνεται και τόσο. Περισσότερο πληγώθηκε που έχασαν την πασχαλιάτικη πελατεία τους.

Σου είπε ο Ερντογάν, κύριε Μητσοτάκη, ότι τον νοιάζει αν κόβει τους δεσμούς του με τον πολιτισμένο κόσμο; Εδώ αυτός περίπου επίσημα στήριξε το ISIS στην Συρία και όχι μόνο εκεί. Γιατί, λοιπόν, μας πειράζεις το νευρικό μας σύστημα με τις παπαριές του στυλ: "Η Τουρκία με αυτήν την ενέργεια, κόβει τους δεσμούς της με τον πολιτισμένο κόσμο, προτιμώντας την εσωστρέφεια".

Αυτές τις μπούρδες θα συνεχίσει να λέει η Αθήνα, μόλις εμφανιστεί η τουρκιά στην Κρήτη και στο Καστελόριζο;

Από Μητσοτάκη σε Μητσοτάκη

Κάποτε οι έλληνες -πριν 30 χρόνια- ήθελαν τους σαραντάρηδες. Να μην τους κυβερνούν άλλο οι τρεις οικογένειες. Κάποτε συνέβαινε αυτό...

Έτσι, επειδή είναι πολύ κακό πράγμα για έναν λαό η λωτοφαγία, από τον Μητσοτάκη του 1965 και την αποστασία που οργάνωσε σαν σήμερα πριν 55 χρόνια, η ιστορία του τόπου μας επέστρεψε σε έναν άλλον Μητσοτάκη. Την αποστασία ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης την οργάνωσε με τους Χρυσοχοϊδηδες της εποχής, τους Νόβες και τους Στεφανόπουλους. Κυβέρνησε μαζί τους για ενάμιση χρόνο ανοίγοντας τον δρόμο στο "πουλί".

Στα τανκς δεν θα μας οδηγήσουν οι σύγχρονοι Χρυσοχοϊδηδες και οι σημερινοί Μητσοτάκηδες. Λογικά. Αν και ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει. Μπορούσε να προβλέψει κανείς τον κορονοϊό; Η πείνα, δε, που έρχεται τον χειμώνα θα είναι πολύ μεγαλύτερη από την πείνα των μνημονίων. Για αυτό ο Μητσοτάκης με τον σύγχρονο Τούντα (αυτός ήταν ο πρώτος υπουργός δημόσιας τάξης των αποστατών) απαγόρευσε-ποινικοποίησε τις συγκεντρώσεις ακόμα και των κοινοβουλευτικών κομμάτων, ακόμα και των τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Το δυστύχημα είναι ότι σήμερα, όπως και το 1967, η Αριστερά εμφανίζεται χωρίς στρατηγική και η κοινωνία κουρασμένη.

Profile: Θα την συμπαρασύρει;

Το χρηματιστηριακό ερώτημα αφορά κάθε καλή μετοχή της Σοφοκλίτσας.

Η αγορά έχει αποκτήσει ένα ήπιο πτωτικό momentum και "βασανίζεται" εκεί γύρω από τις 620-630 μονάδες. Για την ώρα, όσο αυτή απλώς "βασανίζεται", τα χαρτιά τύπου Profile διατηρούν σταθερές τις τιμές τους στο ταμπλώ. Αυτό ενδεχομένως να αλλάξει αν το αρνητικό momentum γίνει επιθετικό και ο γενικός δείκτης φλερτάρει με τις 580-600 μονάδες.

Πάντως, το συγκεκριμένο χαρτί μαζεύεται σε κάθε ευκαιρία.

Κλείστε το προξενείο

Που είναι ο Σαμαράς;

Ρε, Βορίδη... πατριώτη. Την χάσαμε την Αγιά Σοφιά, ρε. Που είναι το τσεκούρι σου; Να αγιάσει το πληκτρολόγιο του Δοντά. Αυτό το πράγμα λέω σε όλους τους φίλους και γνωστούς. Αν έσκαγε στα χέρια του Τσίπρα η ισλαμοποίηση της Αγιάς Σοφιάς, θα είχαμε πόλεμο. Εμφύλιο πόλεμο.

Επίσης, με πρόλαβε και έγραψε ο Δημήτρης για "αυτά τα ρεμάλια, το παπαδαριό, από τoν Ιερώνυμο έως και τον τελευταίο παπά". Πιο πολύ αντέδρασε και φώναξε ο Πάπας, παρά οι δικοί μας. Για να μην φέρουν σε δύσκολη θέση τον κούλη (κούλη, σε κάνει κούλη ο Ερντογάν). Οι ρεμπεσκέδες ήξεραν να κραυγάζουν μόνο για την καραντίνα στις εκκλησίες. Γιατί έχαναν πασχαλιάτικα τους... πελάτες.

Καλά για τον Βαρθολομαίο δεν χρειάζεται να πούμε κάτι. Γνωστός ο ρόλος του τούρκου πολίτη.

Ο Μητσοτάκης, αν δεν ήταν κούλης, με το που έσκασε την ιστορία ο δικτάτορας της Τουρκίας με την Αγιά Σοφιά, έπρεπε να είχε σηκώσει το γάντι: "Κλείνουμε το προξενείο στην Κομοτηνή". Να τελειώνουμε με το άντρο των τούρκων πρακτόρων στην Θράκη!!!

Υ.Γ. Να είστε σίγουροι. Οσονούπω έρχεται νέα κασέτα... βαρβάτη αποκάλυψη του συνεργάτη του Παπασταύρου.

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS