Log in

 

WebLogo BlackOut

Για, τι προειδοποιεί ο Γιάννης Στουρνάρας…

Πάει πολύς καιρός τώρα που από τη στήλη αυτή αλλά και από την έντυπη F&M Voice έχουμε επισημάνει ότι ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κάνει «επίδειξη ανεξαρτησίας» απέναντι στην κυβέρνηση και στο τραπεζικό κατεστημένο.

Άλλωστε θα θυμάστε ότι πριν μερικές μέρες ένα από τα βασικά θέματα της ιστοσελίδας μας ήταν , ρεπορτάζ με τίτλο, «που «το πάει» ο Γιάννης Στουρνάρας».

Σήμερα θα προσθέσω ένα ακόμα σημείο των αντιρρήσεων του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας. Αναφέρομαι σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε στην γερμανική εφημερία Handelsblatt, σχετικά με την κατάσταση της ευρωπαϊκής οικονομίας και τις κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν εν μέσω πανδημίας.

Σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας:

« Τυχόν πρόωρη άρση των μέτρων στήριξης μπορεί να καθυστερήσει την ανάκαμψη πυροδοτώντας μια ραγδαία καθοδική διαδικασία, δηλ. κατακόρυφη αύξηση των πτωχεύσεων, άνοδο των μη εξυπηρετούμενων δανείων και της διαρθρωτικής ανεργίας, αλλά και μείωση της παραγωγικότητας της εργασίας, καθώς οι επενδύσεις θα συρρικνώνονται λόγω της έντονης αβεβαιότητας και των δυσμενών προοπτικών της οικονομίας.

Εάν αυτά συμβούν, μπορεί να οδηγήσουν σε μια κατάσταση μακροχρόνιας οικονομικής στασιμότητας σε συνδυασμό με διαρκείς αποπληθωριστικές πιέσεις».

Υποθέτω ότι παρακολουθούν την αρθρογραφία του Διοικητή στο Μαξίμου, δεν ξέρω όμως πως αντιδρούν…

Ο Γκιάτης και τα bonus…

Επειδή πολλοί τραπεζοϋπάλληλοι γκρινιάζουν γιατί σήμερα τα εργασιακά δικαιώματα υποφέρουν όσο ποτέ, παρακαλώ ορισμένους από τους συνδικαλιστές να ενημερωθούν τι συμβαίνει στην Alpha Bank.

¨Όπως είναι γνωστό η μετάβαση στις Cepal 800 εργαζόμενων βρίσκεται στην τελική φάση της. Στην διαδικασία αυτή οι εργαζόμενοι στην τράπεζα πέτυχαν μια μεγάλη νίκη, αφού η σχετική συμφωνία προβλέπει την πλήρη αναγνώριση των εργασιακών δικαιωμάτων και bonus από 25.000 ευρώ και άνω για τους εργαζόμενους που πάνε στη Cepal.

Τα κατάφερε πάλι ο Τάσος Γκιάτης…

Ποιοι βουλευτές… τσίμπησαν;

Νέα προσπάθεια υποκλοπής στοιχείων πιστωτικών καρτών σημειώθηκε τις τελευταίες μέρες , μέσω e-mail που τάχα μου προέρχονταν από δύο μεγάλες τράπεζες την Alpha Bank και την Τράπεζα Πειραιώς.

Το σύστημα… ψαρέματος – γνωστό ως fishing – δεν διάφερε από τα προηγούμενα: Λογότυπο της Τράπεζας , στη συνέχεια ένα μικρό κείμενο σε βελτιωμένα – σε σχέση με το παρελθόν – ελληνικά και τέλος ένας σύνδεσμος – link – για την παράθεση προσωπικών στοιχείων.

Όσοι «τσιμπήσουν», θα διαπιστώσουν τις συνέπειες της... αγαθοσύνης της.

Εκείνο που μου προκάλεσε εντύπωση στο τελευταίο mail, είναι ότι μαζικά στάλθηκε σε πολλούς βουλευτές. Θα μου πείτε οι τύπου που ασχολούνται με τις απάτες αυτές, εύκολα μπορούν να βρουν τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των 300 της ελληνικής Βουλής.

Συμφωνώ, αλλά γιατί απευθύνθηκαν σε αυτούς; Τέτοια ηλεκτρονικά αναλφάβητους τους βρίσκουν;

Για την ιστορία δημοσιεύω το κείμενο που στάλθηκε σε βουλευτές:

«Αγαπητέ βουλευτή, 
ενημερώνουμε το σύστημα ασφαλείας μας, για το λόγο αυτό κλειδώσαμε το λογαριασμό σας μέχρι να αναβαθμίσετε την ασφάλειά σας. 
Ο λογαριασμός σας έχει κλειδωθεί προσωρινά. Για να τον ξεκλειδώσετε, πρέπει να επαληθεύσετε τα στοιχεία σας.»

Εν κατακλείδι να εκφράσω και την απορία μου: Υπήρξαν βουλευτές που απάντησαν στο e-mail;

Νομίζω πως όχι, άλλωστε η διεύθυνση του αποστολέα κατέληγε στο au, ήτοι Αυστραλία!

Alpha Bank: Μια έξυπνη κίνηση…

Η Alpha Bank επί σειρά –πολλών – ετών, έστελνε την εβδομαδιαία ανάλυση της Διεύθυνσης Οικονομικών Μελετών για την τρέχουσα συγκυρία το μεσημέρι της Παρασκευής, με αποτέλεσμα λίγα μέσα ενημέρωσης και ιδιαίτερα εφημερίδες, να έχουν τη δυνατότητα της δημοσίευσή της.

Τώρα τελευταία ο χρόνος αποστολής άλλαξε: Η ανάλυση φθάνει πια στα μέσα ενημέρωσης το μεσημέρι της Τετάρτης, επομένως αξιοποιείται πολύ περισσότερο σε σχέση με το παρελθόν.

Ξέρετε πόσο είμαι φειδωλός σε θετικά για τις τράπεζες σχόλια. Αυτή τη φορά δεν μπορώ παρά να συγχαρώ αυτόν ή αυτούς από την Alpha Bank που σκέφθηκαν τόσο πρακτικά…

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS