Εθνική Ασφαλιστική: Ανατροπή
- Κατηγορία Παρατραπεζίτης
- Comments::DISQUS_COMMENTS
Μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει ληφθεί η τελική απόφαση για την πώληση ή μη της Εθνικής Ασφαλιστικής στη CVC και οι πληροφορίες μου λένε ότι μάλλον πάμε για ανατροπή.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής, Παύλος Μυλωνάς επιδιώκει με κάθε τρόπο την αύξηση του τιμήματος , δηλαδή το συμφέρον της Τράπεζας και των μετόχων της, εξ ου και οι διάφορες επιθέσεις που έχει δεχθεί εσχάτως από ορισμένα κέντρα που ισχυρίζονται πως διαθέτουν «ανοιχτή γραμμή» με το Μέγαρο Μαξίμου. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μυλωνάς έχει ενημερώσει και τη διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι οι Αμερικανοί προσφέρουν πολύ χαμηλό τίμημα και αναφέρει μάλιστα χαρακτηριστικές περιπτώσεις σε διεθνές επίπεδο για να στηρίξει το επιχείρημά του αυτό.
Θυμίζω, κάτι που το έχω επισημάνει και άλλη φορά: Ήταν στις αρχές του 2020, όταν ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής αναφερόμενος στην υπόθεση παραδέχθηκε πως η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής «είναι από μία άποψη τραγωδία». Αυτό λόγω της επιμονής της DGComp για πώληση, με το σκεπτικό ότι αφού η ΕΤΕ ανακεφαλαιοποιήθηκε με κεφάλαια του Δημοσίου, θα έπρεπε να κλείσει το θέμα της Εθνικής Ασφαλιστικής.
Με τα νέα δεδομένα στις οικονομίες, αυτή η άποψη έχει μάλλον ανατραπεί.